Utvrdite uzrok navika ishrane vaših mališana | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Utvrdite uzrok navika ishrane vaših mališana

Utvrdite uzrok navika ishrane vaših mališana

Obroka treba da bude ugodno iskustvo za oba roditelja i djeteta; ali postoje situacije kada je umjesto toga, oni postaju stresno i nije zabavno.

Za roditelje to je obično kada im nedostaje samopouzdanja da li su oni dobijaju hranjenje pravo ili kada dijete odbija da jede ono što se nudi.

Odbijanje hrane ili izbirljivi u ishrani može biti normalan fazu razvoja; i to obično prolazi s vremenom.

Zdrava djeca će jesti ako su gladni. U većini slučajeva kada roditelji nude pravu hranu i pića u strukturirane obrok i snack obrazac; jelo ponašanje dječje dramatično poboljšava. Informacije ispod će vam pomoći da se to pravo.

Ono što je zdrava prehrana za dijete?

  • Djecu treba ponuditi širok izbor hrane iz svih grupa hrane. Ograničite unos prerađene hrane i šećera Ohrabrite vode kao glavni napitak

Kada treba nudim moje dijete nešto za jelo?

  • Preporučena obrok obrazac za dijete je tri obroka i dve užine dnevno. Strukturirani obrok i snack puta pomaže djetetu da nauči da postoji niz vremena za jelo. Dopuštajući im da pase tokom ih dan sprečava gladna i ima dobar apetit kada je vrijeme za obrok. Ponudite vode ako se vaše dijete je žedan između obroka ili grickalice.

Gdje bi moje dijete jesti?

  • Obrok i snack puta treba uvijek biti na stolu ili u stolici za mlađu djecu. Kad god je moguće pokušati i imati vašoj prehrani i jesti sa svojim djetetom, tako da oni mogu naučiti od npr. To nije preporučljivo dopustiti da vaše dijete jede ispred TV-a, jer to odvlači od obroka. Izbegavajte nakon dijete sa hranom pokušavajući da ih prisiliti da jedu.

Kako mogu ohrabriti moj nemiran dijete da jede bolje?

  • Vašoj prehrani su ključni u stvaranju nadležnim Eaters - imajući obroka sa svojom djecom omogućava im da uče od primjer, čini obroka zanimljiv i mogu da fokus sa ne vole hranu. Proizvesti jedan izbalansiran obrok za cijelu obitelj i kuhinjske se svake komponente obrok za svakoga. Vaše dijete će biti više vjerojatno da probaju nove namirnice, ako su na svoje ploče. Hvalite ponašanja pozitivne za hranjenje vašeg djeteta i pokušajte ignorirati i ne dati dodatnu pažnju na negativno ponašanje. Čine okruženje hranjenja pozitivan pomoću prijateljski pribor i posuđe dijete. Obroka može biti još privlačniji uključivanjem vaše dijete u pripremi. Propada može napraviti jelo obično odbio hranu zabavno i ukusno. Nude hranu u male komadiće veličine ugriza koji su upravljati i jednostavan za rukovanje i jesti.

Članak: Claire McHugh Diplomirani (RD) - Pedijatrijska dijetetičara i Pampers Institut Expert