Kako kontrolisati bes u trenutku | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Kako kontrolisati bes u trenutku

Kako kontrolisati bes u trenutku

Nekontrolisanog bijesa mogu biti indikativne osnovnih problema, kao što su pitanja kontrole bijesa ili mentalni poremećaj. To je važno za kontrolu svoje emocije i smiriti, za tvoje dobro, kao i za dobrobit ljudi oko vas.

  Uzmite pauzu čim ste prepoznali da si ljut

Izvući iz bilo kog je uznemirio ćete učiniti ga beskrajno lakše da se smiri.

 • Imajte na umu da ne morate odmah odgovoriti na situaciju. Dajte sebi vremena da se ohladi. Ako si ljut na poslu, korak izvan radnog prostora za trenutak. Ako vozite na posao, uzeti u obzir zaustavljanje svoj automobil i sjedi mirno na svom za nekoliko minuta. Ako ste uznemireni kod kuće, odu u sobu sami, ili izaći iz kuće u vrt, ili da za brzu šetnju ili trčanje.
  diši duboko

Duboko disanje je jedan od najvažnijih koraka u meditaciji i za kontrolu bijesa.

load...
 • Brojite do pet dok udišete, zadržite dah u plućima za više od pet sekundi, i brojite do pet ponovo kao izdišete. Fokusirati samo na brojeve. Budite sigurni da je svaki dah uzrokuje grudi i stomak da se proširi. Potpuno izdahnite svaki put, a pauze između izdisaju i naredne udisaju. Držite disanje dok ne osjetite da ste povratili kontrolu.
  Zamislite 'sretno mjesto'
  Vježbajte pozitivno self-talk

Mijenja način na koji vi mislite o nešto iz negativnog u pozitivno (poznat kao 'kognitivno restrukturiranje') može vam pomoći da se bave ljutnju na zdrav način. 'Razgovarajte' situaciju sa sobom u pozitivnom i rasterećenje smislu.

 • Na primjer, ako naiđete na cesti bijes, možete probati okreće "To * & ^% $ * @ ^ # idiot me je zamalo ubio!", U: "Možda je taj lik doživljava hitnu, a ja ću vjerojatno nikada nećete morati da ponovo ga vidim. Srećan sam što sam živ, moj auto nije oštećen, a ja i dalje mogu voziti. "
  Pitajte za podršku nekome vjerovati

Ponekad dijele svoju zabrinutost sa bliskim prijateljem ili povjerenik će vam pomoći da oduška svoj bes. Napraviti od početka bilo jasno da li ste u potrazi za rezonator ili rješenje.

  Pokušajte da vidite malo humora u ono što razljutilo

Nakon što ste smirila i utvrdila da si spreman da se zbog tog incidenta, pokušajte da vidite svetliju stranu. Casting incident na duhovit svjetlu zapravo može promijeniti kemijski odgovor na vaše tijelo od ljutnje na humor.

load...