Napuštanje antidepresiva: čitaonica priča | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Napuštanje antidepresiva: čitaonica priča

Napuštanje antidepresiva: čitaonica priča

Čitač dijeli svoju priču o povlačenju simptoma je morala da se suoči u svojoj borbi da se skine antidepresive...

Počeo sam uzimati antidepresiv prije šest i pol godina

Život baca zakrivljeni loptice na sve nas i počeo sam uzimati prije antidepresiv šest i pol godina.
Efexor, Venlafaine, relativno novi lijek u to vrijeme, i nakon smrti mog najstarijeg sina propisane moja porodica GP godinu mi je pomogao da ponovo stavljajući jednu nogu ispred druge.

Rezultati su bili dobri i brzo

Primijetio sam da kad sam zaboravio uzeti tabletu ujutro podsjetnik došao preko noćna mora u sred noći. Ponekad se noćne more bili loši i povredio sam se pada iz kreveta. Čak sam počeo sleep- šetnju i jednom napukla rebra!
Potreba da se zadrži uzimanje tih antidepresiva nastavio nakon dugog niza tragičnih i život razbijajući događaja. Vrijeme je prolazilo i ja odlučio da nađem prozor mogućnosti kada bi bilo moguće da se zaustavi uzimanje ove droge.

load...

Pre šest nedelja, Ostao sam bez tableta

Ljekarne rekao da je moj ponoviti recept je isteklo. To je bila moja prilika.
Sam pročitao paket letak i dalja istraživanja internetu o meni Efexor rekao šta da očekujem. Znao sam da su noćne more su bili jedna od nuspojava od lijekova.
Sve je potvrdio moje raste zabrinutost zbog ove droge i dodao sam svoje ime na peticiju na liniji tražeći od njih da se povuče. Takođe sam smatrao da je potrebno kako bi bili sigurni da sam spreman za bilo povlačenje simptoma predstavljen.
Jedan od prioriteta je bio da se okružuju mom krevetu sa jastucima iz sigurnosnih razloga; nema više slomljenih rebara. Onda sam napravio siguran da su imali odgovarajuću hranu na raspolaganju, uključujući svježe voće i povrće i dosta vitamina da se, ako je potrebno.

Razgovarao sam sa svojom porodicom i najbližim prijateljima objasniti šta radim

Tražio sam na strpljenju i toleranciji jer ako to nije bilo jasno zašto radim ovo možda osjećati pod pritiskom da ponovo uzimanja tableta. Odbio sam sve društvene pozivnice i proveo vrijeme u potrazi za mnom.
Nedelju dana nakon moje zadnje tablete sam otišao da vidim GP. Moje prirodno nizak krvni pritisak je pao još više, što čini da želim pasti mnogo vremena. On je također propisana blagi smirenje da se kada je to potrebno. To je sigurno pomoglo.
Neželjena dejstva su uticali moje koordinacija, ne mogu pisati u pravoj liniji ili da pravilno hodati, čak i da mi činjenica naslagana!
Moje tijelo skače od toga da bude zamrznut i trese sa hladnom što je vruće i znojenje. Moj mozak ima hic čaše i vrlo sam vrtoglavicu i dezorijentisani puno vremena. To nije mogao da plačem na sve, sada je sve me plačem! Imam anksioznost i napade panike i teško lupanje srca.
Prošle nedelje sam počela da osećam malo bolje, ove nedelje je sve ponovo
Da budem iskren ja sam na sve strane, ali moja glava je nepokoren i ja sam odlučan da nastavi. Sada znam da je ovaj lijek je član SNRI (serotonin-norepinefrin inhibitori ponovnog preuzimanja) klasa antidepresiva.
Bilo koji prekid uzimanja lijeka ima visok rizik uzrokovanja teških simptoma odvikavanja. Čak i nedostaje jedna tableta može izazvati ove simptome i sporije smanjenje ovog leka i dalje može izazvati uznemirujuće povlačenje nuspojava.
Dobra vijest je da sam sada mogu mirno spavati, nema više noćne more.

Mogu plakati, zaista plakati za ljude sam izgubio

Nekoliko dana moj nivo energije i ja više ne osećam potpuno iscrpljen. A bonus može biti i da sam smršala šest kilograma, u stvari, i ja smo pravilno jesti.

load...

Ja sam počeo da se ponovo osjećati kao ja!

Svima na antidepresiva, postati vrlo informirani o tome što uzimate. Internet je dobro mjesto za početak.
Hladnog Turska put da sam uzeo nije nužno idealna. Savjet na internetu je da se konus ovaj lijek dole polako. Proces sužavaju može značiti razbijanje otvoren svaki kapsula, računajući zrna i smanjenje doze po jedno zrno istovremeno nekoliko mjeseci.
Lek je skupa i smanjenje jedno zrno u jednom trenutku mogao da jako dugo sa montažnim troškove.
Da sam znao na početku šta nuspojave bile ne bih pristao da ovaj lijek i zaustavljanje je vrlo najbolja stvar koju sam mogao učiniti za sebe.
Dodatne informacije mogu se naći na internetu pod Efexor neželjenih efekata / povlačenje simptoma i pogled na Wikipediji - Selektivni inhibitor preuzimanja serotonina Prekid sindrom. Postoji niz drugih antidepresiva također navedene na ovoj web stranici.
Ja bi pozdravio neke komentare od ljudi koji su uzeli ili uzimate ovakve ili slične antidepresive jer je potrebno više informacija. Mora postojati sigurnije alternative na raspolaganju za sve nas kada one zakrivljene kugle počne da leti u naše živote.