Roditeljstvo: razlika između žaljenja i ventilacije | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Roditeljstvo: razlika između žaljenja i ventilacije

Roditeljstvo: razlika između žaljenja i ventilacije

Ja sam bio na poslu u nedjelju kada sam dobio ovaj tekst od moje žene, Mel, "danas sam službeno izgubio."

Otišao sam na posao rano tog jutra, i da će biti tamo do kasno. Prije toga poruku, imam jedan na kojem je pisalo: "Crkva je super danas". Bila je sarkastična. Nisam mogao reći. Mel, što je hardcore mama da je ona, je sve troje djece (uzrasta jedan, šest i osam) u crkvu sama. Ja sam ovo ranije, tako da znam da je biti u crkvi klupi sa ta tri malo govna osjeća kao da ste zarobljeni u vrućem kavez s divljim životinjama nosi odijela i haljine, svoje male zube prošarana Saltin krekera.

Siguran sam da je to bio pakao.

Pravi stres roditeljstva i braka

To je novi posao, i Mel i ja i prilagođavanje na to, što znači da se puno poruka poput one gore od Mel. Luda stvar je, ja uvijek koristiti kao "moj novi posao". Ja govorim o svom nove odgovornosti i stresa, ali iskreno, na kraju krajeva, da nije bilo moje supruge brigu za našu djecu tokom dana, ne postoji način da preuzme posao s toliko sati i otkačen raspored. Tako da stvarno je "naš novi posao". Kada radim večeri, Mel radi večeri. Kada radim vikendom, Mel radi vikendom. Mislim da je ovo pravi stres roditeljstva i braka. To je davanja i uzimanja između muža i žene, a kada se radi prekovremeno iz kuće, svi se stavlja u prekovremeno.

Razlika između žaleći se i za ventilaciju

Tužna stvar je, kada sam dobio Mel tekst, nisam mislio o tome ništa od toga. Razmišljao sam o stres mog novog posla, i osjetio pritisak u grudima. A napetost da ne mogu baš definirati, tako da sam reagovao besa. Pomislio sam, "imam toliko događa. Ne treba mi ovo." I ne mislim da je namjera Mel je bio da me se tako osjećaju. Ja čak i ne mislim da je žalim. Mislim da je za ventilaciju. To je nešto što mi je dugo vremena da shvati. Postoji razlika između ventilaciju i žali. Žali se traži promjene. Kada Mel žali, ona želi da joj predstaviti alternativu.

Odvodne dobija ga na grudi. Ovo je mjesto gdje mi je Mel samo želi da sluša frustracije. To je isto kao kad dođem kući i žale studenti radim. Ne očekujem da će Mel riješiti problem (iako se ponekad ona mi pomoći da kroz situacije). Ono što želim je da ona slušati i razumjeti.

Ovakav sukob između poslu i kod kuće

Mel zna da je moj raspored rada ne može promijeniti tijekom ljeta, ali ona samo želi nekoga da prizna joj frustracije. Ali čak i sada, nakon 10 godina braka, i dalje se bore za identifikaciju dva, i moja zadana postavka kao čovjeka je da se tumačiti kao žali, i pokušati popraviti problem, pa kad sam dobila tekst, osjećao sam se kao da mi je potreban žuriti kući. Hteo sam samo podijeliti na dan i pomoći joj, ali znao sam da ne mogu, tako osetio sam pritisak. Osjetio sam natezanje između posla i kuće.

Kao otac, osjećam svaki put mi nedostaje nogomet igra za kasno u noć radni sastanak, ili mi nedostaje konferenciju roditelja i nastavnika, jer se to dogodilo tokom dana, ili kada ne mogu da se kući na večeru. I mislim da je Mel se čini previše, svaki put kad idemo preko budžeta, a mi smo došli do malo kratak. Mislim da je ona osjeća pritisak da se vrati na posao. Ovo je davanja i uzimanja. To je borba između posla i kuće. Želim biti kući, druženje sa ženom i djecom, ali i ja osjećam ogromnu odgovornost za podršku moje porodice i biti uspješan. Skoro svaki dan osećam, i kao što sam gledao Mel tekst, osjetio sam to sve više.

Hteo sam da je pozvao i rekao joj da je frustriran na poslu i da sam poželio sam mogao biti tamo. Htio sam da joj kažem da mi je žao. Htio sam joj da mi kaže par dobrih stvari koje su se dogodile tako da sam mogao bolje. Htio sam nazvati i popraviti svoje probleme. Ali ja sam znao ništa od toga bi promijenilo stvar. Ja sam zaglavio na poslu. Ona je zaglavljena kod kuće.

"Žao mi je", poslao sam nazad. "Volim te."

"Volim i ja tebe", napisala je. "Ja samo ventilaciju."

Clint Edwards je autor nema pojma šta radim: A tata Blog. On živi u Oregonu. Prati ga na Facebooku i Twitteru.