Udžbenici protiv tableta: debata o e-učenju | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Udžbenici protiv tableta: debata o e-učenju

Udžbenici protiv tableta: debata o e-učenju

Treba sve škole prebaciti na e-učenje? Koje su stvarne koristi za našu djecu? Hoće li svi učenici biti u stanju da komuniciraju preko kompjutera? Roditelji mogu priuštiti najnoviju tehnologiju? Mogu e-učenje garancija bolje akademske rezultate? To su samo neka od pitanja koja se postavljaju vaspitači, kao debata dobitke vuče za e-učenje.

Riverside College srednje škole i mladih savjetnik Dave Swart težak neke od prednosti i mane tehnologije i učenja; "Nastava Computer-based omogućava bolju prezentaciju informacija, uz pomoć audio-vizuelnih medija, kompleks postaje lako i nastava postaje interaktivni. Međutim, zbog visokih troškova početne set-up i infrastrukture, a ne sve škole može biti u stanju da zaposli kompjuterske metode učenja. "

Dok Swart prepoznaje vrijednost e-učenja, on upozorava protiv tehnologije zamjene konvencionalnih nastave udžbenik na bazi: "Iako su kompjuteri dobra pomoć u obrazovanju, ljudske interakcije i angažman je apsolutno vitalnog značaja i neophodan za kognitivni razvoj."

Težine do prednosti i mane e-učenja

  • Klase rad može biti zakazana oko pogodan trenutak za sve uključene. Tehnologija smanjuje vrijeme putovanja od kuće do škole. Učenici imaju mogućnost da izaberete materijale za učenje koji ispunjava njihov nivo znanja i interesa. Učenici mogu studirati bilo gdje da imaju pristup na računalo i internet vezu. Modula za učenje self-tempom omogućiti učenicima da radi svojim tempom. Omogućuje fleksibilnost da se pridruže razgovorima ili posjeta sa školskim drugovima i nastavnicima na daljinu u chat sobama. E-učenje može primiti različite stilove učenja i olakšati učenje kroz različite aktivnosti.

Nedostaci:

  • Ogromnim troškovima set-up i održavanje. Učenici s niskim motivacije ili loše studija navike mogu zaostati. Učenicima sa preprekama u učenju neće imati podršku. Bez rutina strukture tradicionalni klase, studenti mogu se izgubiti ili zbunjeni o aktivnostima i rokovima za učenje. Studenti mogu osjećati izolovano od svojih učitelja i drugova. Nastavnik ne mora uvijek biti na raspolaganju kada studenti studiraju ili trebate pomoć. Spore Internet veze ili starija računala mogu učiniti da pristupe materijali za učenje frustrirajuće. Upravljanje računalo datoteke i online softver za učenje može biti previše složen za studente sa poznavanje rada na računaru početnik razini. Hands-on ili laboratorijski rad je teško simulirati u virtualnom razredu.

"To su samo neke od generičkih prednosti i mane koje su izaći u vezi e-učenje", kaže Swart. "A šta je sa učenicima koji sjede u ruralnim područjima, a koji govore engleski kao treći jezik? Šta je sa djecom koje smo tako rado nazivamo ADD ili ADHD? Šta je sa učenicima koji ne mogu pročitati? "

Swart upozorava protiv sve ili ništa mentalitet oko e-učenje: "Računala može biti sjajan pomoći nastave, i moramo ugraditi tehnologiju u obrazovanju, ali dok ne budemo imali bolje držanje i razumijevanje oko tehnologije, koja se razvija velikom brzinom , moramo dati učenicima obrazovanje koje je zasnovano na sigurnost - udžbenika i ljudske interakcije ne treba potcjenjivati ​​- oni su uradili dobar posao do sada ".