Kako bi razvod mogao uticati na moju djecu? | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Kako bi razvod mogao uticati na moju djecu?

Kako bi razvod mogao uticati na moju djecu?

Razvod je masivna promjena u životu djeteta, bez obzira na dob. Svjedoci gubitak ljubavi između roditelja, koji žive sa jednim roditeljem i doživljava svakodnevne odsustvo drugih, plus niz drugih izazova, sve se stvori zbunjujućih novi obiteljski okolnost u kojoj će živjeti.

Objašnjavajući nova porodica dinamičan

Mala deca su vrlo egocentrična. Svoje male svjetovi vrte oko njih i mogu čak početi da sami krivi, misleći da je učinio nešto loše. Objasnite nova porodica dinamičan, njihova rutina i kako će to utjecati na njihov život. Djeca treba da znaju šta se dešava, gdje borave, koji će ih donijeti iz škole, itd Little djevojke posebno obično brinuti najviše o tome, tako da je važno da ste stavili svoj um na jednostavnost.

Kako razvod utječe na razvoj

Nešto što bi mogao vidjeti je njih nazaduje u razvoju - djeca koja su WC-obučeni može da se pokrene vlaženje njihovom krevetu noću - to ima veze sa anksioznosti i brige. Budite svjesni toga, ali ne čine ga "stvar". Ako to učinite, oni će naglasiti zbog toga još više.

Promjena u ponašanju

Pushing granice

U ponudu za pažnju, djeca mogu probati i gurnuti granice. To je važno kao roditelja da održava disciplinu pružiti strukturu i red. Dakle, kućni red, manire, TV / iPad vrijeme itd treba razgovarati između vas i vašeg bivšeg partnera. To je stvarno važno da imaju iste strukture i pravila. Ako ne, djeca će početi igraju mame i tate jedan protiv drugog - to definitivno nije ono što želite.

Kako bismo vam olakšali tranziciju za njih

Ohrabrenje je od vitalnog značaja za djecu čiji su roditelji razvode. Tako ohrabriti svoje snage, svoje sposobnosti, recite im koliko ih volite i provesti kvalitetno vrijeme zajedno, a ne kupuju stvari za njih. Tako igrati s njima u vrtu, idite za vožnje biciklom i šetnje, posjetite zoološki vrt ili park.

Moglo bi se uvesti mape zvezda, u kojima imaju nešto posebno raditi na. Odgovornosti osnažiti djecu, tako raste povrće, neka vam pomoći s domaćim poslovima i možda dobiti zlatnu ribicu za njih da se brine za vas.

Pokušajte da imaju otvorenu komunikaciju sa svojim nastavnicima, koji su im potrebni da vas obavijestiti o svim promjenama što je navedeno u vašem djetetu tijekom školskih sati - agresija, plašljivosti, sramežljivost, maltretiranje itd

Budite svjesni slika koje su crtanje - uzeti u obzir porodične dinamike prikazan na slikama, koja je ucrtana najveća, koja je ucrtana prvo itd često može ispričati priču i dati vam uvid u njihove probleme!

Kao roditelji, ne zaboravite da djeca pokupiti na sve, kako bi bili sigurni da ste uvijek pozitivno mišljenje o svojim bivšim partnerom, a da je on ili ona je pozitivno o tebi kada se govori pred djecom. Veoma je važno da oni i dalje vide zdravog odnosa, a ne jedan od gorčine. Pokušati zadržati otvorene linije komunikacije u svakom trenutku.

Na kraju krajeva, pokušajte da imaju nekoliko kratkih, jednostavnih razgovora o razvodu sa djecom, a ne jedan dugi, komplikovana, i uspostaviti osjećaj porodice reda i predvidljivosti.

To je šta i zašto. Za KAKO, obratite [email protected]