Školska runa: Kako izbjeći jutarnju žurbu | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Školska runa: Kako izbjeći jutarnju žurbu

Školska runa: Kako izbjeći jutarnju žurbu

Jedna stvar svi roditelji s djecom školskog uzrasta može da se odnosi na je izazov da ih se, hranili i off u školu ujutro. Kao pojam otkucava zajedno, rutinski dobija više slabe i ustajanje iz kreveta postaje sve manje i manje privlačan. Da bi se izbjegla svakodnevno haos, staviti neke strukture u mjestu - ranije, nego kasnije.

"Jedan na vreme i organiziranog dijete doživljava manje anksioznost i stres tokom dana škole", kaže Riverside College primarni škole, Lynne Arbuckle. Roditelji također mogu izbjeći dodatne izlete u školu i požurili izvinjenje nastavnicima ako rade zajedno sa svojom djecom da razviju jutarnju rutinu.

"Svaka porodica ima jedinstvenu jutarnju rutinu. Kao opterećenje i raspored vašeg djeteta proširuje, vještinu stvaranja i držeći se rutinski će pomoći u učenju i nezavisnost ", kaže Arbuckle. "Na kraju krajeva, to je naša namjera u Riverside College -. Da uče vještine koje će prevesti iz škole života u visoko obrazovanje i šire"

Ostati mirni i nastaviti

Djelovati preventivno; malo vremena da razgovarate sa ili mazi vaše dijete kao što se probude - to može spriječiti taktika pažnju traže da kasnije odgoditi proces. Slično tome, pokušajte ostati mirni - što više zbunjen i zabrinut si, veće su šanse vašeg djeteta je da uspori. Tu će biti dana kada vaše dijete plašio da idu u školu. Pokazati osjetljivost na to i naći ćete da stvari idu glatko.

Imenovati rotirajući direktora

Ako imate više od jednog djeteta, okrenite poziciju jutra direktora - ta osoba je odgovorna za izradu sigurni da su svi dobije ono treba da se uradi uradi. Poticaji mogu uključivati ​​branje muziku za to jutro vožnje. Ako vaša djeca uče reći vrijeme, uključiti to u rutinu, da ih je napomenuti koracima od deset ili petnaest minuta.

Položite ga kao mesto zločina

Navedeno čistu odjeću, torbe i knjige noć ranije u određeno mjesto u blizini vrata. Uključiti svoju djecu u svemu pakovanje koje su ranije potrebno noći, učeći ih da budu svjesni onoga što je potrebno da u potpunosti učestvuju u razredu i školskim aktivnostima. Ako vaše dijete naginje prema zaboravnost, grafikone i to-do liste mogu pomoći da nauče da prate njihove stvari i odgovornosti.

Biti onaj koji omogućava

Zaliha na zdrav, jednostavan za napraviti hranu doručak i držati ih u dostupnim mjestima, tako da djeca mogu sebi pomoći. Oni će vježbati nezavisnost i oslobodili svoje vrijeme. Školskog uzrasta mogu slagati svoje jela u sudoperu ili za pranje posuđa, tako da svaki odgovorni za svoje nered. To može biti direktora dužnost da proverava da svako vuče svoju težinu.

Lynne Arbuckle je postavljen princip Riverside College u 2017. Ona ima više diploma u obrazovanju iz Pariza College of Education, te je predavao u proteklih 18 godina. Riverside College, koji se temelji na Burgundy Estate, nudi holistički pristup obrazovanju; nastava se ograničen na 24 učenika i sveobuhvatan akademskih, sportskih i ekstra mural program aktivnost se nudi.