9 koristi od bobica bubrega | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

9 koristi od bobica bubrega

9 koristi od bobica bubrega

Evo 9 zdravstvenim prednostima grah koji mogu napraviti ih želite uključiti u svoju ishranu na redovnoj osnovi.

Prevenciji raka

Mangana, u kojem grah ima u izobilju, jedan aspekt antioksidativnu odbranu oni pružaju. Ključni oksidativnog enzima superoksid dismutaza, koja je odgovorna za razoružavanje slobodnih radikala u mitohondrije (kućištima ćelija), treba mangana. Povrh toga, vitamin K u grah je pokazala da štite ćelije od oksidativnog stresa, smanjuje šanse od raka.

Vitamina K u grah nudi izvanrednu korist za mozak i nervnog sistema. Mijelin korice, ili vanjskom omotu oko živaca, treba masti zove sfingolipida da se formira kako treba. Vitamin K je poznat kao bitne za sintezu sfingolipida, a samim tim i pravilno mozak i nervni funkciju. Grah su također dobar izvor tiamina, što je od ključne važnosti za mozak ćelije i kognitivne funkcije. Ovaj vitamin je potreban za stvaranje acetilkolina, neurotransmitera koristi za memoriju i nedostatak koji je značajan faktor u senilnost i Alzheimerova bolest.

load...

Šećera u krvi

Topiva vlakna u grah smanjuje stopa metabolizam ugljenih hidrata pasulja, koji sprečava razine šećera u krvi od brzo pulsirajuće nakon obroka. Visok sadržaj proteina u grah je takođe doprinose u tom smislu.

Sulfite detoksikaciju

Sulfiti su konzervans obično dodaje u gotovu hranu, kao što su delikatesa salata i salata bara. Kao i drugi grah, grah sadrže visoke razine mineral u tragovima molibden, ključna komponenta enzima sulfita oksidaze, čiji je posao da detoksikaciju sulfiti. To je važno za ljude sa sulfita alergije koji se doživljavaju simptome kao što su glavobolja ili ubrzan rad srca.

Zdravlje probavnog trakta

Nerastvorni vlakana u grah pomaže u održavanju crijeva pravilnost povećanjem stolice rinfuzi. Fermentacije vlakana u debelom crijevu i pomaže u održavanju dobre bakterije u probavnom traktu. Redovne pokreti crijeva su povezane s manjim rizikom od raka debelog crijeva.

load...

Kardiovaskularne koristi

Visokog sadržaja vlakana grah je odgovoran za svoju moć za snižavanje holesterola. Je folna kiselina sadrže pomaže u snižavanju razine homocisteina, koji je povezan s povećanim rizikom od moždanog udara, srčanog udara i periferne vaskularne oboljenja. Visok sadržaj magnezija nalaze u grah doprinosi zdrav kardiovaskularni sistem.

Energy booster

Grah su visoki u željezo, koji pomaže povećati nivo energije. Željeza je potreban za metabolizam i proizvodnju energije u tijelu i pomaže potez kisika u cijelom tijelu. Mangana u grah je također važan doprinos proizvodnji energije u telu.

Bogata proteinima

Grah su odličan izvor proteina, pružajući nivo proteina porediti sa onim nalazi u mesu ili mliječne. Kada se grah u kombinaciji s rižom, oni čine kompletan protein.

Bone snagu

Mangana i kalcija u grah rade ruku pod ruku za održavanje jake kosti, a zajedno sa drugim minerala u tragovima, može pomoći u prevenciji osteoporoze. Vitamin K je također ispostavilo se da je kritičan nutrijent za zdravlje kostiju. Ljudi koji su vitamina K manjak imaju veći rizik od patnje fraktura kostiju. Vitamin K je također dokazano da pomogne zaustaviti fraktura u žena koje su prošle kroz menopauzu i da su već počeli da dožive gubitak kosti.