Prva reč moje bebe će biti iPad (i druge stvari koje me brinu) | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Prva reč moje bebe će biti iPad (i druge stvari koje me brinu)

Prva reč moje bebe će biti iPad (i druge stvari koje me brinu)

Uvijek sam bio veliki spavač - šampion, stvarno. Nikada nisam bio pogođen bilo koju vrstu nesanice i ja sam uživala čvrste sati neprekinutog sna tokom mog života, samo da dođe do naglog zastoja dok trudna s mojim prvu bebu. U tim posljednjih mjeseci gotovo nepodnošljive nelagode, ja bih lagao budan i brinuti.

Ja bih, naravno, brinuti o velikim stvarima, kao što šta što je rodila bebu zapravo će biti kao što je (za koje se ispostavilo da su potpuno drugačiji od onoga što sam očekivao, u svakom slučaju), ali uglavnom sam zabrinut za male stvari. Glupe stvari. Stvari koje ne bi trebalo da se stavi toliko misli u, kao i da li sam trebao kupiti organski pamuk madrac jastuk za krevetac u odnosu na redovne pamuk jedan. Je li bolje vizualno stimulativno mobilne dizajn kako bi pomogao razvoju njegov mozak od one koju sam registrirana za? Da li sam zaboravio da uzmem prenatalna vitamina ?! OMG Zaboravio sam da uzmem VITAMIN! Priznajem, malo na rubu sam bio kao prvi put mama-to-biti, i stvari poput zaboravljanja vitamin bi me staviti u blagom i potpuno nepotrebno paniku.

Ponekad se nova mama osjetio neodoljiv, pogotovo kad sam nagadanja sve što sam radila

To nije bilo toliko da nisam imao povjerenja kao roditelj; osetio sam sposobna brinuti o moja beba, ali sam se kao da su uvijek novi, "bolje" načina da se to uradi niču sve vreme. Nabavite BPA free boce (to je bilo prije više od osam godina, imajte na umu, kada te stvari prvi počeo), da li da preskočim jasle branik, neka plače ga ili ne? Sa svim interneta i oglasne ploče u, osjećao sam se kao da sam mogao da nađem cijelu članaka objašnjavajući zašto sam radio pogrešno. Sjećam se da sam zapravo guglovao kakvu cipele da se za svoj prvi put hodalica, sve do kakvu đonova cipela trebalo. Da li je moja baka brinuti o tome kakav cipele stavila na mog oca? No, najvjerojatnije je našla par koji je privlačan i povoljna cijena u prodavnici i kupio ih, stavi ih na noge i nikada nije dao drugi misao. I on hoda sasvim dobro i vrstan naučnik da se pokrene, tako da možda nije najvažnija stvar da provedu popodne istraživanje?

I hranu za bebe, oh, i hrane za bebe

Dijetalna koka kola. Hranili moju pristinely, isključivo organskim beba. Imao sam dva izbora: Mogao bih da poludim i napraviti kompletan kreten od sebe nekome ko jasno imali nula loše namjere prema mom djetetu, ili nisam mogao pustiti da ode.

Ono što sam uradio bilo je sjediti tamo s eventualno psihotičnim lažni osmijeh na mom licu dok sam težio moje mogućnosti brzo. (Da ti bacim slamu iz ruke dok kreštim činjenice o aspartam i potrošnju kofeina za djecu, i bijes o tome kako je skupo je organska dječja hrana? Ne, ne, to bi bilo ludo...) ja sam odlučio da pusti. Jer dok je moj plan da hrani moje dijete zdrave hrane je, naravno, jedno veliko, brinući o tome nepotrebno ili misleći da bi bilo pogrešnih koraka dovesti do neuspjeha samo bi završiti što svi nezadovoljni. I šanse da bih ga zadržao 100% organski daleko pored hrane za bebe samo faza bili prilično male. On će imati rođendansku tortu na zabavama, pomfrit i šećerna vata na sajmu, i čokolade za Uskrs. To bi se u njega neko vrijeme. I to bi bilo u redu.

Vidite, stvar je u tome, sve vage out

Možda ne sve odjednom, a možda i nije baš jednako (OK, možda se koristi termin "ravnoteža" ovdje malo labavo, ali ostati sa mnom), ali u velikoj šemi melting pot roditeljstva, sve će to biti bačen u i to je u redu. Možda ne želiš da sve strpaju u, ali hoće. Rođendana i goodie torbe i druga djeca će trag vaša djeca se na sve što je li mislite da možete izvući s izbegavanje. U nekom trenutku, oni će postati svjesni McDonald i voća rol- uspone i sode i X-Box (a to su samo nevine male stvari, da ne uđe u tinejdžerske stvari još, OK? Moj mozak nije spreman za to ). To je kako se rukovati bacili u stvari koje će biti pravi test roditeljstva. Hoće li ti nakazo i šamar slamu iz ruke Diet Coke hranjenje? Ili će vas kliznuti i proverite da li balansirati to?

Naravno, imam dana gdje sam se kao da dugujem Nick Jr. Ček i neograničen leda Pops za čuvanje djece moju djecu, ali kada se one van cijeli dan na punom porodičnom vremena vikendom, mentalno provjerite da li kutiju u mojoj glavi kao su uravnotežena, a ja pusti. Možda je moj tri-godišnji zna više o igranju na iPadu nego što sam znao o čemu kad mi je bilo tri, ali balansiram da sa zanatskim dana i igralište radi. Da li na kraju svakog mjeseca sa savršeno uravnotežen list? Haha, ne, ne znam. Ali to je u redu, jer je novi mjesec dolazi odmah. I znate šta? Ponekad se ne završim balansiranje to. Ponekad je čak i dolazi sa sve dobre stvari u višak! Ponekad.

Sada, kao roditelj četiri, shvatam nećete ih zeznuti skoro onoliko koliko misliš da jesi. Posebno sa malim stvarima. Uzeo sam pustiti da ode na potpuno novi nivo i ja bi se čak reći da sam stvarno opuštena sa parenting sada. Zakazana, ali opušteno. Mislim, ja imam četvero djece, mora postojati neka vrsta zakazivanja ili ćemo svi nositi vreće za smeće kao odjeću i jesti Dunkin Donuts patuljaka za doručak, ručak i večera. Ali sam odlučio da se u centru pažnje sa malo stvari koje su me zabrinuo i fokusirati se umjesto toga na malom sretan detalje. Lunchbox bilješke, kuhanje zajedno, vreme odluka za priče. Sjedeći u travi. Neću propustiti brige o koju marku organske puretina kriške kupiti. Kada sam stariji ću propustiti držeći male ruke u šetnju i što dovoljno mogućnosti da znaju da su voljeni. I čokoladu ili dva nikoga nije ubio.

Pratite Jenny na Facebooku, Twitteru i Instagram.