Sestra Oskara Pistoriusa prekida tišinu na zatvorsku kaznu | BA.DSK-Support.COM
Zabava

Sestra Oskara Pistoriusa prekida tišinu na zatvorsku kaznu

Sestra Oskara Pistoriusa prekida tišinu na zatvorsku kaznu

Oscar je osuđen je na šest godina zatvora 6. Jula 2017. Godine, što je manje od polovine od najmanje 15 godina zatvora u Francuskoj za djelo ubistva prvi put.

Došlo je do negodovanja javnosti o tome što mnogi smatraju je mnogo previše blažu kaznu, za ubistvo koje mnogi smatraju bilo namjerno, a ne slučajno, kao što je Oscar je zadržao od prvog dana njegovog hapšenja.

Govoreći za Enca novinar Karyn Maughan nakon zatvaranja njenog brata, Aimee, rekla je ona zahvaljuje sudiji Thokozile Masipa, za isticanje činjenice da nema konkretnih dokaza koji ukazuju da je njen brat ubio svoju djevojku hladnokrvno.

"Ono što sam vam zahvalan i stvar stvarno cijenim je naglasak ona [sudija Masipa] je razlikovati razliku između činjenice i istinu u smislu ovo nije situacija rodno uvjetovanog nasilja. To je strašna nesreća u kojoj Oscar nije imao nameru da puca Reeva ", rekla je ona.

load...

Aimee dalje kaže da ona zna njen brat i ono što je sposoban, a ima i "dobro poznaje" svoje odgoja, i drugi faktori, kao što su Oscar-a "strahove i slabosti", koji motivišu svoje postupke

Ona je rekla da joj je prva misao, čuvši tragedije koja se dogodila u Oscar kući u ranim jutarnjim satima 14. Februara 2016. Godine, bio je da je njen brat mora da je mislio da je uljez u svojoj kući, a da je ona uzima utjehu u ovom početni refleksni reakcije.

Aimee je govorio io Reeva, kojeg je pohvalio zato što je istinski ljubazni i brižni osoba.

"Reeva je zaista izuzetna osoba, lijep izvana i iznutra, u pravom smislu te riječi i puno zabave, ona je imala nešto što joj je upravo skrenuo na vas. I iskren, što je rijetka kvaliteta da ste dobili danas ", rekao je Aimee.

load...

Pistorius je počeo na izdržavanju šest godina zatvora zbog ubistva Steenkamp, ​​u zatvoru Kgosi Mampuru u Pretoriji.

Njuz24 izvještava da zatvorski službenici su potvrdili da je u istom jednoj bolnici zatvorsku ćeliju u kojoj je služio vremena za svoj prethodni krivi ubistvo osude.

Bolnice krilo se koristi za kuću zatvorenika koji su bolesni i osobe s invaliditetom. Prema podacima Zavoda za popravnom usluge glasnogovornik Manelisi Wolela, zatvor nikada nije imala dvostruki amputirane zatvorenika prije Pistorius.

"Ako ih izložiti komunalne normalnih ćelija, one će biti ugrožene", rekao je Wolela.