Pomoć! Moja ćerka je težina | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Pomoć! Moja ćerka je težina

Pomoć! Moja ćerka je težina

Imam lepu mladu kćer, gotovo osam godina. Ona je uvijek bio dobar apetit, ali i izuzetno aktivno dijete. Fizička igre imajući prednost u odnosu na mentalne igre, itd... Ali kasno, ona više nije to fizički - što je počeo "velika škola" - čitanje, crtanje i više pasivne igre za djevojčice uzimaju prednost. Sve je ovo poseban i vrlo deo kao djevojka, koliko sam shvatio. Moja briga je da je ona i dalje ima rupa bez dna od gladi, bez obzira na relativnu neaktivnost. Moj suprug i ja ponekad smijati u trenutku i na nju nemilosrdna traži hranu - ali to je zaista počinje da nas brine.

Ona se javlja težina stalno sada, na ženski problematičnih područja - bedra, stražnjice i trbuha. Nije da bi iko da joj je višak kilograma u ovom trenutku - to je samo da ja jednostavno ne želim da se moje nedostatak preče kupovine akcija biti uzrok doživotnu težina borba za moju devojku.

Iz perspektive dijetetski / potrošnja: Ona trenutno počinje joj dan sa činiju žitarica (veći dio nego što bih inače ima); Spakujem svoje tri provita "sendviče" sa Bovril (ona ne voli kruh, koji sam mislio da je dobra stvar), banana, jabuka ili naartjie, sušeno voće, možda malo biltong i vode (bez soka). Ona je tada dobija jela za ručak u nakon njega (ona mi je da ima sekunde često govori), a zatim ima voća i Marie keksa ili tenis keksa (koji osigurava nakon zbrinjavanja kao grickalice). Onda imamo jela za večeru i ja stalno moram da je zadrži iz jedu prije večere i ponovo žele više hrane nakon večere.

load...

Kako sam mogao da obuzda ove ili voditi njen prehrambene navike? Mnogo vremena ne dobije čips i slatkiše od prijatelja u školi previše, pa sam shvatio da je kontrola treba da legne s njom jer ne mogu uvijek biti tu.

Ono što stručnjak kaže

Glavni razlog ona goji je zato što je prestao vježbanje, a ona treba da se blag sportovima kao što su tenis, ice- klizanje, ples, plivanje, ili samo hoda sa tobom i njen otac.

Postoji mogućnost da joj je povećan apetit je zbog mlaz rasta, hormonalne promjene i promjene tijelo priprema zbog njenog menstrualnog ciklusa, anksioznost, ili iz drugih razloga. Trebat će vam da je posmatra neko vreme, a ako primijetite druge promjene u svom ponašanju ili ličnost, možda ćete morati da je vodim sa svojim GP na generalni pregledu.

load...

Gleda svakodnevnoj prehrani morate uključiti više proteina u njoj kutija za ručak, kao što je piletina salata, tuna salata, kriške sira i jaja. Protein je vrlo punjenje i kao što je to uglavnom voće njen snack u školi ona je vjerojatno vrlo gladan nakon škole i preko jedete u nakon zbrinjavanja. Jela u nakon zatvaranja vjerovatno visok u škrob, ugljikohidrata i masti. Ako je ona gladna, reći prije večere, daj joj parče piletine, drugi protein, ili lud. Vi i ne spominjati škroba u svojoj ishrani, a ona ne trebaju škrob za energiju. Ako je nizak na energija ona može jesti stalno da se energija. Trebalo bi da ima pečeni ili kuhani krumpir, kao i smeđa riža, i integralni tjestenine.

Važno je da ne hrane problem

Važno je da nikada ne uskratiti hranu od nje ili da hrana problem. Poremećaja u ishrani nastaju kada hrana postaje problem. Također naučiti od nje da bi zdrav izbor objašnjavajući joj kako naša tijela trebaju i obrađuje određene vrste hrane da budu zdravi. Edukacija joj je osnaživanje nju, a onda će ona, tokom vremena, odaberite matice, piletinu i ribu preko čipova i brze hrane bez tebe nje policije, jer ona zna da je važno da se vole i brinu za sebe.

Ne zaboravite da napravite zdrav izbor prilikom kupovine i uzor zdrave ishrane za nju. Ona će posmatrati i kopirati vaše navike u ishrani kao ona postaje mlada žena.

Pitanje i odgovor od strane Claire Marketos, www.inspiredparenting.co.za