Refluks kod beba: Hrana koja se izbegava | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Refluks kod beba: Hrana koja se izbegava

Refluks kod beba: Hrana koja se izbegava

Refluks može pokazati na različite načine, to predstavlja različite simptome, često se pogrešno dijagnostikuje kao kolike, odbacio kao beba samo kao 'nemiran jede ili ne čak i priznati u svim.

Većina mama to ipak, instinktivno osjećati da "nešto nije u redu" i da će više puta posjetiti GP ili patronažne sestre, ali na kraju se duboko frustriran osjećaj da mora biti nešto da "oni rade pogrešno 'kao niko izgleda slušati ili ne razumiju.

Ono što je refluks i šta je uzrokuje?

Refluks je jednostavno 'unazad tok "sadržaja želuca gore u jednjak.

Većina ljudi prepoznaju samo refluks ako beba povraća, ali to jednostavno nije istina i mnogo mladih koji pate nikad povraća.

Jednostavno, sila na kojoj je sadržaj želuca vratiti se određuje da li je beba projektil povraća, često bolestan, stalno pljuje gore ili je nikad nije bolestan, koji je poznat kao Silent refluks. Ovo se dešava kada je sadržaj želuca stalno oscilira gore-dole u jednjak izazivajući intenzivnu bol 'gorušica' kao simptomi - ali bez stvarnog povraćanje može biti još teže dijagnosticirati kao refluks.

Koji su tipični refluks simptome?

  • Povraćanje ili bljuckanje povijanje leđa ili vrat i tijelo ide krute razdražljivost i bol Česte štucanje, pretjerane dribling žubori, gagging, gušenja epizode Bela premaz na jeziku [ne usmene drozd] Preveliki sluz, sinusa zagušenja Raspy / Wheezy kašalj, često lošije u noć Vrlo vjetrovito, teško podrigne, pretjerane 'dnu' vjetar Prekomjerno hranjenje ili odbijanje da se hrani teško da se nastane, loše obrasce spavanja naleta neutješan plač

Samo da bi se dijagnoza još teže, refluks ima mnogo različitih simptoma i individualne beba će se prikazati različite znakove stanja.

Ne samo da su vani signala određuje stvarni uzrok i ozbiljnost refluks, ali i individualnim temperamentom i ličnosti bebe.

Na primjer će neki vrištati od bola, dok su druge samo naučiti da se time bavi i rijetko plaču, neki mogu biti relativno zadovoljan iako bljuvotine puno, dok drugi može odbiti hraniva, rijetko bolestan, ali prilično jadno.

Kakav je tretman i stalno upravljanje za refluks?

Refluks stvarno ne mogu biti "leči", ali se simptomi se mogu kontrolisati, i uvijek kažem 'moramo crack-the-refluks-code "za svaku bebu da pronađete ono što pomaže ublažavanje simptoma pojedinca".

Postoji niz medicinskih antacida tretmane uključujući novorođenčadi Gaviscon, koji smanjenjem želuca kiseline će smanjiti bol u plamenu iskusio kroz refluks napad.

Također je važno razumjeti kako bi se povećala pozitivan efekat pronalaženja pravu kombinaciju mlijeka i lijekova.

Od vitalnog je značaja da se uspostavi dobru strukturu hranjenje i spavanje kao što ne može samo liječiti bebe i očekujemo da sve padne na svoje mjesto.

Beba je možda imao nedelja ili čak mjeseci bio u nelagodnosti koje će stvorili su mnoge negativne asocijacije ponašanja za hranjenje i spavanje da će morati da se ispravljena kroz ponovno gradi udruženja beba na mlijeko i hranu, sprovođenje dnevnu rutinu za mlijeko, naps i obroka i možda ćete morati da sprovede neku obuku sna za noć.

Iako će većina dojenčadi prerastu refluks kao njihov probavni sistem sazrijeva, mnogi mogu i dalje imati problema tokom dijete haube, ali kroz mnogo godina rada s refluksa bebe, otkrio sam da ima manje šanse od bilo kakve dugoročne negativne efekte kroz ranoj dijagnoze, odgovarajući tretman i efikasan, na tekući plan upravljanja stanja.

Odvikavanje a refluks bebu

Mnogi roditelji su rekli da "odviknuti rani" ako je njihova beba je dijagnosticiran refluks. Dok se to na kraju pomoći u većini slučajeva, prvo, to je imperativ da se osigura da refluks, i ili, nepodnošljivosti hrane i alergija pravilno dijagnosticira, tretira i uspio prije uvođenja čvrste materije.

Uvođenje čvrste da već nevolji probavni sistem u dječjem sa netretiranim refluks ponekad može pogoršati stvari od before.It može izazvati daljnje povraćanje, može stvoriti negativnu asocijaciju čvrste hranu ili nešto dati od kašiku, a ponekad čak i stvoriti kompletan odbijanje čvrstu hranu.

Takođe moramo biti oprezni s onim što je uveden za prvu hranu, kao i obično predložio kašice od jabuke ili mrkve su zapravo vrlo kisela i često pogoršavaju već osjetljive gut.

Neke bebe pokazati da podnose različitih povrća i voća; drugi su osjetljivi na ribe i mnogi mliječni proizvodi i kravljeg mleka proteinskih proizvoda. Neki su osjetljivi na druge hrane koja sadrži jaja, pšenice, soje ili gluten!

To može biti minsko polje kada odbijanja je refluks beba i to je često samo kroz "pokušaja i pogreške" osnova da možete otkriti koja hrana odgovara vašoj bebi i onih koji to ne čine.