Inflectra odobren od strane FDA za reumatske bolesti | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Inflectra odobren od strane FDA za reumatske bolesti

Inflectra odobren od strane FDA za reumatske bolesti

Inflectra za reumatske bolesti

Uprava za hranu i lijekove (FDA) ima odobrenje Inflectra, a biosimilara liječenje reumatskih bolesti, kao što je reumatski artritis.

Ovaj potez je pozdravio American College of reumatologiju, koja se nada da će uvođenje biosimilarima će smanjiti troškove liječenja i povećati pristup pacijenata na terapije život mijenja.

Što je Inflectra?

Inflectra je biosimilara da Janssen Biotech, Inc. Remicade (infliksimab). Biološki proizvodi su uglavnom izvedena iz živog organizma. Oni mogu doći iz mnogih izvora, uključujući i ljudi, životinja, mikroorganizama ili kvasca.

load...

"Biosimilars može pružiti pristup važnim mogućnosti liječenja za pacijente koji ih trebaju", rekao je Janet Woodcock, MD, direktor FDA-Centar za evaluaciju i istraživanje droga. "Pacijenti i zajednice zdravstva mogu biti sigurni da biosimilara su visoke kvalitete i zadovoljavaju rigorozne naučnim standardima agencije."

Inflectra upravlja intravenske infuzije.

Koji bi koristili Inflectra?

Prema novom odobrenja Inflectra može propisati zdravstveni radnik za liječenje od sljedećeg:

  • Odrasli pacijenti i pedijatrijskih pacijenata (dobi od šest godina i stariji) sa umjereno do jako aktivna Kronove bolesti koje su imale neadekvatan odgovor na konvencionalnu pacijenata terapija za odrasle s umjereno do jako aktivna ulcerozni kolitis koji su imali neadekvatan odgovor na konvencionalnu terapiju Pacijenti sa umjereno do ozbiljno aktivan reumatoidnog artritisa u kombinaciji s metotreksatom pacijenti sa aktivnim ankilozantni spondilitis (artritis kralježnice) pacijenti sa aktivnim psorijatičnog artritisa odraslih s kroničnim teškim plak psorijaze

Da li postoje neželjeni efekti?

Najčešći očekivane nuspojave Inflectra uključuju respiratornih infekcija, kao što su infekcija sinusa i upala grla, glavobolja, kašalj i bolove u stomaku. Reakcije na infuziju se može dogoditi i do dva sata nakon infuzije.

load...

Simptomi infuziju reakcije mogu uključivati ​​groznica, zimica, bol u grudima, nizak krvni tlak ili visok krvni pritisak, otežano disanje, osip i svrbež.

Inflectra sadrži upozorenje da upozori zdravstvenim radnicima i pacijentima o povećanim rizikom od ozbiljne infekcije dovode do hospitalizacije ili smrti, uključujući i tuberkulozu, bakterijske sepse, invazivne gljivične infekcije (kao što je histoplazmozu) i drugi.

Upozorenje također napominje da limfoma i drugih malignih bolesti, neki fatalni, prijavljeni su u djece i adolescenata pacijenata koji su liječeni faktor tumorske nekroze blokatori, uključujući infliksimab proizvode kao što su Inflectra.

Druga ozbiljna neželjena dejstva mogu uključivati ​​oštećenja jetre, problemi u krvi, sindrom lupus-kao, psorijaze, te u rijetkim slučajevima poremećaja nervnog sistema. Lek se mora odustati lekom Vodič pacijenta koji opisuje važne informacije o svojim upotrebe i rizike.

Inflectra je proizveden od strane Celltrion, Inc, sa sjedištem u Yeonsu-gu, Incheon, Republika Koreja, za Hospira, u Lake Forest, Illinois. Remicade se prodaje po Janssen Biotech, Inc., sa sjedištem u Horsham, Pennsylvania.

Izvori: Uprava za hranu i lijekove (FDA) i Američki koledž za reumatologiju (ACR) preko Sciencedaily.com

Za stručne savjete o najbolji tretman za reumatske bolesti, govori doktora ili specijaliste.