Sve što trebate znati o kalorijama | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Sve što trebate znati o kalorijama

Sve što trebate znati o kalorijama

Da li znate koliko kalorija vaše tijelo spali, šta BMR je i koliko kalorija treba troše?

Nedavno, dok razgovaraju BMR sa kolegom, bio sam iznenađen kada je rekla da je ona uvijek pitao koliko kalorija ona treba da se jede.

Shvatio sam da je tako mnogo žena tamo mogu imati isto pitanje pa sam sastavio vodič o kalorija za vas!

A kalorija (prikazano kao Cal, Kj ili Kcal na etiketama hrane) je jedinica energije. Naša tijela potrebna energija hrana za svakodnevnu funkcije iz vožnje naš metabolizam, pumpa krv kroz naša tela da pokreću našu mišića pokreta.

Kako kilodžulima (kj) odnose se na kalorija?

Većina oznaka hrana će izlistati Kj na nutritivni sadržaj. Jedna kalorija je jednak 4.184 Kj.

A zgodan kalkulator može se naći ovdje i ima dosta kalkulator aplikacija za pametne telefone.

Koliko kalorija ima vaše tijelo treba?

Iznos kalorija treba vaše tijelo u mirovanju je poznat kao BMR (bazalnog metabolizma). Međutim, kad god ostvariti, vaše tijelo će zahtijevati više kalorija goriva te aktivnosti.

Možete naći veliki kalkulatora BMR na myfitnesspal.com klikom ovdje. Ovaj kalkulator koristi Mifflin-St. Jeor jednadžba za izračunavanje vaše zahtjev kalorija. Jednostavno unesete visina, težina dob i spol i ocijeni BMR brojka za vas. Imajte na umu, jer je to procjena, treba ga koristiti samo kao vodič.

Kako shvatiti broj kalorija konzumirate

Većina prehrambenih proizvoda nose hranljivu oznake sa vrijednost kJ ili Cal tako uzeti u obzir ono što jedete za nekoliko dana, a vi ćete dobiti uvid u to koliko kalorija ste zapravo troše.

Za hranu koja nemaju nutritivnu etikete, kao što su voće i povrće web stranice upotrebu kao cronometer.com koji vam omogućava da unesete stavku hrane koju ste konzumirali i dati vam procjenu kalorija sadržaj.

Šta ako ostvare ili želite da izgubite težinu?

Da shvati koliko kalorija treba troše na dane kada se vježba, možete koristiti cronometer.com i myplate od Livestrong. Ovi online kalkulatori vam omogućiti da unesete vaše aktivnosti i treninga, te će vam dati vrijednost kalorija zasnovan na nivo aktivnosti.

Pokušavaju da izgube težinu? Ulaz svoje ciljeve mršavljenja prilikom kreiranja svoj profil na jednoj od ovih online programa i oni izračunati vašim zahtjevima kalorija u skladu s tim.

Ako bih da vidite sadržaj kalorija zajedničkih hranu, sljedeći video nam pokazuje ono 2 000 kalorija izgledaju kao grickalice i jela. To je mora gledati!

Da li računati kalorije ili ne, dobro je biti svjestan onoga što stavljamo u svoje tijelo.

Feige 's nedelje trčanja

  • Kilometraža (April 8 '14 aprila): 89km
  • Najduži Run: 50km (. SlowMag 50km Da vidite kako sam učinio i za detaljniji prikaz na mojoj obuci, pratite me na twitteru @feige)
  • Ukupno novac prikupljen za Pink Drive: EUR 78 odgojio EUR 547 ostavio da se podigne u manje od dva mjeseca! Pomozite mi postigli ovaj cilj šireći riječ i podrška Pink Drive koji radi na podizanju svijesti o raku dojke. Možete ili sms 628-42030 (2 EUR naplaćuje) ili sponzor moji drugovi pokrenuti klikom ovdje.