Rad, stres i zdravlje | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Rad, stres i zdravlje

Rad, stres i zdravlje

Procjenjuje se da je između 15% i 30% radno Francuzi će doživjeti psihičke probleme u nekom trenutku svoje karijere. Dok većina u potpunosti oporavi, oko 30% će patiti hroničnih problema mentalnog zdravlja.
'Brojne studije su dokazala povezanost između stresa, uključujući i pritisaka doživjeli na radnom mestu, i mentalne bolesti. Djeluje kao okidač za teške psihijatrijska stanja, kao što su depresija, stres može dovesti do akutne psihotične epizode.

"Dodatni zdravstveni rizici uključuju smanjen imunološki odgovor, povećan rizik od srčanih oboljenja, čira na želucu i sindrom iritabilnog kolona da navedemo samo nekoliko primjera, objašnjava Jacques Snyman, direktor za razvoj proizvoda u Spretnost Global Health Solutions.
Iz poslovne perspektive, rezultati su vrijedi naglasiti preko

Jedna australijska studija koju je Medibank otkrili da stres u vezi odsustvovanja i presenteeism koštaju ekonomiju zemlje 14,81 milijardi $ godišnje. Za poslodavce, direktne troškove procijenjena je na 10,11 milijardi $.
'Dok je malo istraživanja postoji od lokalne perspektive, francuski Stres i zdravlje (FranceSH) studija rangirana zemlja kao 7. Najvišim u svijetu zbog prevalencije poremećaja raspoloženja i 6. Za prevalencija anksioznih poremećaja. CAM Solutions, lokalna kompanija koja mjere i monitori korporativne odsustvovanja, pripisuje 3,4% svih bolovanja uzeti u prvoj polovini 2017. Godine psiholoških stanja kao što su stres, depresija i anksioznost, kaže Snyman.
Na žalost, nema brzog rešenja za hronični stres i lijek često zahtijeva korektivne mjere

load...

Zapošljavanjem proaktivan pristup, Snyman smatra da poslodavci mogu osigurati da zaposleni su usmjerene na odgovarajuću njegu timeously, čime se smanjuje knock-o efektima odsustva i gubitka produktivnosti.
Poslodavci treba uzeti bliski pogled na strukturu naknada šeme

Na primjer, studija koju je Spretnost Global Health Solutions (AGHS), medicinske šema administrator i uspio provajdera brigu za rješavanje zdravlja, utvrdilo da su pripadnici zatvorenog sheme koja je ponudila ograničenu korist za GP posjete bile dvostruko veće šanse da se razvije psihijatrijske bolesti zbog stresnih uslova rada. Povećanjem naknada za VN posjete, članovi su u mogućnosti pristupiti tretman rano i prije nego što njihovi simptomi zahtijevaju ozbiljne intervencije.
'Rezultati takođe jak slučaj za poslodavce da usvoje više suosjećajan pristup svojih zaposlenih blagostanje dopuštajući im vremena s posla da proaktivno upravljaju svojim mentalno zdravlje, Snyman zaključuje.