Alijansa belog traka za sigurno majčinstvo | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

Alijansa belog traka za sigurno majčinstvo

Alijansa belog traka za sigurno majčinstvo

Svake minute u svijetu, 380 žene postaju trudne, 190 žene suočavaju neželjene ili neplanirane trudnoće, 110 žene doživljavaju komplikacije trudnoće u vezi, 40 žene imaju nesiguran abortusa i 1 žene diesbut je Bijela vrpca Savez radi nešto po tom pitanju.

The White Ribbon Alliance - borba za sigurno majčinstvo

The White Ribbon Alliance za sigurno majčinstvo je međunarodna koalicija pojedinaca i organizacija formirana da se poveća svijest javnosti o potrebi da se trudnoće i porođaja siguran za sve žene i novorođenčadi u razvoju, kao i razvijene zemlje.

Jedan od naših čitatelja je nedavno napisao da nas, tražeći od nas da se istakne ovu dostojan uzrok. Kao majka, supruga, sestra, kćerka ili suosjećajan žena, sigurni smo da ćete da je Bijela vrpca Alliance je odlična ideja

load...

Prema njihovom istraživanju, majka umre svake minute zbog porođaja -Ovi smrti su sprečiti uz pravilnu prenatalnih njegu i Vještine Attendants rođenja.

Alijanse u Francuskoj je vrlo mlad, i ja sam siguran da više pažnje se izvući na to, više svijet će obratiti pažnju na to i dignu svoj glas vladi i u svojim zajednicama.

Pre ove konferencije, pretpostavio sam da je to "normalno" da se u čistoj bolnici s prekrasnim Gynae i medicinskih sestara koji su pomagali moj muž i ja svaki korak na putu. Zašto bi dolazak bebe biti tužan, i zašto bi neko morati proći kroz život bez svoje majke, supruga, kćerka, sestra?

load...

Mislim da bi bilo divno da se može istaknuti ovo pitanje - perhapsthere su žene tamo poput mene koji su mislili da je to "prirodno i normalno" da imaju najbolju medicinsku njegu na raspolaganju.

Kakav je značaj Bijela vrpca?

Bijelu vrpcu je posvećen uspomeni na sve žene koje su umrle u trudnoći i porođaju. Širom svijeta, svake minute svakog dana, žena umire od komplikacija trudnoće u vezi skoro 600.000 žena svake godine.

Ono što je Bijela vrpca Savez radi kako bi se smanjila ove statistike:

Većina tih smrti može se spriječiti. The White Ribbon Alliance for Safe Majčinstvo ujedinjuje pojedince, organizacije i zajednice koje rade na povećanje javne svijesti o ovom nepotrebno gubitak života i promovirati sigurno materinstvo širom svijeta.

The White Ribbon Alliance predstavlja priliku za nova partnerstva da rade zajedno za unapređenje zdravlja žena i ženskih prava svuda. The WRA:

Educira svoje članove i članice organizacije kroz seminare, radne grupe i sl.;

Stvara sa svojim članovima obrazovne, komunikacija i tehničkih materijala za upotrebu od strane članova i drugih;

Organizira napori politike usmjerene na nacionalne i lokalne vlade da povećaju sredstva i programe za sigurno majčinstvo;

Podržava i pomaže zemljama (osim SAD-u) da se stvori nacionalni White Ribbon Alliance (tj Nepal, Indonezija, Indija, Madagaskar, Vijetnam i sl).

Obećanje majkama Lost kampanje

WRA je nedavno pokrenula globalnu kampanju - obećanje da će Majke Lost - da stvori političku volju da ulažu u zdravlje majki kao suštinskog značaja za postizanje Milenijskih razvojnih ciljeva za smanjenje siromaštva i osigurati ljudskog dostojanstva za ljude širom svijeta.

Kako možete pomoći

Dodajte svoje ime na Gwyneth Paltrow, Emma Thompson, Judi Dench Claudia Schiffer i još mnogo toga... Da pitam globalnog lidera da bi promjene spasiti milione života, idite na www.whiteribbonalliance.org