Izuzetno čudni spa tretmani | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Izuzetno čudni spa tretmani

Izuzetno čudni spa tretmani

Da li kupati u vinu, ići na zmiju masažu ili pokušajte bilo koji od ovih drugih bizarnih spa tretmani, a sve u ime oslobađanja od stresa?

Kada sedmice je upravo bilo predugo za vas, a vi treba malo vremena za opuštanje, masaže može biti upravo ono što vam je potrebno. Odmah ste zamislili sebe kako leži na stolu za masažu, osjećaj meke masnu ruke stranca brišući svoje brige.

Postoje, međutim, nekoliko spa tretmane da bi te bojati se i upravo suprotno od onoga što se očekuje od masaža 'svoj nivo stresa.

Sliteriju za oslobađanje od stresa

Vlasnik spa shvatio da teški kralj i kukuruz zmije proizvesti osjećaj opuštajuće trljanjem, prema magazinu Time. Masaža će vas koštati $ 80 - to jest, ako želite da plati troškove putovanja u Izrael.

load...

Možda nije pogodan za alkoholičare...

Još jedna stvar koja će vjerojatno bi vam pomogao odmoriti je čašu vina. Hakone Kowakien Yunessun Spa u Japanu je upravo na toj do ekstrema. Dok su oni brinu za cijelu obitelj, oni nude izbor kupanja u sake, zeleni čaj, kava ili vino.

Sake se kaže da je dobro za vašu kožu, zeleni čaj poboljšava imunološki sistem, kafa pomaže oporaviti od umora i kupanje u vinu je podmlađivanja za kožu, u skladu sa spa web stranice. Ako se umorite od samo pije kafu ili pijuckajući na čašu vina, put u Japan je idealan.

Imperativ za sve Chocoholics

Od čokolada bi trebalo da bude dobro za zdravlje (u umjerenost, naravno), to ima smisla samo da je dobro za vašu kožu kao dobro. Spa u hotelu Hershey u Pennsylvaniji je poznat kao "The Chocolate banja 'za dobar razlog. Oni nude tretmane poput Šlag Kakao Bath, čokoladni Bean poljski i čokolade fondi Wrap.

load...

Tretmani definitivno zvuči dovoljno dobro jesti!

A bodljikave spa iskustvo

U Meksiku Four Seasons Resort, Punta Mita, možete dobiti masažu uključuje "primjena toplog puslice napravljen od kaktus, tunjevina (cvijet kaktusa), i Pulque, koristeći različite tehnike masaže. Elektrode samog kaktus se koriste da se prijave na puslice na kožu.

Kaktus je dobro poznat po svojim ljekovitim svojstvima, navodi se na sajtu. Ovaj tretman je idealan za ljubitelje prirode i ljubitelje biljaka posebno. Iako postoje, također možete probati Punta Mita masaža, gdje se koristi mješavina koja sadrži tekile - istinski meksički iskustvo zaokružiti svoj obilazak Sjeverne Amerike zemlji.

Ako jednostavno sebi ne mogu priuštiti da putuju u inostranstvo za ublažavanje stresa u nove i čudne načine, postoje banje kod kuće da prilično riskantna previše.

Francuska Rungu & Calabash Masaža

Možete dobiti zaista Francuska iskustvo na Cybele Forest Lodge and Spa Mpumalanga. Oni nude jedinstveni Francuska Rungu i calabash Masaža, što čini korištenje rungu (drvenu palicu) i tikvice. 'Glatka tekstura, težak osjećaj i različitih podloga se kombinuju ponuditi masažu sa dubokim trenja i ostavlja vam temeljito masira i stimulirana mišića.

Tu su na raspolaganju razne tretmane u spa centru, uključujući Lanyana soli rub, koji sadrži ulje iz Lanyana, samonikle biljke u Francusku.

Mangwanani Private Francuska Day Spas

U Mangwanani Private Francuska Day Spa, koji se može naći u Hennops River Valley, Pretoria, Stellenbosch u Western Cape i duž KwaZulu-Natal sjevernoj obali, odlikuje se razne tretmane. Oni nude Tradicionalna Francuska masaža cijelog tijela, koja koristi vruće kamenje i spoj ulja i limunska trava da napuste vaše tijelo osjećaj 'osvježenom, revitalizovana i ponovno pod naponom, u skladu sa svojim web stranice.

Oni koriste širok spektar proizvoda, kao što su susama ulja i šećera, bilja i bademovo ulje, da napišite kožu mekom i opušteno.

A blato lica u Zau Spa

Sa pogledom na Cullinan brane u Gauteng, na Zau Spa možete uživati ​​u tretmanima kao blato na licu, koji koristi mulja iz Sterkfontein Pećine, i vrućim kamenjem sa pročišćenim uljem avokada masažu. Možete uživati ​​u tretmanima znajući da ste okruženi radova razbacane po vrtu.

Širom sveta postoje čudne još divno tretmane koji će vam pomoći da zaboravite na vreve-o dana ste imali. Zavalite i uživajte u neobičnosti!

Slika: fourseasons.com