Od tri do četiri: Priče o dvoje dece | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Od tri do četiri: Priče o dvoje dece

Od tri do četiri: Priče o dvoje dece

Imajući vaše prvo dijete je život mijenja sigurno, ali imaju drugi donosi na potpuno drugacije...

Prošlog mjeseca Kim Kardashian objavljeno, na svom blogu, neke od svojih iskustava kako život promijenio od njenog sina, Sant rodio. Ona je pozvala na svoju dojenja putovanje i koliko je bilo teško za nju da doje Sant, sa Sjevernom oko. Dok dojenja Sant s jedne dojke, ona je bukvalno morala staviti mali mlijeko u kartonu sa slamom u njoj grudnjak na suprotnoj strani i "hraniti" Sjever. Njen dojenja putovanje sa Sant nije trajalo dugo zbog toga.

Djeca su vrlo nepredvidivi i zaista nema načina da saznamo kako će starije sestre reagiraju kada postoji novi klinac na blok. I mi smo imali pune ruke posla u početku sa Alyssa kada je stigla Aidan ali svakako je postalo lakše. Tokom tog vremena, ja posebno naći udobnost u čitanju neke od poruka mojih kolega Mama blogera, koji su prošli kroz slična iskustva i to me zaista prošao ovim teškim vremenima! Uvijek pomaže da znate da niste sami, pa sam pomislio da bih previše dijele nekoliko misli o našem putu do sada, jer to može samo pomoći jedan ili dva od ćeš (ili će) kroz ovaj vrlo stvar!

Dojenje

Baš kao reakcija Severa, Alyssa se ne sviđa ideja o meni dojenja Aidan. Još uvek se sećam taj pogled na njenom licu prvi put da me je vidjela ga hrani. Počela je da plače i odmah htela da joj pokupi. Nakon još nekoliko feedova, počela je da shvate da su Aidan i ja smo bili skoro "nemoćni", dok sam ga hrani. Alyssa bi onda iskoristiti priliku da ih približite ili ga je udario po glavi i naravno da ne mogu stvarno potez. Na kraju, mogao sam ga hrani samo u svojoj sobi sa zatvorenim vratima kada nije bio u blizini.

load...

Igranje zajedno

Uvijek sam želio da imam djecu u neposrednoj blizini u starosti kao što sam htio da postanu dobri prijatelji i da uvijek imaju Playmate. Ono što nisam znao je kako će mnogo borbi dolaze zajedno sa njim. Mali kao on, Aidan već mogu povući Alyssa kosu, baciti igračke na nju i vrišti Blue Murder kada je potrebno igračku daleko od njega. Alyssa kaže: "dijeljenja brine Aidy", ali naravno, on ne razumije.

Kao što je Aidan previše saznaje da je "dijeljenje brine", ja sigurno u nadi da će naći svoje zajedničko tlo i zapravo uživati ​​češće igraju zajedno.

Druženju sa svojim suprugom

Ako ne napravite tačke podešavanje datuma noći, to se neće dogoditi. Postoji nekoliko nedelja da sednem i da kad zadnji sam imao stvarni razgovor s mojim mužem pored govorimo o bebi kaku ili stvari djecu?

load...

Postoje neke dane koji prolaze gdje dođemo kući, radimo svoj poslova, pogledajte na djecu i jedan od nas zaspi prije druge - jedva da je rekao riječ jedni drugima!

Ako to nije za naše dijete dadilja koja ostaje iznad jednom mjesečno ili tako, mi bismo doslovno nikada nemaju vremena sami.

Ne postoje dva slična

A greška koju smo napravili je bilo očekivati ​​beba broj dva (aka Aidan) da imaju slične osobine kao i njegov starija sestra. Ali mi smo grubo probudio to od prvog dana. Alyssa prespavao noć (08:00-05:00) od dva mjeseca starosti, dok Aidan spavao samo kroz noć u dobi od 10 mjeseci i još uvijek se probudi tokom noći povremeno.

Alyssa je bio vrlo nezavisan i da će ići na bilo koju osobu dok Aidan je Mamin sin i ima tendenciju da se drže.

Mi nismo imali pojma koliko bi se razlikuju!

Svima je dozvoljeno da ima slom

Prelazak iz porodice od tri do četiri je velika za sve uključene i to je u redu priznati da ne nose. To zapravo pomaže! Aidan nije jedini koji je dozvoljeno da plače u proteklih godinu dana. Alyssa je imala fer udio besa - Pa, naravno, ona je prolazila kroz strašne dvojke!

Mama i tata su imali svoje trenutke previše - ponekad svakodnevnim izazovima može napraviti dan osjećati izuzetno teško i svi imamo vremena kada ne možemo da shvatimo kako izbalansirati sve.

Roditeljstvo svakako ima svoj sajam udio uspona i padova - i kao majka dvoje djece, ja sam zapravo Zapanjen sam za učenje i prihvatanje ovom izazovnom, ali magične vremena.

Imate li priče da ima dvoje djece? Volio bih da ih čujem!