Bolničko osiguranje i bolnički planovi: Znajte razliku | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Bolničko osiguranje i bolnički planovi: Znajte razliku

Bolničko osiguranje i bolnički planovi: Znajte razliku

Vi znate da tone osjećaj kada idete u bolnicu za postupak verujući ste pokriveni? Kada je potrebno više vremena da se oporavi od šoka računa od stvarnog operaciju? Hiljade ljudi koji imaju bolnicu osiguranja ostvarivanja rok može biti klasična kontradikcija.

Dr Bobby Ramasia, glavni direktor Bonitas Fond zdravstvenog, kaže da je Nacionalni trezora je prišao kako bi izmjene i dopune Zakona o demarkaciji za sheme medicinsku pomoć i zdravstveno osiguranje. Šeme medicinsku pomoć i planovima bolnice nude se ne smatraju osiguranje jer su neprofitne. Oni su također reguliran od strane Vijeća za medicinska sheme i Zakona o medicinskim šeme. Međutim, politike zdravstvenog osiguranja su za profit. Preporučene promjene politika će se baviti kada je osiguranje isplaćuje.

Bolnica planove Vam pružiti osnovne, ali važan medicinski poklopac

Bolnica planovi se razlikuju od plana do plana. U suštini, oni uključuju pokriće za sve vaše potrebne procedure u bolnici i preglede. Dakle, kada ste primljeni u bolnicu, vaši troškovi su pokriveni - u granicama koje je postavila konkretnim planom. Od vas se traži da pokrije većinu ostalih iz bolničkih troškova (kao što je specijalista konsultacije i medicine). Zakon nalaže da 27 propisanog minimuma Benefit uvjetima biti obuhvaćeni svi planovi medicinsku pomoć, uključujući i bolnice planove.

Bolnica osiguranje nije medicinsku pomoć

To vam pruža novčane naknade koje se plaćaju vas dok ste u bolnici ili intenzivnoj njezi zbog bolesti, nesreće ili oporavak. Vi ste u mogućnosti da koriste novac kao što molim.

Ukratko, bolnica osiguranje je:

  • Regulisani Zakonom o Financial Services (Kratkoročni Zakona o osiguranju) ne pokriva propisanog minimuma Prednosti mogu uključivati ​​poklopac rizika kao što su invaliditet i gubitak udova, nesposobnosti za rad, zaštitu platu, smrt i / ili sahrana pokriva plaća izravno osiguraniku Nije odbiti od poreza

Dakle, zašto je loš policajac? Prvo bolnica osiguranja je skup iznos koji ne može pokriti bolnice ili medicinske račune. U mnogim slučajevima, to ne udari u dok se period čekanja od tri do pet dana. Vi ćete biti odgovorni za rješavanje sve svoje troškove liječenja i iako je pomisao na plaćeni EUR 313 dnevno dok si u bolnici zvuči privlačno, to obično zaostaje stvarnih troškova jedne hospitalizacije.

Okretanje loš policajac dobro

Nove izmjene i dopune predlažu uvođenje plaćanja od prvog dana, umesto da period čekanja. Kao i sa poklopcem jaz i bolnice planova, treba da se reguliše u budućnosti kako bi se osigurala zaštita medicinske potrebe potrošača bolnicu osiguranje.

Najbolja vijest iako je to smjernice otvaraju vrata za suradnju između medicinske sheme i osiguravajuća društva da ponudi širi spektar proizvoda.

"Vidjeli smo rast u proizvodima zdravstveno osiguranje u posljednjih nekoliko godina", kaže dr Bobby Ramasia. "To je uglavnom zbog medicinske pomoći biti previsoki za zarađuju niskim prihodima Za one vezan za gotovinu postoje opcije zdravstvo iako Predlažemo vam okolo za najbolji plan koji pokriva -.. I svoje porodice - zdravstvene potrebe i džepu. "