Regresije za spavanje beba - šta su i zašto se to dešavaju | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Regresije za spavanje beba - šta su i zašto se to dešavaju

Regresije za spavanje beba - šta su i zašto se to dešavaju

Sna regresije. To je izraz koji vjerojatno niste znali postojala prije nego što je imala bebu, ali sada? Sada kada je vaša beba se budi svakih 20 minuta, a vaše dijete odbija Nap? Aha - to je izraz koji si verovatno upoznati sa!

Spavati regresije: Ono što su

A regresija sna opisuje vremenski period (u rasponu od jedan do četiri sedmice) kad se beba ili dijete koje je dobro spavao iznenada počinje buđenje noću, i / ili preskakanje naps (ili buđenje rano iz dremke) bez ikakvog razloga. Roditelji često opisuju budu uhvaćeni potpuno nespremnu: mislite da ste osvojili sve izazove vašeg mališana san, kad odjednom, niotkuda, da si se vratio u stalnim noć wakings i nepostojeće dremke.

Frustrirajuće, u najmanju ruku !!

Sna regresije: Kada (i zašto) da se desi

To je rekao, postoje neke sezonama tokom kojih je većina beba ili male djece proći kroz najmanje blage regresije spavanja:

  • Četiri mjeseca sna regresije: Ovaj je trajna, narode! To će reći da su promjene koje se dešavaju sa 4 mjeseca sna regresije su trajne promjene. Četiri mjeseca, vaša beba je odbacio njen babyish ritam spavanja i spava više kao odrasla osoba - i to se prevodi u čestim noć budnom stanju (i mnogo dovikivanja), zajedno sa skraćenim dremke.
  • Osam meseci sna regresije (ponekad devet mjeseci sna regresije, ili čak 10 mjeseca regresije spavanja): U ovoj fazi, većina beba prave velike korake fizički - učenje da puzi, podići, krstarenje, itd Tu je i puno mozga razvoj događa u ovoj fazi. Vaša beba upija jezik kao lud! Na kraju, većina beba rezanja barem nekoliko zuba tokom ove sezone. Dodaj sve to, a vi dobiti više noći budnosti, kraće (ili čak preskočio) dremke, a jedan mrzovoljan bebu na rukama.
  • 11 mjeseca sna regresije (ili 12 Mjesec spavanja regresija): Ova regresija ima puno veze sa dremanja - konkretno, možda ćete naći da je vaša beba iznenada počinje odbija svoje drugo nap, i trudi se da se po samo jednim nap. Mnogi roditelji pretpostavljaju da je ovo normalna nap tranzicije, a to znači njihova malena je spreman za samo jedan nap dnevno. Međutim, pozivamo roditelje tretirati ovaj kao regresiju, jer je većina mala djeca zaista nisu spremni za prelazak na samo jedan nap dnevno do oko 15 mjeseci.
  • 18 meseca sna regresije: Ova regresija ima puno veze sa novootkrivene nezavisnost svoga malog djeteta. Ona je da je učenje - pogodi šta - ona ima mišljenja i stvari! I - još bolje - ona može izraziti one mišljenja vičući "Ne!" Na vrhu volumena! Odvajanje anksioznost također dolazi u igru ​​ovdje; vaše dijete može istinski biti uznemireni kada odete u nap vrijeme, ili kada izađete iz sobe na spavanje. Konačno, Teething je i dalje faktor u 18 mjeseci - mala djeca često rezanja kutnjaka (one velike, bolne zube!) U ovo doba.
  • Dvogodišnji san regresije: Postoji niz faktora koji mogu uzrokovati. Za jednu stvar, vaša dva-godišnjak je budna vrijeme raste duže, ali kako on čini da je tranzicija, može poremetiti san. Vaša dva-godišnjak je vjerojatno također prolazi kroz neke velike život tranzicije, kao što su trening noša i prelazak u veliki-mali krevet (a možda čak i dobiti novi sestre!), A oko dvije godine, mnogi mališani počnu imaju vrlo realna noćne more (ili čak i noćne more). Sve ovo može dovesti do vrlo stvaran, vrlo iscrpljujuće regresija sna star oko dvije godine.

Ove regresije sna može biti teško - ali uzeti srce! Ako se držati svoje uobičajene rutine spavanja i izbjeći stvaranje bilo kakve nove loše navike, od vas će vjerojatno biti kroz najgore regresije u nekoliko tjedana. Naravno, ako je regresija je posebno teško, ili ako je vaše dijete samo ne poskakuje nazad brzo, uvijek možete okrenuti Baby Sleep Site® za pomoć! Bismo preporučujemo skidanje naš besplatni vodič, 5 načina da Pomozite svom djetetu Sleep Through The Night - to je lako i brzo (i besplatno!) Način da svoju bebu ili dijete vratiti na pravi put.