Mama hoću da budem | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Mama hoću da budem

Mama hoću da budem

Želim biti ona vrsta mama koja omogućava moje dijete jede prljavštinu povremeno. Znate, tip koji ne poludim preko male stvari. Želim biti mama koja omogućava moje dete otkriti stvari na svoju ruku, čak i ako to dovodi do nekoliko šugav koljena koje sam kasnije poljubim, čist, i pokriti sa Spiderman maltera.

Želim biti mama koja čini veliku prokleti stvar od rođendana. Nije Pinterest-shabby šik-vintage-party vrstu dogovora, ali kakav dogovor gdje moja beba je toliko uzbuđen da se probudite na njegov rođendan, jer on zna šta dolazi. On zna da će biti čokoladne palačinke i konfete i put u zoološki vrt i sok kutije u izobilju. On zna da će biti dozvoljeno da ostanu nakon njegovog spavanja i jesti ekstra desert i * možda * preskoči njegove noćne kupanje. Da. Želim biti mama koja čini veliku prokleti stvar od rođendana.

Želim biti ona vrsta mama koja ide niz tobogan i pušta moje dijete jesti grickalice na kuhinjskom stolu. Želim da budem on-the-floor tipa mama.

Govoreći o algebra klase, želim da bude vrsta mama koja pomaže kod domaćih zadataka (čak i ako to znači da traže prijeko potrebnu pomoć na iPad). Želim biti mama koja uvijek ima dobre grickalice i dobar sok kutije. I (tajno) želim biti kul mama. Čak sam želim biti vrsta mama koja zna kako da baci fudbal.

Želim biti ona vrsta mama koja traži sva prava pitanja u pravo vrijeme - pitanja o djevojkama i prijateljima i droge i seksa. Želim biti ona vrsta mama koja ne dozvoljava strah da imaju izuzetno nepovoljne razgovor me spriječiti od toga da je razgovor spašava život sa svojim djetetom.

Želim biti ona vrsta mama koja nije savršena - koji pravi greške, zaboravlja zubara, a povremeno gori večeru. Želim biti ona vrsta mami da priznaje prestupe i izvinjava, koji pokazuje joj djeca se svaki dan da joj je potrebno i zavisi od Isusa da joj cjelinu.

Želim biti ona vrsta mama koja obrađuje izlivi besa sa milosti, čak i usred trgovačkog centra. Želim biti ona vrsta mama koja gleda na drugom mama koje se bave izljev bijesa i nudi joj klimanje glavom, znalački osmijeh, a palac gore da joj dozvoli da znam da radi najbolje što može.

Želim biti radost-davalac, srce-oblika, a duša-nadzornik.

A možda i najviše od svega, želim da bude vrsta mama koja teško voli - bezuvjetno - lice joj je dijete raste do biti, potpuno svjesno i vjerujući da im je Bog dizajnirao.