Može li se upotreba marihuane kao tinejdžera uzrokovati loše pamćenje | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Može li se upotreba marihuane kao tinejdžera uzrokovati loše pamćenje

Može li se upotreba marihuane kao tinejdžera uzrokovati loše pamćenje

Teenage upotrebu marihuane i memorijsku sada

Prema studiji Northwestern Medicine®, hronične upotrebe marihuane smanjuje struktura memorije u vezi, a šteta može biti dugoročno!

Istraživači su otkrili da tinejdžeri koji su bili česti korisnici marihuane - utvrđeno je da imaju abnormalne promjene u njihovim moždane strukture koje se odnose na radne memorije, i loše rezultate na memorijskim zadacima - pušenje je dnevno za oko tri godine.

A slabo pamćenje može biti dugoročni efekat

Istraživači posmatrao mozak abnormalnosti i problema sa memorijom u ranim dvadesetim godinama pojedinaca ', dvije godine nakon što su prestali pušenje marihuane, što bi moglo ukazati na dugoročne efekte hronične upotrebe.

Što je radna memorija?

Radne memorije je sposobnost pamćenja i obrađivati ​​informacije u ovom trenutku i - ako je potrebno - prenijeti ga u dugoročno pamćenje.

U proteklih deset godina, Northwestern naučnici, zajedno sa naučnicima u drugim institucijama, pokazali su da promjene u strukturi mozga može dovesti do promjene u načinu na koji funkcije mozga.

Ovo je prvo istraživanje koje ciljaju ključne mozga u dubokom supkortikalnim sive mase hroničnih marihuane korisnika sa strukturnim MRI, i da poveže abnormalnosti u ovim regionima sa oštećenog radnoj memoriji.

Prethodne studije koje ispituju efekte marihuane na korteks, a malo su direktno u odnosu hronične upotrebe marihuane u inače zdravih osoba i osoba sa shizofrenijom.

Istraživači posmatrao mozak abnormalnosti i problema sa memorijom u ranim dvadesetim godinama pojedinaca ', dvije godine nakon što su prestali pušenje marihuane, što bi moglo ukazati na dugoročni efekti kronične upotrebe. [/ Su_pullquote]

Zašto počevši mlada bila loša ideja

Mlađi pojedinci bili kada su počeli kronično pomoću marihuane, više nenormalno njihova mozga su u obliku, prenosi se u studiji.

Rezultati upućuju da su ove regije koje se odnose na interne memorije može biti osjetljiv na efekte lijeka, ako zlostavljanje počinje u ranijoj dobi.

"Studija povezuje hronične upotrebe marihuane u tim u vezi mozga abnormalnosti koje se pojavljuju na trajati najmanje nekoliko godina nakon što su ljudi prestanu da koriste ga", rekao je glavni autor studije Matthew Smith, profesor istraživanja u psihijatriji i nauka o ponašanju na Northwestern University Feinberg School of Medicine. "Sa pokret dekriminalizaciju marihuane, potrebno nam je više istraživanja kako bi se shvatiti svoj učinak na mozak."

Preporučena literatura: Mogu li svoj hobi zadržati svoj um oštar?