Saveti za lečenje ekcema | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Saveti za lečenje ekcema

Saveti za lečenje ekcema

Što je ekcem?

"Reč ekcema dolazi od grčke riječi koja znači" proključa out ". To se zove jer ekcema, posebno hroničnim slučajevima može napraviti kožu izgledaju jako podigao, šampanjac, suha, crvena i ispucala ", kaže dr Hardie De Beer, dermatologa koji radi u Pretoriji.

Dr De Beer objašnjava da postoje dva različita 'vrste' ekcema - atopijski i kontaktni dermatitis.

Atopijski je obično naslijedila hronično stanje češći među onima sa porodičnom istorijom alergija, ekcema i astme. Kontaktni dermatitis je kada koža dolazi u kontakt sa iritantan supstance; kada se nadražujuće uklonjena, osip obično briše se.

load...

Ekcem utiču na bebe i djecu

Novorođenčadi ekcem se obično pojavljuje u zakrpe, počevši od dva do šest mjeseci starosti, i obično u vrlo vidljivim mjestima, uključujući i one slatka bucmast obraze. To se može proširiti s jednog dijela tijela na drugi, pa čak se pojavljuju u pelene području.

"Kada vaša beba ima signalnu raketu, treba tretirati što prije, inače će trljati kožu i pogoršati se, čineći područje ekstra osjetljiva na druge iritanse i suhoće", savjetuje dr De Beer.

On kaže da su djeca pogođena ekcem često Staphylococcus aureus nosača. To znači da oni imaju bakterije na svojoj koži što ih čini više skloni bradavice, Mollusca, herpes simplex, vaccinia, alopecija areata i ekcema.

load...

"Šezdeset posto djece će prerasti stanju prije pet do 15 godina starosti i 85 posto prije 15 do 20 godina starosti. Ekcema mogu razviti u kasnijim godinama nakon prerasta faze djetinjstva. Oni koji imaju karijere koja ih izložiti iritanse i ljepljivost kao što su frizerski, mehanike, laboratorijski radnici i građevinari može ozbiljno biti ugrožena. "

Kako tretirati ekcema

Ključ za tretiranje ekcema izbjegava faktora otežavajuće životne sredine i sprovođenje dnevni režim njegu kože koristeći proizvode posebno dizajniran za ekcem pate.

Okoliša na bazi-otežavajući faktori mogu uključivati:

  • Grebanje prejak kontakt vode Deterdženti i kupku A suhom klimom Otapala Napetost Heat Znoj Igranje na travi ili najlon tepih Nošenje vune i najlona kože trenje životinjske dlake

Održavaju kožu hidrirana i hidrirana

"Važno je da se pokuša zadržati vašu kožu hidratizirana i hidrirana kao ekcem buja na suhu i peruta kožu. Oprati sa neutralnim ne iritira sapun", savjetuje dr de Beer koji je, zajedno sa timom farmakologa u Francuskoj, razvijen Crème Classique, opseg naučno dokazano da zaraste ekcema pogođene kože.

"Crème Classique sapun sadrži Triklosan za borbu protiv stafilokoke super-om, što je daleko najčešći bakterija da zarazi i kolonizaciju kože ekcema. Hidratantna krema poput Crème Classique krema se može koristiti nakon što ste imali kratki i toplo (ne vruće) kupka (izbjeći bubble kupke i drugih sredstava za čišćenje). Ako se stanje utječe na vlasište područja, koristite Crème Classique šampon katran i cinka šampon ", kaže dr De Beer.

On preporučuje primjenu Crème Classique kreme često - tri do pet puta dnevno, čak i kada se stanje raščisti.

"Moji pacijenti me često pitaju da li postoje alternative kortizon kreme i šta over-the-counter na raspolaganju kako bi se smanjila svrab uzrokovane ekcem. Katrana krema lijekove i dalje propisana i može pomoći ako kortizon nije uspjelo", savjetuju dr De Beer. "Da biste zaustavili svrab, anti-histaminics kao Phenergan i Aterax (uzeti posebno noću) su vrlo efikasni. Lokalni ili sistemski antibiotici mogu pomoći treba koži razvije blaga sekundarna infekcija, dok je oštrije stafilokokom infekcije mogu biti tretirani sa Triklosan, što je naći u Crème Classique sapun i Crème Classique kremom.

U zaključku, dr De Beer kaže ekstremnim slučajevima ekcema mogu zahtijevati posjeti dermatologa i šest dana (ili manje) tokom Ciklosporin (kao imunosupresivni lijek).