Prva francuska robotska ortopedska operacija obavljena je | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Prva francuska robotska ortopedska operacija obavljena je

Prva francuska robotska ortopedska operacija obavljena je

Prva robotske ortopedske operacije

Francuska prvi-of-its-vrste ortopedskih robotske operacije je izvedena na Busamed Modderfontein Privatna bolnica, Pariz istoka u četvrtak, 17. Novembra 2017 koristeći nove Mako robotska ruka System Stryker-a (Mako).

Mako tehnologija već koristi za obavljanje više od 70 000 operacija u svijetu, a sada francuski i Frances na slobodi mogu imati koristi od ovog najbolji u klasi ortopedskih robotsku tehnologiju za poboljšanu preciznost na ortopedska operacija.

Privatne bolnice će biti prvi na kontinentu ponuditi Mako Robotski-Arm Assisted djelomičan koljena Zamjena i Mako Robotic-Arm Assisted Ukupno procedure Hip Zamjena koristeći Stryker o vlasništvu implantata i robotske tehnologije. Mako robotska ruka je kirurg kontrolom robotska ruka koja omogućuje precizno poravnanje i postavljanje implantata.

load...

Kako tehnologija radova

Mako sistem omogućava hirurg personalizacije operacije pacijenta priprema pacijenta određenu unaprijed operativni plan operacije CT-based. U planu je dizajniran za optimizaciju veličine implantata i postavljanje na kosti na specifične anatomije pacijenta i zajednički kinematika, kako bi se daju optimalan klinički ishod.

Hirurg tada može koristiti Mako robotska ruka u toku operacije kako bi se osiguralo precizno pripreme kosti i implantata koji je prethodno bio nedostižan sa konvencionalnim instrumente.

"Funkcije Mako System vlasničkog pacijentu specifičnih kirurških softver za planiranje i hirurg kontrolom robotsku tehnologiju koja je dizajnirana da pruži takav plan. Korištenje tehnologije robotske-ruka omogućava kirurga za postizanje poboljšane hirurške preciznost i kliničkih ishoda, dok koristeći najmanje invazivan hirurški rez ", rekao je Moore.

load...

"Mako transformiše način zglobova operacije se obavljaju", rekao je Paul Richards, direktor za zglobova na Stryker Francuska poslovne jedinice "Kirurzi su u mogućnosti da personalizirati hirurški plan svakog pacijenta prethodno operativno, tako da postoji jasan plan o tome kako bi kirurg će postaviti implantat prije ulaska u operacionu salu. Tokom operacije, hirurg može potvrditi da je plan i napraviti sve potrebne korekcije, dok je robotska ruka onda omogućava hirurg za izvršenje tog plana uz visoku razinu preciznosti i predvidljivosti. Kombinacija ove tri karakteristike sistema ima potencijal dovesti do boljih rezultata i veće zadovoljstvo pacijenta. "