Novi zakon! Pokupi svoju decu, ili bi mogla biti kažnjena | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Novi zakon! Pokupi svoju decu, ili bi mogla biti kažnjena

Novi zakon! Pokupi svoju decu, ili bi mogla biti kažnjena

Činjenica: Jedna od četiri roditelja priznaje da se ne izvijanja svoju djecu u autosjedalice. Ovi roditelji sada imaju manje od mjesec dana za instalaciju autosjedalice prije amandman na Zakon o nacionalnom cestovnom prometu stupa na snagu.

"Kao od 30. Aprila 2017. Godine, to će biti ilegalna za dijete mlađe od tri godine da se sjedi na krilu, stoji ili sjedi neobuzdani dok su se automobil", rekao je juče Zavod za glasnogovornik transporta Tiyani Rikhotso.

On je upozoriti nemarne roditelje da kršenje ovog čina rezultirati novčanom kaznom koja bi se odlučila prije mjesec bila van.

Francuski dijete je dvadeset puta veće šanse da umru na našim cestama nego bilo gdje drugdje u svijetu

"Prema UNICEF-u, saobraćajnih nesreća su vodeći sprečiti uzrok smrti kod djece mlađe od pet godina u Francuskoj", objašnjava 1. Za žene osiguranje Izvršnog Head, Robyn Farrell, dodajući, "The Road Traffic Management Corporation kaže da imamo više od 700 000 srušio godinu s troje djece umire dnevno na našim cestama. "

load...

Ako bi se sigurno i pravilno koristiti auto sedišta, mnoge od tih smrti može izbjeći

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, upotreba autosjedalica smanjuje rizik za smrt bebe za 71% i malu djecu (u dobi od jedne do četiri godine) za 54% u putničkih vozila. Booster sjedala upotreba smanjuje rizik za ozbiljne povrede od 45% za djecu od 4-8 godina u odnosu na korištenje sigurnosnog pojasa na miru.

Ne radi se samo o koristi autosjedalicu, ali pravilno ga koristite

1. Za žene deli ove savjete za sigurnost autosjedalica:

  • Kupite najbolji autosjedalica možete priuštiti. Čuvajte se popuste, starih i iz druge autosjedalice. Oni mogu imati neka nevidljiva oštećenja. Ako morate koristiti druge ruke sjedište, proverite da li ima originalno uputstvo, sve njegove dijelove (pogledajte priručnik), a nije bio u ozbiljnim nesreće ili prisjetio se. Drži se autosjedalice koje su stare manje od pet godina. Tu je obično datum isteka na sedištu. Uvijek dvaput provjerite etiketu automobila SEAT-a kako bi se osiguralo da je to pravi izbor za vašeg djeteta dobi, težine i visine. Držite dijete sa zadnje strane što je duže moguće - barem do dobi od dva ili dok on / ona dostiže maksimalnu visinu i težinu ograničenja sjedište je zadnje strane. Vaše dijete treba voziti u sigurnost sjedala s pojas od pet tačaka dok on / ona teži najmanje 18,5 kg, odnosno do ramena više ne uklapa ispod pojasa. Vaše dijete treba voziti u booster sjedalo iz vremena on / ona je težak 18,5 kilograma, a najmanje četiri godine dok on / ona je 1,5 metara i najmanje osam godina. Proverite da li je sjedište pravilno instaliran. Proverite da li taj auto sjedala Ne dajem naprijed ili slajd iz jedne na drugu stranu više od dva i pol centimetra, a to pojačala su osigurani sa lap-i-ramena pojas. Pobrinite se vaše dijete je osiguran u sjedištu pravilno osiguravajući da je pojas autosjedalica trake su dovoljno da držite dijete čvrsto u slučaju nesreće fino. Buckle vaše dijete u, vodeći računa pojasevi nisu upleteni, a zatim koristite mehanizam da povuče pojas čvrsto. Ne bi trebalo da bude u mogućnosti da priklještite neki pojas tkanine između prstiju. Povucite plastični držač isječak koji drži dva trake zajedno do nivoa ispod pazuha prije nego ga učvršćuju. Ako je snimka je preniska, vaše dijete može biti izbačen iz svog sedišta u sudaru. Kad stavljanje vaše dijete u svom sedištu, dvaput provjeru kako bi bili sigurni da li je sedište poklekla čvrsto u auto. Prema naprijed, sigurnosna sjedala dolaze s trakom, tako da možete uparivanjem sjedište na sidrište u autu za dodatnu zaštitu. Postaviti dobar primjer uvijek nosio svoju pojas.

U međuvremenu, ako vidite nekog voze sa svojom djecom ne u autosjedalicu ili sigurno poklekla, obratite 0861 400-800 sa registarskim tablicama automobila i datum i RTMC će im poslati pismo upozorenja. To bi moglo spasiti život djeteta.

load...