Kada bi moje dijete moglo nacrtati pravu liniju? | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Kada bi moje dijete moglo nacrtati pravu liniju?

Kada bi moje dijete moglo nacrtati pravu liniju?

Za vaše dijete biti u mogućnosti da bi privukli, boja ili pisati, postoji niz vještina on ili ona će morati da uče i razvijaju. To uključuje;

  • Formiranje obuhvatni uhvatite Lijevo i desno diskriminacije u ruke manipulacije Finger izolacije koordinaciju ruka-oko Fine snage motora (koristeći male grupe mišića u prstima) snage Gornji dio tijela (posebno većih mišića u rame) Prelazeći sredinom linije bilateralne koordinacije vizuelne percepcije

Prva godina razvoja

U prvoj godini, bebe koriste ruke uglavnom baciti stvari ili da ih u usta, raspakirati stvari ili da ih i udariti stvari. Ovo sve oblike dio njihovog razvoja i potrebno je unaprijediti gore navedene sposobnosti.

Toddler ljkrabotine

Većina mala djeca početi slobodno pisanje ubrzo nakon što su u stanju da shvati bojice, što se obično događa kada su oko godinu dana. Oni će držati krejon sa palmar stisak (koristeći svoju cijelu ruku) sa svojim palac blizu suprotnom kraju vrha. U ovoj fazi oni će početi manipulirati objektima sa svojim rukama.

load...

Postaje malo umjetnika

Godinu dana kasnije, na tri, njihov crtež vještine će se poboljšati do te mjere da će tvoja mala umjetnika moći kopirati vertikalne i horizontalne linije, krug i krst (+). Oni će držati krejon ili olovku blizu vrha palcem i prva dva prsta, ali sada će se uklopiti između palca i kažiprsta. Oni će imati bolju kontrolu nad njom i da će početi da boje u jednostavne slike, iako ne borave unutar linije.

Šest mjeseci kasnije ćete biti u mogućnosti da nauči dijete da prati svoje vlastito ime, ili da ga kopirati nakon što ste napisali ga za njih.

Vaš četiri-godišnjak

U dobi od četiri, vaše dijete će imati zrelu stativ stisak i da će koristiti prst i zglob pokreta pri crtanju ili bojenja u. Njihova crtež vještine će se poboljšati do te mjere da će biti u stanju da nacrta krug, kvadrat, pravokutnik i čak i linija između druge dvije linije koje su, osim nekoliko centimetara.

load...

Od oko četiri i pol, vaše dijete će koristiti pokrete prstiju dok crtanje, bojenje ili pisanje. Oni će početi da podrži rad sa druge strane i biti u stanju da napiše jedan ili dva slova svoje ime. Oni će također biti u stanju da obojite u preciznije.

Bojenje u linijama, pisanje svoje ime i crtanje osnovnih oblika

U pet godina, oni će biti u mogućnosti da u boji između linija i imaju dobru kontrolu dok pisanje i crtanje. Tokom ove godine, djeca obično uče da pišu svoje ime (ovisno o dužini i težini ime) i oni će početi da pišu brojke i slova. To je sasvim normalno za njih da se ne ovih 100 posto u pravu i oni i dalje mogu formirati slova na pogrešan način.

U dobi od šest, možete naučiti vaše dijete napiše svoje ime i prezime, kao i sve osnovne oblike poput krugova, kvadrata, pravokutnika, trokuta i križevi.