Kako liječiti kandidu | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Kako liječiti kandidu

Kako liječiti kandidu

To je iznenađujuće da se nešto malo kao Candida albicans može izazvati toliko problema, ali ovo malo gljiva može uzrokovati mnoštvo problema u ljudskom tijelu, ako ne i na odgovarajući način.
Sve od svrab i iritaciju gljivičnih infekcija na migrene, pa čak i autoimunih bolesti mogu se pratiti na razmnožavanja kandide.
Sprečavanje ove vrste problema počinje sa razumijevanjem i kontrolom Candida albicans gljivica.

Šta uzrokuje candida postati problematično?

Svi mi imamo određenu količinu gljiva u našim sistemima, ali ponekad se može umnožiti na takav značajan nivo koji izaziva komplikacije.
Generalno, razmnožavanja kandide je rezultat dugotrajne upotrebe antibiotika, lijekova na bazi steroida i kontrola rađanja pilule. To također može biti rezultat loše ishrane i višak stresa.
Gljivične infekcije u genitalnom području, jedan od najčešćih komplikacija Candida rastinje, može biti uzrokovana kontaktom sa zaraženom osobom.
Iako gljivične infekcije najčešće se javlja u genitalnom području, može se javiti u ustima. Simptomi uključuju crvenilo, svrbež i spaljivanje.
Jer candida može izazvati niz bolesti, simptomi rastinje može varirati od pojedinca do pojedinca. Ako imate znakove gljivične infekcije, te bi trebao vidjeti svog lekara da biste dobili odgovarajuće dijagnoze i onda možete početi tretirati određenim simptomima.
Jer candida je gljivica, najčešći tretman je anti-gljivične lijekova, posebno kada je u pitanju infekciju. Postoji preko pulta i recept protiv gljivice koja se može primijeniti direktno na zaraženom području dva puta dnevno sedam dana.

Prirodni tretmani za kandida

Postoje i druge korake koji se mogu uzeti kako bi se olakšao Candida rastinje, uključujući i korišćenje prirodnih supstanci. Češnjakom i kokosovo ulje su oba dokazano izuzetno korisna u ublažavanju simptoma infekciju. Probiotici, kao što su jogurt, zapravo može suprotstaviti rast candida ponovnim uvođenjem pomoći bakterija u sistem za vraćanje odgovarajuće ravnoteže bakterija u organizmu.

load...

Promjene u ishrani može da pomogne u kontroli (pa čak i eliminirati) visoki nivoi candida

Od candida hrani šećerom i gluten, smanjuju na ove supstance će spriječiti rast. Ograničavanje slatku hranu, kao što su gazirana pića, bombona i kolača može biti prilično korisno. Tako da gledate unos glutena jedući manje kruh, tjestenina, žitarice, pa čak i mlijeko, od kojih svi sadrže puno glutena.
//
Drugi način rješavanja candida rastinje je sa debelog čišćenje. Postoje čišćenje debelog crijeva setove koji uključuju hranu i bilje koje ubijaju candida i parazita. Koristeći jedan od ovih kompleta može pomoći za ispiranje viška gljivica iz vašeg tijela i vratiti zdravu ravnotežu rasta bakterija.
Candida može biti problematično pitanje, ali to ne mora da preuzme svoj život. Postoji mnogo načina da se obrati rastinje ovog dosadnih gljivica i da vaše tijelo natrag u osjećaj svom najboljem izdanju.

Slika: ion.ac.uk