Domaći radnik Sonije Sedibe postavlja rekord direktno na nasilan napad | BA.DSK-Support.COM
Zabava

Domaći radnik Sonije Sedibe postavlja rekord direktno na nasilan napad

Domaći radnik Sonije Sedibe postavlja rekord direktno na nasilan napad

Noleen je angažiran kao kućne pomoćnice, porodice Sedibe u augustu 2017. Godine, ali sada nađe nezaposlenih i, kao samohrana majka, očajnički novca za njene kćeri koji trenutno žive u Zimbabveu

Noleen je odlučio da stavi rekord ravno u ekskluzivnom intervjuu za bubanj magazina nakon vijesti o nasilne borbe između Sonia i Noleen ranije ove godine u kojem je poginulo navijači zapanjio i završio sa domaćim radnik iza rešetaka.

Sonia je bio prvi da joj račun incidenta, kao i na početku rekao Drum da problemi su počeli kada je zatražio Noleen obukla uniformu da stavi djecu u krevet

Ona tvrdi da je uperio prst prema njoj i rekao joj da izađe iz kuće, na kojem trenutku sobarica gurnuo prst i prijetio da će je prebiti. Sonia onda joj je rekao da pokuša, nakon čega je ona tvrdi Noleen ošamario obraz i zgrabio je za kosu.

I dok su nejasne sličnosti sa dvojke odgovarajućih računa o tome šta se desilo, Noleen verzija je sasvim drugačija

Govoreći na Drum, Noleen počinje svoju priču na samom početku, kada je "madam" Sedibe nju ostavio na party za djecu u subotu poslijepodne, 11. Januara.

load...

Prema njenim riječima, ona je poslušno gledala tri Sedibe djecu jer su imali zabave na party svoje prijateljice, samo da bi ukorila kasnije očigledno izlazak iz linije

"Sat vremena kasnije mi je rekla da je rečeno od strane nekih drugih goste da u toku dana sam sjedio oko uživa u stranci kao gost, a ne nadzire djecu.

"Ja sam bio jedini sobarica na zabavi i većinu vremena proveo gledajući nakon djecu ili sjedeći na miru."

Obraćajući 'madam je "tvrdi da je dobila uznemirili kada je rekao da don uniforme, Noleen je rekao da su pokupili neke Debonairs pizze na putu kući iz stranke klinca

"Kada smo stigli kući gospoja mi je rekao da promeni u svom radu uniformu prije nego što sam služio večeru. Ja sam odbio jer je već kasno i, na kraju krajeva, samo sam se služio pizzu. Bio je to dug dan pa sam joj rekao da mogli dijeliti večeru nosi odjeću sam nosio ", rekla je ona.

load...

"Ona mi je tada bockanja na čelo prstima rekavši:" Ovo je moja kuća i morate pratiti moje naredbe. I dalje sam rasuđivanje sa njom kada je bacio udarac ravno u lice.

"Dakle, da se branim, udario sam je natrag. Onda sam joj rekao da ako želi da se bori sa mnom treba da se borimo Žena ženi van. Bacila je kruh za otpatke na mene, ali ja se sagnuo, a onda sam je zgrabio i povukao joj van, gdje smo nastavili da se bore. "

Ali Noleen kaže da je sada duboko pokajao o borbi

Dodala je: "Žao mi je da uzvrati Ako dobijem priliku da razgovaram s njom, ja ću reći 'žao mi je' Ova borba me košta moj posao..."

Noleen je rekao da nikada nije bilo problema između nje i Sonia, pre nego što je "počela prošle godine promijeniti u novembru"

"Uvek je bila ćudljiva, a ona bi se ponekad preskočite večeru i zaključati sebe u svojoj sobi", rekla je ona.

Sonia ostavku na svoju ulogu kao Ntombi Dlomo na 'Generacije' 2016. Godine, navodno zbog toga što je osetila da nije plaćen dovoljno nakon nekoliko devet godina u emisiji, a glasine o problemima u Sonia i Leslie Sedibe brak počeo kruži u oktobar 2017.