Kako pripremiti svoje dete za bolničku posetu | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Kako pripremiti svoje dete za bolničku posetu

Kako pripremiti svoje dete za bolničku posetu

Imajući vaše dijete primljeno u bolnicu nije lako iskustvo. Roditelji i staratelji moraju uzeti u obzir mnogo faktora koji igraju ulogu u boravak kao najmanje stresan moguće odluka i osigurava optimalan ishod.

Za mala djeca posebno, bolničko okruženje je potpuno drugačiji od njihovog uobičajenog okruženja, i to dodaje anksioznost oni doživljavaju. Da pomogne u pripremi je dijete za bolnicu, sljedeće točke treba uzeti u obzir:

    Osigurajte aranžmani su poredani od koliko je to moguće. Često to podrazumijeva pozivanje na mreži podrške i pomoći sa praktičnim aranžmanima kao što je ispuštanje van i nalaženje drugom djecom. Stres bio u bolnici sa svojim djetetom treba dijele između supružnika, tako da je svaki od njih je dati vremena da odem kući, i imaju pauzu da se osveže. Kada su roditelji poredani i udoban, dijete osjeti da je ovo i više opušteno. Razumjeti rokovi i plan terapije. Dobru komunikaciju sa svojim lekarom je od suštinskog značaja. Svako dijete je drugačije, a svaki plan liječenja će biti drugačiji previše. Roditelji bi trebali da shvate vrijeme koje će biti potrebno za potrebne liječenje treba dati. To će zatim omogućiti im da planiraju u skladu s tim. Biti dobro organizirana će također značiti je roditelj tada opušteniji i mogućnosti pružiti bolju podršku za dijete. Udobnost objekata i upoznati igračke pomoći će dijete prilagodi novoj sredini. Roditelji često smatraju da je dijete prilagođava bolje da su doveli uz omiljene knjige i igre djeteta. Čitanje oko stanja pomaže roditeljima razumjeti problem koji zahtijeva liječenje. Prekomjerne čitanje ili dobivanje neprikladno informacije mogu biti kontra-produktivan i zapravo povećati anksioznost. Pokušajte i dobiti osnovne informacije, ali ne koriste vremena da google sve informacije dostupne! Izbor bolnice je vrlo važno. Mnoge bolnice su Djeca i nude mogućnost za jednog roditelja da prespava sa djetetom. U izborni slučajevima posebno, možda bi bilo mudro da roditelji imaju pogled na pedijatrijskom odjelu prije nego što dijete je priznao i da se upoznaju sa bolnicom. Kada je dijete primljeno u bolnicu, to je prirodno da roditelji žao za dijete. To često može dovesti do roditelja opuštajući normalna pravila oni sprovode kao dio svoje roditeljstvo stil. Posebno nakon pražnjenja, to često dovodi do djeteta, a posebno dijete, ponaša vrlo različito. To je vrlo važno da su roditelji dosljedni u svojim pravilima čak i na pražnjenja. Dijete treba biti pretjerano upustio, a normalno navike treba ponovo u što kraćem roku za ponašanje da se vrati u normalu. Bolesna djeca zahtijevaju više vremena i brige. To može dovesti do roditelja smanjenje vremena i energije imaju za roditeljstvo od druge djece ili vremena imaju za svog partnera. Dok je vremena i briga za bolesnog djeteta ne bi trebalo biti ugrožena, važno je da roditelji takođe vremena i truda kako bi se osigurala drugi djeca dobiti i ljubav koja im je potrebna. Partneri treba da budu strpljivi jedni s drugima i oni dobro komunicirati u ovom naporan period.

load...