Obrada astme: četiri sigurnija opcija | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Obrada astme: četiri sigurnija opcija

Obrada astme: četiri sigurnija opcija

Farmaceutske lijekove za liječenje astme može biti spasiti život, ali važno je da pogledamo druge sigurnije opcije za lečenje astme na prirodan način.
Broj slučajeva astme nastavlja da se širi. Možeš li da veruješ što je povećanje od više od 300% u odnosu na posljednja dva desetljeća? Astma pogađa procjenjuje tridesetmilionskom Amerikanaca uključujući i veliki broj djece.
Ovo upalnih stanja, obično gornjih disajnih puteva, rezultira simptomima stezanja u grudima, otežano disanje, pištanje i kašalj.

Kada simptomi astme su posebno ozbiljne, to može biti vrlo stresno za pati

Astma mogu biti tretirani sa dvije vrste farmaceutskih lijekova: dugoročne kontrole i brzo olakšanje lijekova. Dugoročne kontrole lijekova pomažu u smanjenju upale disajnih puteva i spriječiti simptome astme, dok brzo olakšanje lijekovi ublažavanje simptoma astme koji mogu da plane.

Ako imate astmu, vjerojatno provesti puno vremena koristeći različite inhalatora i inhalatore

Često, oni sadrže glukokortikoida (steroidi), koji može imati velike neželjene efekte kada se koriste dugoročno. Ovi neželjeni efekti uključuju: katarakte, osteoporoza, adrenalna insuficijencija, debljanje (uz moguće dramatično povećanje abdominalne masti), dijabetesa tipa 2 i promjene ponašanja, kao što su ekstremne ljutnje.
Pored toga, drugi inhalatori sadrže lijekova koji šire bronhije omogućava više zraka u, ali u isto vrijeme u mnogim korisnicima, ovi lijekovi uzrokuju velikom brzinom srca, drhtanje i nesanica.
Naravno, ovi lijekovi mogu biti spasiti život, ali važno je da pogledamo druge sigurnije načine za poboljšanje simptoma astme.
Okidači za astmu uključuju alergije, neke droge, zagađenje i ozbiljan stres

load...

Neki pate pronalaze da su njihovi simptomi i odgovori na prirodne tretmane za astmu. Jedna prirodna alternativa se udiše glutation antioksidans koji je obično manjak onih koji boluju od astme.

Telo proizvodi vlastitu glutation osim ako se loša ishrana, zagađenje, toksini, lijekovi, stres, trauma, starenje, infekcija i zračenje su osiromašeni svojim rezervama, ostavljajući vam podložan neobuzdani ćeliju raspada od oksidativnog stresa, slobodni radikali, infekcije i još mnogo toga.

1. Test za gluten netolerancije i / ili druge alergije na hranu kao što je utvrđeno da mnogi pate od astme također imaju gluten ili druge osjetljivosti.

U takvim slučajevima, njihov imuni sistem su toliko zauzeti bore njihovu hranu, da ne je ostalo preko imuni sredstva za borbu protiv okoliša.

load...

2. Povećati unos životinjskog porekla omega 3 masti i smanji unos omega 6 masti

Odnos između ova dva masti je vrlo važno. Ako dođe do narušavanja ravnoteže može dovesti do tipa upale koja uzrokuje astmu.

3. Get redovno vežbanje (posebno u svježem zraku)

Istraživanja su pokazala da vježba kod astmatičara dovodi do poboljšanja u maksimalnu ventilaciju i maksimalne potrošnje kiseonika; u radne sposobnosti; i maksimalnog broja otkucaja srca.

4. Testirajte svoje nivo vitamina D

Najvažnije od svega je da ako vam nivoima oko 60 ng / ml ili više, tu je velika vjerovatnoća ne možete iskusiti simptome astme više.

Ogromna većina današnjih stanovnika vitamina D manjkav 'da je ispod 30 ng / ml ", tako da čak i medicinska zajednica počinje da shvate važnost podizanja razine vitamina D u zaštiti od velikog broja bolesti i zdravstvenog stanja, uključujući astmu.

Možete podići svoj nivo izlažući koliko kože moguće suncu tokom dva sata obje strane podne (bez sunca blok) onoliko dugo koliko je potrebno za vašu kožu da biste svetlo roze. Tamnije vaše kože, više ti treba.

Učinite to onoliko često koliko možete. Možda ćete ipak morati dopuniti sa vitaminom D3 i predložena optimalna doza je 8000 IU na dan sve dok ne dođete iznad 60 ng / ml. Onda će vam je potrebno za održavanje tog nivoa.

Slika: Monia - Fotolia.com