Jednostavni koraci mogu dovesti do sigurnog spavanja za bebe | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Jednostavni koraci mogu dovesti do sigurnog spavanja za bebe

Jednostavni koraci mogu dovesti do sigurnog spavanja za bebe

Broj beba koje svake godine umre od iznenadne sindroma smrti dojenčadi (SIDS) je smanjen u posljednjih nekoliko desetljeća kao što je povećana svijest o sigurnom navike spavanja. Ipak, svake godine, beba i dalje umiru od iznenadnih, neobjašnjenog uzroka.

Većina roditelja zna da je to najbolje za bebe da spavaju na leđima, a ne na njihovoj strani ili stomacima. Ali ostali staratelji ne može, pogotovo ako su podigli svoju djecu u vrijeme kada je bilo manje svijesti o sigurnom navikama spavanja.

Sve što je potrebno je madrac sa zaptivenija list

Leigh Brown, zdravstveni pedagog na programu Penn State Hershey Dječje bolnice Pedijatrijska Trauma prevenciji ozljeda, rekao je za spavanje okruženju bebe u prvoj godini života je jedan od najvećih faktora u smrt SIDS. "To je zbunjujuće za roditelje, jer u medijima vidite ove krevetiće koje izgledaju sve slatko i mekana i udobna, kada sve što je potrebno je madrac sa zaptivenija list", rekla je ona.

Pregrijavanja vaša beba je faktor rizika kao i

"Ljudi imaju zabluda da bebe se smrzavaju, ali pregrijavanja ih je faktor rizika kao i", rekao je Brown. "Ako ste ugodno u svojoj kući, verovatno su dobro."

Kada je u pitanju deke i pozicionere sna

Ako morate koristiti pokrivač sa novorođenčadi, ona predlaže tucking ga u čvrsto uz zidove i dno krevetac i ne viša od pazuha novorođenčeta tako da ne dobije blizu lica.

Brown kaže da roditelji ne bi trebalo da smeta da svoj novac troše na stvari kao što su pozicionere sna, koji tvrde da se smanji rizik od SIDS-a ili stvoriti sigurno okruženje. "Oni stvari se nisu pokazali da budemo sigurni", rekla je ona. Niti roditelji trebaju brinuti o novorođenčeta valjanje od nazad na strani ili trbuhu tokom sna. Ako je dijete u stanju da roll, on ili ona je vjerojatno u stanju da se ne bi ugušila.

Smrti mnogi SIDS nastaju kada roditelji se bave zajednički ležaj (stavljanje bebe između roditelja u redovnoj ležaj). Ako roditelji žele da njihova beba bude u blizini, to je najbolje da se bave razmjenu sobu umjesto stavljanjem beba u zasebnom krevetiću ili kolijevci u blizini, ali ne i kod odraslih krevetu.

Majke koje imaju tendenciju da odlutaju u san dok dojenje njihove bebe rizikuju da im se beba klin u pukotinu svoje ruke i guše.

Izloženost pasivnom pušenju na odjeći odrasle osobe ili u kućnom okruženju također može povećati šanse za SIDS smrti.