Držite veebug u zalivu | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Držite veebug u zalivu

Držite veebug u zalivu

To nije nešto što mnoge žene osjećaju ugodno razgovarali - posebno na knjigu klub ili intimnog partnera - još vaginalnih infekcija i abnormalne vaginalni iscjedak i dalje jedan od najčešćih i zbunjujuće zdravlje pitanjima koja se tiču žena svake godine.
"Suočeni sa perspektivom raspravlja o uznemirujuću i nezgodno simptome u svojim najintimnijim dijelovima, mnoge žene vole da sami dijagnozu i liječenje se vaginalni ispuštanja, kaže dr Sumayya Ebrahim, ginekologa u privatnoj praksi na Park Lane klinici u Parizu.
'Ipak, prije toga, važno je ženama shvatiti razliku u simptomima između različitih vrsta vaginalne pražnjenja tako da oni mogu biti sigurni da traže pravi savjet i liječenje.
Iako je vaginalni iscjedak je normalan, prirodan deo što sam žena, kada se dogodi u velikim količinama, je deblji nego što je uobičajeno, ima jak miris ili je u pratnji druge simptome kao što su svrbež ili bol, to se smatra abnormal1.

Tri najčešće vaginalne infekcije povezane sa vaginalnim sekretom su bakterijske vaginoze (BV), kandidijaza (soor) i Trihomonijaza 6, seksualno prenosive bolesti

Bakterijska vaginoza je najčešći uzrok vaginalni iscjedak kod žena u reproduktivnom dobu, koja se javlja u do 60% žena koje pohađaju seksualne zdravstvenih usluga 4,8.

Za razliku od drozd, što može biti povezano sa crvenilo i svrbež vaginalnog područja, BV se obično ne povezuje sa oticanje ili upala vagine 5.

Iako točan uzrok BV su nepoznati 6, što je izazvalo kada je delikatna eko-sistem vagine je uznemirena 3. Prirodni pH vagine je kisela, što je neprijateljski raspoložen prema organizama i bakterija 4 infekcija koje izazivaju.

Mali organizmi zove laktobacila pomažu u održavanju pH na pravom nivou 4, ali koristeći antibiotika, sapuna, pa čak i seksa može ostaviti vaginu više alkalna, a time ohrabrujući rast bakterija 1.

BV je takođe povezana sa ispiranje 6 i pušenje 10.

Anegdotski, čini se da postoji veza između BV i vremena stresa u životu žene 11.

'Bez obzira na uzrok, važno je da žene traže tretman za BV, kaže dr Ebrahim.

Za mnoge žene, BV je smetnja, ali za druge to može imati ozbiljne utjecaj na njihovo reproduktivno zdravlje 11.

Ako se ne liječi, BV može dovesti do abnormalne papa test, daljnje infekcije i nepovoljnih ishoda trudnoće,
kao što su pre-term rada 4,6,8,9 i pobačaj 8.

To bi moglo značajno povećati ženske šanse HIV infekcije do četiri puta 10 i da joj podložnija drugih seksualno prenosivih infekcija (SPI), kao što su trihomonijaza i Chlamidijama cervicitis 10.

Ponavljanje BV je vrlo česta i da je prijavljeno da je čak 70% u odnosu na period od devet mjeseci nakon inicijalne dijagnoze 4.

Stoga je važno da žene čine preciznu dijagnozu bilo kakve abnormalne vaginalni iscjedak strane pojavljuju u lokalnu apoteku i razgovor s farmaceut ili kliniku sestra.

Pazi za Nifty samodijagnozu letke u ljekarnama, koji će pomoći da se nagađanja iz dijagnoze i proverite da li žena ostvariti pravo liječenje.

'Zaštita se od drugih infekcija i održavanja vašeg ženskog zdravlje je važan dio brige za ukupnu dobrobit, kaže dr Ebrahim.

"Kao žena, informisanost o pitanjima ženskog higijene oslobađa kao što vam omogućuje da preuzme kontrolu nad onim što je osjetljiv i delikatna tema i pristupiti bilo kakvih pitanja na pragmatičan i praktičan način.

Međutim, važno je da se odmah lekaru ako nenormalan vaginalni iscjedak je u pratnji bol, kaže dr Ebrahim.

Dodatne informacije su dostupne na www.inovapharma.com

Reference:

1. Ur. Merck Manual of Medical Information. Home Edition. Merck Research Laboratories. Whitehouse Station. 1997. 1081.
2. Owen MK, Clenney TL. Upravljanje vaginitisa. Am Fam Liječnik 2004. Godine; 70: 2125-2132.
3. Hoosen AA. Upravljanje vaginalni iscjedak. CME 2004. Godine; 22 (2): 72-78.
4. Mashburn J. Etiologija, dijagnostika i upravljanje Vaginitis. Journal of Midwifery i žensko zdravlje 2006. Godine; 51 (6): 423-430.
5. Ries AJ. Tretman vaginalnih infekcija: Kandidijaza, Bakterijska vaginoza, i Trihomonijaza. J Am Pharm prof. 1997. Godine; NS37 5): 563-569.
6. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Spolno prenosivih bolesti liječenje smjernice 2006. MMWR 2006. Godine; 55 [RR-11]: 50-52.
7. Beigi R et al. Antimikrobne rezistencije povezani sa tretmanom bakterijske vaginoze. Am J Gynecol 2004. Godine; 191: 1124-9.
8. Foran T. Bakterijska vaginoza. Terapija Update, žensko zdravlje. Australian Doctor, 13. Juli 2007.: 37-40.
9. Carr P et al. Vrednovanje i upravljanje Vaginitis. J Gen Intern Med 1998; 13: 335-346.
10. Livengood C. Bakterijska vaginoza: Pregled za 2017. Komentari u Obstetrics & Gynecology 2017. Godine; 2 (1): 28-37.
11. Foran T. Bakterijska vaginoza. Zdravlje žena. Www.australiandoctor.com. 11. Jul 2007.
INOVA Pharmaceuticals (Pty) Limited u Francuskoj je dio Inova Pharmaceuticals ( 'Inova) operacije širom Australije, Azija-Pacifik i južne Francuske regije.