Francuska: krenuo u krizu nedostatka sestre | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Francuska: krenuo u krizu nedostatka sestre

Francuska: krenuo u krizu nedostatka sestre

Moramo da promoviraju dojenje kao karijeru

Vitalnu ulogu medicinske sestre igraju u zdravstvu

Prema dr Dominique Stott, Executive: Medicinske standardi i usluge u PPS, medicinske sestre igraju ključnu ulogu u održavanju dobrog nivoa zdravstvene zaštite, kao što su uključeni u svim aspektima zdravstvene zaštite i predstavljaju neprocjenjiv dio svakog medicinskog tima. "Sestre nisu odgovorni samo za kritične aktivnosti kao što su monitoring, previjanje rana, i opće njege odjelu, ali oni također imaju aktivnu ulogu u administraciji i upravljanju odjelu."

Od vremena prijema u vrijeme pražnjenja, medicinska sestra je zadužen za opštu dobrobit i upravljanje svim aspektima brige o pacijentu kao delegirani od strane doktora, kaže ona. "Medicinska sestra mora biti u stanju da obavljaju osnovne zapažanja praćenje zdravlje, kao što je uzimanje temperatura, srčani puls, krvni pritisak, i uspostavljanje istorije."

"Medicinska sestra čini važan most između porodice, pacijenta i liječnika, gdje porodica može osjećati ugodnije Obraćajući se medicinska sestra u vezi liječenja i dijagnostike pacijenta, nego kod doktora. Medicinske sestre često primjenjuju mekši pristup u njihovu sposobnost da se odnose na rođaka pacijenta, jer obično provode više vremena s pacijentima i posjetiteljima. "

load...

Karijera mogućnosti za medicinske sestre

Ona kaže da je dojenje je karijeru, što može dovesti do niza mogućnosti u kliničkim uvjetima, kao što su; pozorište medicinske sestre, babice, kao i medicinske sestre uprave i nastave. "Ove mogućnosti često može dovesti do životno ličnog rasta i razvoja u struci usmjerena na brigu za druge."

Dr Stott ističe da, s obzirom na podizanje i nošenje teških predmeta, medicinske sestre su posebno osjetljivi na leđima i problema vrat i podložni su ozljede na radnom mjestu. "Medicinske sestre moraju osigurati da oni imaju svoje individualne prednosti osiguranje - za zaštitu primjer prihoda, medicinsku pomoć i strahuju poklopac bolesti - kako bi se osiguralo da su finansijski spremni u slučaju da oni više ne mogu raditi u svoje zanimanje kao rezultat sve osobe s invaliditetom, teško povrijeđen ili kritično bolestan. "

"Sestre su od vitalnog značaja članovi medicinskog menadžment tima i obavljaju bitne radu s pacijentima, koji doktori nisu kvalificirani da rade. Promocija ovog vitalnog medicinske struke treba biti prioritet za lokalnog sektora zdravstva ", zaključuje dr Stott.

load...

Svako ko je zainteresovan za karijeru u staračkim treba posjetiti francuski sajtu Savjeta za njegu u www.sanc.co.za