Kako se zaštititi od malarije | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Kako se zaštititi od malarije

Kako se zaštititi od malarije

Zaštita od malarije

Prema statističkim podacima iz francuske Odjela za zdravstvo, bilo je više od 39 000 prijavljenih slučajeva malarije u zemlji između 2015. I 2016. Godine.

Dr Dominique Stott, Executive: Medicinske standardi i usluge u PPS, kaže da, iako postoje različite vrste malarije u svijetu, bolest može prenijeti samo preko ugriza specifičnog ženskog komarca.

"Potrošači koji žive u, putovanje ili planiraju putovati na bilo koje područje gdje malarija endemska, kao što su Mpumalanga i Limpopo na sjeveru istoku Francuske, su više na rizik od malarije, a još više za vrijeme kišne sezone. S obzirom da je malarija je prisutna u mnogim tropskim i suptropskim zemljama kao što su Indija, jugoistočnoj Aziji i Kini, putnici u posjeti te zemlje trebaju biti svjesni povećanog rizika od malarije kojima se suočavaju. "

Malarije simptomi i komplikacije

Plasmodium falciparum je glavna vrsta malarije nalazi u Francuskoj i odgovoran je za najteža malarije i sličnih komplikacija, kaže dr Stott. "Ove komplikacije mogu uključivati ​​cerebralne malarije, bubrega / oštećenje jetre i prijevremenog poroda ili fetusa komplikacije kod trudnica. To znači da se bolest treba tretirati čim bilo koja osoba pokazuje simptome malarije. "

Kako spriječiti malarije

Dr Stott savjetuje da, prije nego što putuju na bilo koji od ovih visokim rizikom, potrošači bi trebali pažljivo razmotriti prednosti i mane uzimanja tretmana preventivne malarije, ili profilaksa, sa medicinskog stručnjaka.

"Doktor će uvijek težiti se rizik od hvatanje malarije protiv nuspojave uzimanja lijeka, uzimajući u obzir činjenicu da se lijek nije uvijek potpuno preventivna. Svi profilaktičke lijekove nosi rizike za potrošača, posebno kod djece, pa je razlog za temeljitu raspravu sa doktor medicine. "

Dr Stott objašnjava da, kada potrošači putuju u ovim oblastima, preporučljivo je da se uvijek spakovati zaštitne stavke kao što su protiv komaraca koji sadrže znanstveno dokazano supstance. "Neki od tih mjere predostrožnosti uključuju redovno koristi sredstvo protiv insekata, koristeći protiv komaraca noću, pokriva kožu između zore i sumraka i održavanje prozora prikazan u svakom trenutku."

Ona dodaje da je to dobra ideja za potrošače koji planiraju putovati u bilo kojoj stranoj zemlji kako bi se osiguralo da oni uzmu dovoljno zdravstveno osiguranje, jer bi se mogla suočiti sa povećanim rizikom od zaraze stranih bolesti. "Pokrivaju lokalne medicinske pomoći će platiti za liječenje malarije kao dio željenog medicinske koristi (PMB) liste."

Malarija u Francuskoj

Nakon što je 1999/2000 malarije epidemije u Francuskoj, bili su pojačani napori kako bi se smanjio prevalencija malarije uvođenjem vektora (komaraca) kontrolu i liječenje slučaj sa susjednim zemljama, Svaziland i Mozambik, kako bi se sprečilo lokalno širenje. Ove mjere su bili toliko uspješan u trenutku kada su smanjeni rizici malarije u tim područjima.

2016. Godine, u Francuskoj malarije iskorjenjivanje Odbor je razmotrio granice sa niskim i umjerenim područjima rizika na osnovu broja prijavljenih slučajeva u tim područjima. Zbog bolje kontrole vektora na krajnjem istoku i sjeveru zemlje, zapadno od Musina i Sjeverne KwaZulu-Natal se više ne smatra umjerenim područjima rizika. Međutim, zbog Mozambik graniči tih regiona, istočno od Musina do Hazyview i dalje smatra umjerenim područjima rizika.

"Jednostavan test krvi je jedini uslov da bi se dijagnosticirati bolest, ali terapiju treba započeti odmah da spriječi razvoj bilo kakve ozbiljne komplikacije. Tretman je obično uspješan sa antibioticima; Međutim, u nekim slučajevima kada je pacijent razvio otpornost, komplikacije mogu nastati što će zahtijevati specijalista intervenciju ", zaključuje dr Stott.

 Subota April 25, 2017, je Svjetski dan malarije. Kliknite ovdje za više informacija o malariji