Brzi zimski HIIT trening | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Brzi zimski HIIT trening

Brzi zimski HIIT trening

Zimski HIIT treninga

Ljeto organi su građene u zimi.

"Zima može biti usporen vremena za mnoge, ali strukturiran trening program tokom sezone će vas zdrav i motivirani i da će isporučiti odlične rezultate doći sljedećeg ljeta", kaže Ceri Hannan, nacionalni direktor za razvoj proizvoda za Virgin Active Francuska.

Zašto HIIT?

Hannan preporučuje visokog intenziteta Interval Training (HIIT) kao najefikasniji i vremenski efikasan način da ostanu ili da uđe u formu.

HIIT treninga alternativni između perioda visokog intenziteta vježbanja i niskog intenziteta ili periodima odmora. Ova vrsta treninga počinje vaše tijelo u režim popravka, što vam omogućava da se spali kalorija dugo nakon treninga je završen.

load...

HIIT kod kuće

Nema vremena da ide u teretanu? Nema problema.

Hannan preporučuje rad kroz narednih pet zime HIIT poteze kod kuće, uzimanje kratke pauze između svakog seta ponavljanja.

Ovdje su potezi:

15 Tricep dips sa kick-up 

  • Počnite tako što sjedi na podu s klupe korak iza vas, stavljajući obje ruke na rubu klupe. Podignite vaše tijelo sa poda i izbaciti sa jednom nogom, dok drugi ostaje na terenu, a zatim zamijene nogama. Kao što ti izbacuje, podignite zadnjicu sa zemlje.

20 Squat skokova 

  • Počnite tako stoji i pred korak. Sagni se u udoban položaj i onda skočiti na korak, slijetanje u čučanj položaj. Povratak na svoj prvobitni položaj u spor i kontrolisan način.

20 Gliding planinare 

  • Početi dasku poziciju na podu i pobrinite se da su ručni zglobovi ispod ramena i noge su hip-width apart. Ponesite desno koljeno prema prsima, a zatim smenjuju sa svojim lijevog koljena. Pokušajte da se prebacite noge što je brže moguće.

15 Kettlebell ljuljačke 

  • Stajati sa stopalima u širini ramena i koljena blago savijena, tražim pravo. Držite Kettlebell ili preuzeti težina između nogu koristeći obje ruke. Držite donjem delu leđa blago zakrivljeni, savijte kukove nazad dok Kettlebell je iza nogu, a zatim ga se. Neka Kettlebell swing leđa između nogu i dovesti opet gore.

Baciti u Grid klasi

Hannan preporučuje dopunjavanje kući HIIT trening sa nedeljnim Virgin Active 30-minutni 'Mreža' klase.

load...

Grid koristi šest ključnih pokreta - push, pull, savijati, lunge, twist i čučanj - i miješa ih zajedno na eksplozije 500 kalorija u jednoj sjednici.