Učite svoju djecu da živite u finansijskom pismu - ovako kako | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Učite svoju djecu da živite u finansijskom pismu - ovako kako

Učite svoju djecu da živite u finansijskom pismu - ovako kako

Vaša djeca mogu reći svoje molim te i zahvaljivanje i znaju da se njihov kreveta svako jutro, ali da li su naučili još jednu vitalnu život-vještina, a to je kako da upravljaju svojim novcem?

Dok su neki roditelji mogu osjećati da vlastite izazove na usklađivanju budžeta ili uštede znači da su u stanju proći na zdrave navike u svoju djecu, Alexander Forbes viši Financial Planner Jeff Spiller je rekao da to nije bio slučaj.

Razgovarajte o novcu

"Govoreći o novcu na miran, opušten način i koristeći svakodnevnih prilika da pokažu zdrav finansijski alkohola je od vitalnog značaja. Od malih nogu, djeca će biti svjedoci kako se u interakciji s novcem, tako da pokazuje vrijednost novca je od vitalnog značaja ", rekao je on.

Platiti gotovinom, a ne karticom

Naučiti financijske uzdržanost ne dajući u svom djetetu je svaku želju; Međutim, Spiller upozorio koristeći izgovor "Ne možemo priuštiti", jer to može izazvati anksioznost za dijete koji je ovo prevodi kao siromašni.

Naknade pružiti praksa za upravljanje novcem

Jedan od najboljih alata za podučavanje djecu upravljanja novcem je džeparac, ili dodatak. "Stručnjaci razlikuju po starosti koje se ovaj može početi, ali je opšte prihvaćeno da je šest je dobra godina. Započeti utakmicu u nedeljni dodatak za mlade djecu i povećati to na mjesečnu naknadu za tinejdžere, tako da oni mogu biti izazov da se njihov novac prošle. Vezati davanje ispravke u osnovne kućanske poslove, tako da vaše dijete razumije da morate raditi za novac, ne samo se predao se. Razgovarajte sa svojom djecom o tome što vrste troškova te pokrivati ​​- struja, hrana, kuća i automobila - i objasniti kako bi mogli provesti svoj lični dodatak ".

Veliki tip: podijele dodatak i gotovina rođendanske poklone u dio koji može biti potrošen odmah, a ostatak se skloni za budućnost. "Ne zaboravite onih prase banke ste imali kao dijete? Ako ne imati jedan od njih, čak i tegle sa prorez na poklopcu može raditi kao sredstvo štednje za dijete. Do dobi od devet godina, dijete može otvoriti svoj račun u banci, a kada krenu srednje škole, oni treba da shvate koncept dugoročne štednje za pojedine stavke koje poželi. To pomaže da se ideja štednje manje apstraktno. "

Spiller je rekao roditelji trebaju postaviti stroga pravila novac. "Ako oni troše džeparac u prvom tjednu u mjesecu, nemojte ih odobri kredit. Oni bi trebali iskusiti za sebe posljedice kao rasipnik. "

Držati nastavu

Kao što je vaša djeca odrastaju, objasni nove koncepte za njih, kao što su zaduživanja, kamata i ulaganja, koristeći stvarnom životu scenarija. "Na primjer, ako idete u inostranstvo, koristiti ovo kao priliku da naučite svoje pre-teens i tinejdžera o kursu i različitim valutama."

"Život je financijski pametan život je nešto što bi trebalo biti inculcated od malih nogu, dok je u isto vrijeme mi nikada prestar da promijeniti vlastite navike novac."