Knjiga Joy: najmanja knjiga koju ćete pročitati ove godine | BA.DSK-Support.COM
Zabava

Knjiga Joy: najmanja knjiga koju ćete pročitati ove godine

Knjiga Joy: najmanja knjiga koju ćete pročitati ove godine

Ova prekrasna knjiga govori o sedmodnevnog posjeta između dva najomiljenijih svjetskih duhovnih vođa - Dalaj Lama i nadbiskup Desmond Tutu - i svoje misli na tome radosnog u problematičnom svijetu.

U aprilu 2017. Godine, nadbiskup Tutu otputovao u Dalaj Lama domu u Dharamsala, Indija, kako bi proslavili osamdeseti rođendan Njegove Svetosti i da stvori ovu knjigu kao poklon za druge.

Oni se osvrnuo na njihov dug život odgovoriti ni na jedno goruće pitanje: Kako ćemo naći radost u lice života neizbježan patnje?

Oni kojima se trguje intimne priče, zadirkivali jedni druge stalno, i podelili svoje duhovne prakse.

load...

Do kraja bio ispunjen smeh i isprekidano sa suzama, ova dva globalna heroja je zurio u provaliju i očaj našeg vremena i otkrio kako da žive život prepun sreće.

Toliko je mudrosti u ovoj maloj knjizi da sam se našao čitajući odlomke iznova i iznova, i obilježavanje mjesta želim da se vratim u.

Tutu opisuje kako smiješno zvuči za Dalaj Lama da se vodi s neba, jer on nije hrišćanin, kad je jedan od najvažnijih pristojan ljudskih bića on ikada. Da citiram Tutu reči svom prijatelju: "Mislim da je jedan od najboljih stvari koja se ikad dogodilo da mi je vas upoznam".

Oni također dijele uvjerenje da je put do sreće ne vodi daleko od patnje i nedaće, ali kroz njega... I velikodušnost biti od suštinskog značaja za radost je još jedan biser mudrosti: što više daješ, više prostorija napravite da primate.

load...

Knjiga nam nudi rijetku priliku da dožive svoje zapanjujuće i bez presedana nedelje zajedno, od prvog zagrljaja do konačnog zbogom

Tu je i dosta humora zasipajući stranice ove knjige koja deli tajne biti radosno. Na pitanje kako se osjećaju o svojoj smrti (i Dalaj Lama i Tutu su dostigli 80), Tutu se našalio da je njegov prijatelj ne morate brinuti o smrti, kao što on ima reinkarnaciju.

Knjiga nam nudi rijetku priliku da iskuse svoje zadivljujuće i bez presedana nedelje zajedno, od prvog zagrljaja do konačnog zbogom.

Kao autor sumira ga, "Za ova dva muškarca, svetost i veselost bili nedjeljivi".

Njihov rastanak poruku: Ne možemo nastaviti radost kao cilj sam po sebi, ili ćemo propustiti autobus. Radost dolazi dosta, od svakodnevnih misli, osjećaje i akcije. I akcija koja nas dovodi u autobus, donosi radost drugima.

Preporučena maloprodajna cijena: EUR 20, 00