Kako se uklapati u ovu prazničnu sezonu | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Kako se uklapati u ovu prazničnu sezonu

Kako se uklapati u ovu prazničnu sezonu

Imaju fit praznika

Umjesto počevši Nove godine sa pritiskom potrebe za izgubiti težinu, pokrenuti zdravstveni odmor i fitness rutina sada! To je savjet iz Catherine Viljoen, a biokineticist u Virgin Active.

"Statistički podaci iz istraživanja koje je sprovedeno u SAD-u pokazuju da većina ljudi ne stavi na toliko težine preko blagdana kao što je prvobitno mislio, ali to može objasniti čak 50% godišnjeg debljanja", kaže Viljoen. "Jedna studija je pokazala da, u prosjeku, Amerikanci dobiti oko 0,4 kg u tom periodu, ali među pojedincima koji su već gojazno, težina dobitak može biti veći od dva kilograma."

Najnoviji podaci koje je objavila srce i moždani udar Fondacije Francuska ukazuju na to da je Francuska najdeblja zemlja u subsaharskoj Francuska i svrstava se među prvih 20 najviše gojaznih zemalja na svijetu, sa pola muškaraca i gotovo dvije trećine žena fizički neaktivnih. To je vrijeme da se to promijeni! 

Ostati na zdravim stazi

    Ako imate neke ekstra vremena na rukama, prošetajte na obližnje destinacije, umjesto vožnje. Planirajte zabavne porodične izlete - posjetite nacionalne parkove i staze prirode - izaći i hodati. Shopping se može pretvoriti u dobar trening u svim vremenskim uvjetima, tako da nose udobne cipele i pripremite se da hoda. Odlazak na odmor na plaži? Redovne šetnje na pijesku (što je velika vježba), igra sa frizbi, plaža šišmiši ili uživati ​​u igri odbojke. Igrajući u bazen je odličan način da se zadrži aktivan i tukli vrućine. Ustao iz kreveta i na vrt ili javni park - igrati igre sa loptom s djecom ili dodavanje sprinkler, voda pištolja ili toboganom za dodatnu zabavu. Nakon što gosti posjetiti za praznike? Uzmite ih na vodičem šetnju od glavnih svoj grad atrakcija. Postaviti neke aktivne ciljeve za blagdane - kao da pokušavate nove klase grupnim vježbama u klubu ili pokretanje aktivni hobi ili sport.

Oprema-free odmor treninga

Bilo da ste na putu ili ostati kod kuće, koristeći svoju tjelesnu težinu može da vam stane i zategnuta ovih praznika.

Od treninga tjelesne težine je rangiran kao najbolji fitness trend za 2017. Godinu, ovdje je oprema bez tijelo trening težina mini krug trening da probam! Ponovite svaku vježbu onoliko puta koliko je moguće u minutu i učiniti tri ili četiri puta s 30 sekundi odmora između svake vježbe.

  • Skakanje priključke sklekove Squat skače Planks (ako želite prvo pokušati 30 sekundi dasaka) Side-to-side hmelja: Keeping koljena blago savijena i stopala zajedno, skok jedne na drugu stranu preko zamišljene linije na podu Burpees: Squat u stavite ruke na zemlju, skočiti nazad u push up poziciju. Preokrenuti taj potez da se vrati u stanje, skakanje sa zemlje da završi svaki rep.

"Pored vođenja aktivne, pazi na unos hrane izborom mršav, jela hranu preko pržena hrana, ograničavanje umake i gledanje porcije hrane", kaže Sandi Van Zyl, Dietitian na Virgin Active.

"Ne zaboravite previše da je alkohol je puna praznih kalorija. Žene bi trebale imati više od jedne jedinice dnevno i ljudi, ne više od dvije jedinice po danu. Odabrati svoj mikser pažljivo, izbjegavajući one koji su učitani sa šećerom i dodajte gomilu leda na piće. "

Svi volimo do kraja godine svečanosti: stišava na poslu, šoping i neobuzdane, dugo lijen dana, a odbrojavanje do Nove godine - pa ne daj zdravlje i fitness nevolje uništiti ovog magičnog doba godine.

A ako ste Virgin Active član, zapamtite da će vaše članstvo može nadograditi na "Premier" za mjesec decembar, tako da, gde god da se ovog ljeta nađete, možete posjetiti - i vlak - u bilo kojoj od 106 klubova širom zemlje , osim klasičnih klubovi Alice Lane, Melrose Arch i Mojsije Mabida.

Preporučena literatura: 14 minute moć dasku trening na tonsko stomak