5 razloga za pričanje o krvi pandura | BA.DSK-Support.COM
Zdravlje

5 razloga za pričanje o krvi pandura

5 razloga za pričanje o krvi pandura

Ušteda krvi pupčane vrpce

Krv je napustio u posteljici i pupčane vrpce nakon rođenja bebe se zove krvi pupčane vrpce i, do nedavno, bio je odbačen nakon rođenja.

Danas, krvi pupčane vrpce se sve vrijednosti za medicinsku upotrebu. U stvari, July je Cord Blood svijesti mjeseca.

Dr Michelle Mason, medicinski oficir Netcells nam kaže zašto krvi iz pupčane vrpce je vrijedan govori o:

1. Kabel krv je puna matičnih ćelija

Prvo, oni su unspecialised ćelije koje mogu da se obnovi kroz podjele ćelija. U mnogim tkivima stvaraju interni sistem popravke koji obnavlja druge ćelije gotovo beskrajno.

Drugo, u procesu poznatom kao diferencijacija, matične ćelije može postati specijalizovane ćelije, kao što je crvenih krvnih zrnaca, nervnih ćelija, ili čak ćelija kože. Matične ćelije su u centru u nastajanju području regenerativne medicine.

2. Krvi pupčane vrpce se koristi za liječenje više od 80 smrtonosne bolesti

Cord krv je bogata krvotvorne matične ćelije koje postaju crvenih krvnih zrnaca, leukocita, trombocita i druge imunološke stanice koje čine našu krv.

Ovo znači da krvi pupčane vrpce se mogu koristiti za regeneraciju koštane srži tretirati niz poremećaja krvi i imunološkog stanja sistema, kao što su leukemija, anemija i autoimunih bolesti.

Kao regenerativne terapije pojavljuju i terapija pomoću matičnih ćelija su razvijeni, vjerojatnost krvi iz pupčane vrpce povećava upotrebu

3. Krv Prikupljanje vrpce je brz, jednostavan i bezbolan

Posteljice i pupčane vrpce koriste smije baciti sljedeći rođenja. Sada, nakon što je beba rođena, a prije posteljice se isporučuje, pupčana vrpca i izrezati kao i obično, a gynae izvlači krv iz pupčane vrpce pomoću specijaliziranih komplet.

To traje oko pet minuta i ne ometa proces rađanja na bilo koji način.

4. Cord krv lako se čuvaju za buduće medicinske svrhe

Matične ćelije se mogu naći u koštanoj srži, ali je proces prikupljanja ovih ćelija je komplikovanija i to je bolno za donatora.

Pohranjene matične ćelije su lako dostupni za korištenje i savršen meč za svog vlasnika. U potrazi za donor koštane srži utakmica nije uvijek moguće, proces treba vremena i to je vrlo skupo.

5. Kabel krv je u centru dostignuća u regenerativnoj medicini

Uzbudljivo istraživanje je u toku u pomoću krvi pupčane vrpce za nove terapije za liječenje autizma, cerebralne paralize dijabetesa tipa-1 i još mnogo toga.

Tkiva pupčane vrpce se čuva jer sadrži mezenhimalne matične ćelije koje mogu formirati različite ćelija, uključujući hrskavice, živaca, kostiju, kože, tetiva, ligamenata i mišića. Ove ćelije su istraženi u kliničkim studijama za upotrebu, uključujući regeneraciju kože i kalemova za opekotine i ožiljke, živaca regeneraciju za liječenje multiple skleroze i povrede kičmene moždine, popravci kostiju, hrskavice i srčanog mišića.

Pupčane vrpce matičnih ćelija bankarstvo je oblik zdravstvenog osiguranja - nadam se nije trebao matičnih ćelija. Međutim, kao što regenerativne terapije pojavljuju i terapija pomoću matičnih ćelija su razvijeni, vjerojatnost vrpce povećava upotrebu krvi.

Slika kredit