Kći Nine Simone brani Zoe Saldana preko biopija | BA.DSK-Support.COM
Zabava

Kći Nine Simone brani Zoe Saldana preko biopija

Kći Nine Simone brani Zoe Saldana preko biopija

U 37-godišnja glumica igra pjevač i borac za ljudska prava - koji je umro 2017. Godine u dobi od 70 - u narednom filmu, Nina i pokojni zvezde sestre Sam Waymon joj je rekao da su "Mislio hiljadu puta" prije nego što o ulozi

On je rekao za New York Post je Page Six:. "Ako je zatraženo da se igra neko monumentalne ugleda Nina Simone, ja bih morao da mislim da je hiljadu puta prije nego što kažem da sam ogorčeni činjenicom da je Zoe Saldana je izabran. "

Veći dio reakcije oko Zoe casting dolazi iz njenog učešća u teaser pokazujući joj sportski protetski nos i tamniju boju kože za ulogu.

Sam je objasnio:..? "Nina Simone nije imao lažni nos ili lažni usne sve o njoj je bilo stvarno Zašto bi se nešto čini kao da Blackface je koristio Holivud rano na dehumanise i da ne moram baciti [ crnci]. Pomislila bih više visoko mišljenje o [Zoe] ako bi odbila ulogu. "

load...

On je također udario se na film sadrži ljubavnoj vezi između Nina i njen pomoćnik Clifton Henderson, kojeg glumi David Oyelowo, tvrdeći da je Clifton je zapravo gay

"To je sramota za gay zajednicu. To je nepoštovanje Nina, koji je bio o istini."

U međuvremenu Nina kćer pozvao je kritičare da zaustavi napade Zoe

Lisa Simone Kelly, od tada je pojačao braniti Zoe iz gadno napada i primjedbe od strane svog ujaka i zvaničnika nekretnine njene majke.

U novom intervjuu za časopis Time, Lisa tvrdi ona "nije uznemiren" na Zoe je casting, iako to ne znači da ona odobrava samog biografskom filmu.

"To je, nažalost, Zoe Saldana je napadnuta tako žestoko kad je neko ko je dio veću sliku", rekao je Lisa.

"Jasno je da ju je najbolje dovedeni u ovom projektu, ali nažalost ona je napadnut kad nije odgovoran za bilo koji od pisanja (filma) ili laži."

U 53-godišnja pjevačica / glumica, koji je ranije priznao Zoe nije "najbolji izbor" da prikaže Nina, dalje objašnjava njen glavni problem sa filma, koji se fokusira na navodnu aferu između Simone i njen menadžer Clifton Henderson, glumi David Oyelowo

"Film je o odnosu između moje majke i Clifton da se nikada nije desio", rekao je Lisa, insistirajući Henderson bio gej. "Oni nikada nisu imali ljubavnu vezu.

load...

"Projekat je uprljana od samog početka. Jasno, to nije istina o životu i svako moje majke sada to zna. To nije način na koji želite svoje najmilije pamtiti."

Zoe tek treba da odgovori na obnovljenom reakcije.