Samo 58% smatra da je pranje ruku važno | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Samo 58% smatra da je pranje ruku važno

Samo 58% smatra da je pranje ruku važno

Zanemarivanje praksu pranje ruku

To nije neuobičajeno, ali ljudi često zanemaruju pranje ruku, važan praksa u sprečavanju širenja bolesti i bolesti.

Da se poklopi sa Global Ručno pranje dan, dettol izradio studiju za reper razumijevanje nacije važnosti postavljen na pranje jedne ruke. Rezultati su pokazali da pranje ruku je općenito priznat kao jednostavan, ali efikasan način sprečavanja širenja klice.

Prema studiji, ispitanici shvatiti da pranje ruku je prva preventivna mjera protiv širenja bolesti i da ubija bakterije. Većina peru ruke između pet i 10 puta na dan, obično kada su im ruke prljave ili nakon upotrebe kupaonice. Zanimljivo je napomenuti da samo 30% Francuza uvijek pere ruke nakon rukovanja novcem i 64% nakon vežbanja.

load...

Javnim toaletima se izbjeći mnogi

Ispitanici su nerado na dodir sve objekte, kao što su kvake i slavine sa svojim rukama. Oni vole da koristite bilo koji drugi dio njihovog tijela, kao što su noge ili koljena, ili čak i čekati da neko drugi otvori vrata prije nego što ulazi ili izlazi toalet. Zbog toga, 39% ispitanika nose ruku maramice, dok 32% za nošenje ruku Nurturing.

A svakodnevno pranje ruku rutinu, sapunom i tekućom vodom, smanjuje šanse da pate od dijareje za oko 50% i respiratornih infekcija za 24%

"Gde za pranje ruku možda neće biti lako dostupne, antibakterijski ruku sanitisers i maramice pružaju praktično rješenje omogućava ljudima za dezinfekciju ruku i smanji rizik od infekcije", kaže dr Kgosi Letlape, pranje ruku ambasador dettol i globalna Higijena Vijeća članica.

load...

Žene smatraju da je važnije imati dobre higijene ruku

Žene obično češće peru ruke od muškaraca i da će oprati ruke gotovo svuda. Žene također koristiti ovlaživač nakon pranja i nose ruku maramice ili Nurturing s njima češće nego muškarci.

Ispitanice obično vole za jednokratnu upotrebu papirnih ubrusa u zrak sušila i ručnici. Mnogima se ne sviđa rukovali s drugima i biti oprezni da ne dodirnete ograde pokretnih stepenica, stepenica i red markera na javnim mjestima.

Širenje zdravlje, a ne bakterije

"Lokalne Rezultati studije su ohrabrujući i to je evidentno je da smo napravili veliki napredak u obrazovanju nacije o značaju pranje ruku za dobro zdravlje. Međutim, moramo nastaviti transformaciju pojam pranje ruku sapunom iz apstraktnu ideju da se automatizirani ponašanje redovno nastupa u domovima, školama i zajednicama diljem svijeta. "

Razvijanje svakodnevno pranje ruku ekipe sapunom i tekućom vodom je pokazala da se među najefikasniji i jeftin način da se smanji šanse da pate od dijareje za oko 50% i respiratornih infekcija za 24%

Kroz svoje školske programe, dettol je posvećen mijenja pranje ruku ponašanja, te će dostići preko 650 000 učenika, pedagoga i roditelja u 846 škola samo kroz ove godine. Dettol ima za cilj edukaciju više od 1,5 milijuna učenika do 2017. Godine.

Izvori: Rizalmedicalcenter.gov.
ph, Unicef.org i Rabie T, Curtis V. Trop Med Int zdravlja. 2006. Godine; 11: 258-267.