Pismo budućem partneru mog sina | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Pismo budućem partneru mog sina

Pismo budućem partneru mog sina

Ovaj post se prvi put pojavio na deset do dvadeset Parenting.

Ljeto 13. Godine moga sina, stvarno sam imao problema sviđa njega.

Prerano? To je tog leta sada, dok ja pokušavam da napišem ovaj, tako da vjerojatno je prerano reći da tako nešto, zar ne? Također, to nije u potpunosti tačno. Nije da imam problema dopada mu po sebi - to je samo da me izluđuje. Dopustite mi da počnem ispočetka.

Žao mi je.

Trudim se. Stvarno sam. Ali ja počinjem da sumnjam ovom rasejan profesor stvar nije ni čin, niti nešto što će prerasti. Neki dan na jezeru, dao sam mu torbu punu vode boce, kaže: "Potrebno mi je da budem siguran ovu torbu ostaje uspravno tako da je boca vode ne procuri."

Dva minuta kasnije našao sam kako sjedi na klupi, pod kojim je torba je ležao na svojoj strani, kaplje voda. "Nisam mogao napraviti torbu ostati do", objasnio je on. Ja ću priznati našla sam se još jednom žele da je samo stvarno glupa osoba tako da sam mogao opravdati ovakve akcije, biti u stanju da uzdišem mojim prijateljima, "Pa, ne možeš ga kriviti. Upravo je uvek bio glupo ".

On je sjajan kada je u pitanju stvari koje mu je stalo

Ali to nije slučaj. On je sjajan kada je u pitanju stvari koje mu je stalo. On možda ne sjećam koje je od njegovih često vidi rođaka je koji, ali nije mogao odgovoriti na Star Wars trivijalnost tako nejasan da bi zbuniti George Lucas. On može zapanjiti trgovci strip sa njegovim tajanstvenim superheroj znanje, ali jednom zaboravio koliko mu je godina kada je još bio u jednocifren. Ne sjećam se potrebe da mu pomognu sa svojim zadaću. On provodi nekoliko minuta na njega noću, a zatim čini čast roll.

Na kraju tog jezera posjeta, pitao sam ga da pokaže njegov mlađi brat, gdje je mijenja područje bilo u muškom toaletu. "Zapravo", rekla sam, "ga ne samo pokazati. Molim te, ostani s njim." Kad sam izašla iz ženske sobu, odmah je obaviješten da on nije ostao sa svojim mlađim bratom. "Nisam vas čuo", naglasio je on. Niti je, naravno, da li je palo na pamet da je možda dijete koje nije dozvoljeno da idu u javni toalet sam, treba možda neće biti ostavljeni sami da se skine pred strancima.

Kasnije u biblioteci sam naleteo prijatelj, učitelj darovitim učenicima. Žalio sam s njom o njegovo ponašanje tog dana. "Gina", rekla je: "To je ono što svi darovitih dječaka u mom razredu su kao". "Šta mogu uraditi?" I cvilela. "Možete li pokušati dajući mu više odgovornosti?" upitala je.

Čudno je da je to bio pristup koji sam već bio s obzirom. Dakle, do kraja te nedelje, on je stavljen na posao: korova, branje povrća i šeta psa. Ja sam ga ponoviti upute na pamet da bi se osiguralo da me stvarno čuo. To je iscrpljujuće morati držati ga tretira na ovaj način - način na koji sam tretirati mnogo manji dijete - posebno zato što još uvijek imam tri druga, manja djeca kod kuće. Ali za tebe, njegova budućeg partnera (OK, i dobro, za ostatak godine živi sa mnom), ja ću ga i dalje tretira na ovaj način.

Njegova starija sestra nikad nije potrebna ova vrsta držati za ruku. Ona je, takođe, plovi kroz nju zadaću na svoju ruku, ali ona uvijek zna što rođak je što. Na početku prošle školske godine, pitala sam ih oboje kad bi se prijavili za novine kluba. Moja kćer je imala - za oboje. I imala je dva dozvolu klizi za mene da potpišem. "Zaustavi to!" Rekao sam joj. "Ti ćeš biti u srednjoj školi iduće godine, a onda ono što je on učiniti ??"

Te noći su pitali da li mogu da 'Futuramen' zajedno, što je njihov omiljeni zajedničku aktivnost jede ramen rezanci i gledanje Futurama na Netflix. Moj suprug je zgrožen koliko često sam pustio ih jesti ramen, i ja priznati da je malo izvan karakter - mama koja sprema svoju organski vrt uzgojene spanać za lokalne jaja ispeći svoju djecu granola barovi omogućava česte potrošnja ovih hipertenzije rezanaca - ali ja samo volim da se veže na ovaj način.

G tvrdi da ne mogu da shvatim kako da ih napraviti, a moja kćerka postane tako frustriran pokušavajući da mu objasni da je upravo to radi sama. Shvatio sam - sam ga jednom pričao kroz izradu kutiju makarona i sira, i to je bio najteži stvar nas dvoje prošli zajedno od sam ga gurnuo kroz porođajni kanal. Tako sam shvatio njenim postupcima, ali naravno da ne, budući partner, nikakve usluge bilo.

Ono što hoću da vam kažem je: Molim vas, nemojte me kriviti

Ja gnjavi svoju sestru da ga zaustavimo omogućavanje (krivi nju!). Trudim se, svaki dan, da ga da prestane biti tako zavisne i zaboravna. On je radio svoj veš i izrada njegovog kreveta za više od godinu dana. Držim na nadi da će jednog dana on će biti u stanju da ovlada što makarone sa sirom.

Jer ovdje je stvar, budući partner: Stvarno želim da postoji. On ima oštar Naime, veliki osmijeh, zapanjujući ljubavi beba; On je sjajan crtač i odličan pisac. Želim mu da ima puno i sretan život. Volim ga toliko - i ja ne želim da živi sa mnom zauvijek.

Budući partner, pokušavam. Ali, ako on i dalje ima nedostataka, kada je on odrastao, nadam se da možete naučiti živjeti s njima, a vole ga i divna osoba da je on.

I uvijek na umu da ne treba kriviti svoju majku.

Pokušala je.