Love Lies by Adele Parks: pregled knjiga | BA.DSK-Support.COM
Zabava

Love Lies by Adele Parks: pregled knjiga

Love Lies by Adele Parks: pregled knjiga

Cindy Moritz razgovara sa Adele Parks, autor Love Lies, o njoj najnoviju knjigu i život u cjelini.

Najbolji dio sajma knjiga u Parizu se sastaje autori, po mom skromnom mišljenju. Možete dobiti potpisao svoju knjigu. Možete ih čuti kako govore u planirano razgovora ili rasprave. Ili možete doći do intervjuirati jednu od svoje favorite u jedan-na-jedan.

Tako sam upoznao Love Lies autora Adele Parks. Samo nas dvoje, nattering dalje kao djevojke koje su, za plemenitim sat, u privatnom prostoru na zaista lijep hotel.

Priča

To je priča o Fern, što je skoro 30 cvjećar koji dijeli mali stan u Clapham sa svojom najboljom prijateljicom Jess i dečko Adam. Paprat i Adam četiri godine veze završila raskrsnici - po paprati. Ona pretvara 30. Jedva viđamo. Ona želi da se uda. Tako je ona nudi Adam ultimatum: prsten za nju 30. Ili da je gotovo.

load...

Adam je vredni monter (ili nešto) u muzičkom biznisu. Ono što je on Musters se za veliki dan je iznenađenje freebies za britanske pop senzacija Scottie Taylor koncert uživo. Fern je bijesan, ali, kako se ispostavilo, to je ona sve-pristup dodavanje uređen Adam da joj uđe u Scottie svlačionicu i u njegov život.

Ono što slijedi je vrtlog 'šta ako' priča, gdje Scottie odvodi Fern od nje tzv turobna života, glamurozne, osoba nitnama svijet Los Angeles, UFrance, koji, incidently, Scottie se nada da će osvojiti sa svojim novim albumom.

To je svaka djevojka fantazija... Ili je to?

'Šta ako?'

Adele je velika na "šta ako" trenutak u svom pisanju, i in Love Lies ona istražuje realnost življenja san se swept off noge od najtraženijih osoba muzičar oko.

load...

Ali je fantazija nije najbolji kada ostaje samo to: fantazije? "Mi smo svi ne treba da bude izvanredno", kaže Adele ", a očekivanje da budemo što nas čini nezadovoljni onim što imamo."

I okreće 30 stvarno tako velika stvar? Zašto, Adele pita, da li se žene u takav emotivni metež na izglede? Nakon što je tek napunio 40, Adele želi poslati ovu poruku: "Uzmi loptu 30-tim su odlični", kaže ona, "Ti ćeš postati žena ste oduvijek željeli da bude."

Adele svakako daje dojam da je učinio upravo to. Ona je živjela kroz niz uspona i padova, ali to je ono što ju je dovelo do zavidni mjesto da je u ovom trenutku - najprodavaniji autor, majka Conrad i žena Jim. Naravno, to nije tako jednostavno.

Adele Parks je nekada bio u strahu

Ako to nije bilo Adele da je bio u jako lošem prostoru, ona ne bi stavio prste na tastaturi za svoj prvi roman, igrali u gostima. Dok je ona bila udata za čovjeka od kojih neće loše govoriti - oni su imali veliki posao, su se preselili u Bocvani za nekoliko godina, a kasnije je imao sina zajedno - baš prije nego što je udario u veliki 3-0, stvari su počele da ići oblik kruške.

"Počeo sam da gubi članove porodice", kaže mi. "Osam smrtnih slučajeva u godini. Odjednom sam imao tepih izvukao ispod mene. I ja sam postao prilično uplašen svijeta. Ništa ne može da me osjećati sigurno. Moj suprug i ja smo bili dobri u dobrim vremenima, ali nisam ' t loša vremena srediti. "

Adele je postala strahu. "To je strašna osjećaj. Moj muž mora da je osjetio uplašen o tome gdje njegova uvjeren supruga otišla."

Pa je poverila u svom savetnik za tugu koja nije mogla da vidi kada će osjećati sigurno, ili pak uživati ​​u ovom svijetu. Savjetnik predložio nađu ono što bi izazvalo neku vrstu sreće, a Adele je odgovorio: "Pa, ja radim ovo... Pišem." Savjet u budućnosti? "Da li više od toga onda!" I tako ona. "Počeo sam strukturiranje pišem u moj dan, u avionima, samo u hotelske sobe, a ja pisao kao lud. Bilo je sjajno eskapizam."

Ona je bacao svoj debitantski roman na agenta i život-mijenjanje stigao poziv na na nju 30. Rođendan. Mu se sviđa njen stil. I tako je počela svoj život kao objavljen pisac.

Odjednom jedan

"Stvari su dobro ide", nastavlja Adele. "Dobio sam trudna dok je na odmoru u Parizu", kaže ona sa osmehom, "Conrad je rođena i sve je bilo dobro. Ja sam napisao Game Over dok sam bila trudna. Onda je moj muž upoznao nekog drugog prije nego što naš sin je godinu dana, a otisao je."

Adele priznaje da je pomalo "Supermama". "Ja sam to uradio sve. Ja bih očistiti kuću, posao, bio sam previše kompetentan, zapravo. Toliko promjena nam se desilo. On me je ostavio u poziciji nikada ne bih očekuje se da će biti. Odjednom, prije sedam godina, ja bio je jedan mama. "

Imajući Conrad oko značilo Adele nije imao realne šanse da pusti ovu situaciju da je dole, a uskoro se pridružila grupi mame u njenom susjedstvu kroz inicijativi u organizaciji Nacionalne Porođaj Trust u Velikoj Britaniji, gdje se uskladiti s majkama koje imaju djecu sličnih godina u vašem području, i da zajedno s njima za čaj i razgovore. Jedan od 'prisiljeni' da dođe na rođendan jedne noći njenim novim mama prijatelje, a tu je upoznala Jim, koji je sada njen muž i čini svoje vrlo sretna obitelj od tri.

Savršena ljubav, život?

Njene autobiografski roman, kaže ona, je druge žene cipele, gdje su dvije sestre, Marta i Eliza, zajedno čine različitim dijelovima Adele ličnosti. U njemu, ona istražuje da li postoji, u stvari, takva stvar kao savršen ljubavi, savršen život.

Ako ne postoji takva stvar kao što je 'savršen' ništa, međutim, uvijek postoji romantiku. I to je povratak na romantiku dolazimo do kada smo u potrazi za nadu. "Ja sam najrealniji romantično... Ili romantična realista", kaže Adele. "Ne postoji istinska romantika tamo, ali morate raditi na tome."

U to ime mudrosti, Adele je zgrabila zglob i, gledajući vreme, bila u šoku, okupili su svoje stvari i pobjegao sa dramatičnim over-the-ramena zbogom. Bila je kasno za nju sjednicu na Sajmu knjiga, i da ne mogu početi bez nje.

U tom me je podsetila malo svoje ljubavi Lies lik Fern, koja je dala sve fer udio bekstva, doslovno i figurativno. Ali Adele, na sreću, nije stvarno radi nigdje ne možemo naći. Tako je u ovom trenutku. I ja sumnjam ona ne može pomoći budući da malo izvanredno bez pokušaja bilo previše.

Kupiti kopiju Love Lies Adele Parks na Kalahari.net ovdje.