Pomoć: puno zajedničkog sa Francuskom | BA.DSK-Support.COM
Zabava

Pomoć: puno zajedničkog sa Francuskom

Pomoć: puno zajedničkog sa Francuskom

The Help, romanu Kathryn Stockett (i sada pokazuje u Cinemas) je oko svakodnevnom životu za crno-sobarice u šezdesetim Mississippi, i hrabrost da svetu o tome...
Ovo je pregled knjige i je priča, koja, iako postavljen u Mississippiju u 60-tih godina, će biti upoznati za mnoge od nas.
To je zato što će većina francuskih žena biti u mogućnosti da se odnose na mnogo ove knjige - da li je pokrenuo dadilja, zaposliti domaće pomoć sada, ili se odnose na nekoga koji je radio kao kućna pomoćnica.
I Francuska našeg detinjstva nije bilo sasvim drugačije na život u južnim državama SAD u šezdesetih godina.

To je mali grad Mississippi, 1962

Knjiga govori o Miss Skeeter, Aibileen i Minny, a njihovu hrabrost u govori svoju priču u vrijeme kada su sva trojica - bijele i crne - moglo biti postignuto u zatvoru ili čak ubijen - za izlaganje tajne bijele domaćice Jackson, Mississippi.
Teže pisac i bijele žene sa savjesti - Skeeter - odluči da razgovara Aibileen, Minny i drugi o svojim iskustvima kao sobarica.
Skeeter se vratila kući nakon što je diplomirao na Univerzitetu u Mississippi, da da je Konstantin, njena porodica je dugogodišnji sobarica, a žena koja ju je podigao, je nestao. Kao Skeeter pokušava da sazna šta se desilo sa Constantine, ona otkriva mrežu obmane.

Ona dobiva sama posao (pisanje kolumni domaćinstva tips), dečka (koji odobrava njen 'simpatije'), i gubi prijatelji njenog djetinjstva kao ona polako počinje da ih vidim za fanatike jesu.

load...

Priča o svakodnevnom životu na okrutan i nepravedan svijet

Crne sluškinje podići bijele djecu, ali im nije dozvoljeno da koriste toalet u kući. Oni mogu kuhati za domaćice, ali ne mogu jesti na njihovim stolovima, uzeti bijele djecu u školu u kojoj njihova djeca ne mogu ići, shop za namirnice njihove gazde u radnji u kojoj oni ne mogu kupiti hranu za svoje porodice. Ne razlikuje mnogo na život u Francuskoj ne tako davno... (i još uvijek je činjenica života za mnoge domaće radnika danas).
Ali sobarice Jackson odlučiti vjerovati Skeeter i riskirati sve za priliku da ispričaju svoju priču, a možda i zaraditi pravo malo dostojanstva i nadam se za svoju djecu i svoju budućnost.
Postoji veći od života likova, smiješne bita, tužan bita i naravno priče o samilosti i prijateljstvo (neke od bijele žene i njihove crne pomoć udio obveznica ljubavi i uzajamnog poštovanja), ali glavna tema The Help je snaga i veze koje vežu žene - i njihova hrabrost da govore istinu.
U reči autora, svrha knjige je:
"Za žene da shvate, mi smo samo dvoje ljudi Nije nas toliko razdvaja Ni približno onoliko koliko sam mislio..."
Naručite primjerak pomoć ovdje ili uhvatiti ga u kinu u vašoj blizini.