6 Jednostavni načini očuvanja plodnosti | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

6 Jednostavni načini očuvanja plodnosti

6 Jednostavni načini očuvanja plodnosti

Totalno sam očekivao da su u braku sa dvoje djece do sada (ja ću biti 34 u lipnju). Ali, život ne uvijek rade onako kako smo se nadali ili planirali. I, mislim da je to nešto što svi morati prihvatiti. Teško je, vjerujte mi - Znam.

Teško je iz mnogo razloga. Broj jedan od njih je da je žena biološki sat je vrlo realna stvar (Čujem moje otkucava dok kucam!).

Mi znamo da kako starimo, tako da su jaja i naš pad snabdijevanje svaki mjesec. Za razliku od muškaraca, koji proizvode spermu svakodnevno, mi ne pravimo više jaja. Pitam se zašto je to tako? Zašto su muškarci plodno za mnogo duže nego žene? Tu bi trebao biti standard odrezati. Kao što je 45 za oba spola.

Htio sam da bude ispred moje plodnosti. Radije nego da se do 35, a onda eventualno se kaže tek onda postoji problem.

Neki možda misle da sam lud. Ja to zovem biti pro-aktivan i mislim da svaka žena koja je 30 ili više godina, koji žele djecu u budućnosti, treba da uradi istu stvar.

Da, to košta više, ali to je definitivno isplati.

Većina ginekologa bave trudnoće i porođaja - ne koncipiranju i plodnosti.

FS sam vidio odradio svoj Papa test kao što bi gynae imati. Učinio skeniranje (vaginalni) i što je najvažnije, on pregledava moje napajanje jaje - on ih je zapravo računati na ekranu i mogu da ih vidim. Rečeno i vidim da imate puno jaja vam daje mir uma da ja ne mogu ni staviti u riječi.

On mi je rekao da i dalje treba biti u redu na 35. Ali, ja ga opet vidim ove godine, samo kako bi bili sigurni da je sve ipak dobro. Ako postoji pad na bilo koji način, oblik ili formu, verovatno ću se ugasiti pilulu. Ako ne, ja ću čekati do iduće godine po našem prvobitnom planu.

Ako, nisam trudna nakon što je pokušao za šest mjeseci (u dobi 35), moram da se vratim, sa svojim partnerom i oni će ga testirati. Navodno 40% neplodnosti je od čoveka strani.

Vidio sam moj prijatelj neki dan. On i njegova supruga su na trećem kolu IVF. Obojica imaju problema plodnosti, sa svojim što je najgore. Kako je tužno je to? Hvala bogu za nauku!

Jeste li znali da možete dobiti prilično dobar pokazatelj vašeg očuvanja plodnosti događa kada tvoja majka je prošla kroz menopauzu?

Dakle, recimo da tvoja majka je prošla kroz menopauzu u ranim 40-im - to znači da su šanse kvalitete jaje počeo pada nekoliko godina pre toga. Ali, ako je počela da simptoma menopauze u kasnim 40-ih i početkom 50-ih, onda imate malo više vremena sa kojim će igrati. Pozovite tvoja mama - sada. To je ono što sam uradio kada sam čitao o tome.

Moja mama me je kad joj je bilo 38 (yay!), Ali je počeo menopauze na 43 (oh no!) - ona misli da je imati histerektomiju doveo menopauza na ranije nego ako ona nije imala op. Ja ne znam da li to radi tako, ali će se na Google-u kao lud sve dok ponovo ne vidim moje moj doktor.

Ako ste u situaciji sličnoj mojoj, evo nekoliko načina na koje možete sačuvati plodnost za budućnost.