Iskorišćavanje kvaliteta malčice (da, ima ih 10!) | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Iskorišćavanje kvaliteta malčice (da, ima ih 10!)

Iskorišćavanje kvaliteta malčice (da, ima ih 10!)

Parenting mala djeca je jedan od najtežih faza roditeljstva. Je besa, u inat, odsustvo logike i zaključivanja, to je sve jako trudim. Toddlers često dobiti loš rap, i mnogo puta to zasluženo. Ali oni također imaju magičnu sposobnost da biste dugo, strašno dana u male, dragocene trenutke koje čine nas shvatiti da je sve to stvarno isplati.

Ponekad su dragocene trenutke malo i daleko između, ali mislim da mala djeca zaslužuju malo dobar za novinare zajedno sa svim loše.

Ovdje su neke od mojih omiljenih iskupljenje dijete kvalitetama i faze:

1. Kada su počeli da razgovaraju

2. Način na koji hodaju nakon samo buđenje

Ne postoji ništa smješnije nego da vidimo malo dijete kada su prvi ustati iz kreveta ujutro sa svojim ludim kose, luta niz hodnik poput hodanja struja. To im je potrebno malo da idem ujutro previše, a ja mislim da je to divno.

3. Osjećaj njihove male ruke u tvoju

Mislim da mi ponekad nedostaje plemenitih osjećaj njihove male ruke u naše kao gledamo za automobile na parkingu zauzet, ili preći ulicu. Mi svakako treba zadržati sigurnost na umu, ali stvarno pokušati da uživa osjećaj male ruke mog malog djeteta, jer neće uvijek biti ovako mali, i ja neću uvijek biti potrebno da pređe ulicu.

4. Sjaj njihove nevine, velike oči

Vidimo takav sjaj sa svojim najvećim osmeha, kada su pohvalili za to nešto dobro, ili kad se izbliza, pravo u lice da ispita ušima ili naušnice, a zatim pritisnite svoje male nos i čelo protiv tvoje. Družim na ovim vremenima.

5. Kada plešu i pjevaju

Nema sramote u igri, a sve prolazi nakon što su prvi otkrili glazbu ili pokušati da pjevaju pjesme i kreiraju svoje prirodne pokrete. Da nije bilo za malu djecu ples i pjevanje, američki Funniest Home Videos bi vjerovatno ostati bez posla.

6. Kada počnu da vas imitira i ono što kažete

To je divan kada dođu do vas i imitira ono što radite. Kada igraju sa lonce i tave i lopatica, dok kuvate... I kada pokušaju da ponove poslednje reči onoga što govore, a oni toliko trude da formiraju riječi i nose na odrasle razgovor.

7. Njihov smijeh

Dijete je sve-out trbuh smijeh zaista može zaustaviti u svoje tragove i upaliti sobu. Čudno je da vidi stvari koje ih zabavlja kao oni obrađuju svijetu oko njih. To je najsretniji mali zvuk.

8. Njihova jednostavnost

Toddlers su okupirali najjednostavnije stvari. Vole sipanje vode u i iz istog čaše iznova i iznova više, igra sa plastičnim poklopcima, ili s lišćem i palicama, igrajući u kutije, ili postrojavanje navijačice na stolu. Zašto nam je čak i kupuju igračke?

9. Njihova spremnost da pomogne i nauči

Tako teško kao oni mogu biti u ovim godinama, oni stvarno vole da budu uključeni i pomoć u jednostavne zadatke. Ovo je zlatna fazu u kojoj će se pomoći samo zbog pomaganja, a to ih čini važnim i uključe treba dati posla. Uhvati ih mladi i banke na to!

10. Kada oni zovu tvoje ime kada su uplašeni ili bolesni

Kada stignu na svoju ruku da siđe veliki stepenice, ili grmljavina žestoku i plaču za vas u 3:00 ujutro, ili im je potrebno da se održati kada su bolesni. Zovu vas jer ste njihovu sigurnost i udobnost. Ponekad se jednostavno trebate, da se osjećaju sigurno, a to je divan poklon možete ih dati.

Ja volim svoj san i razum, ali se trudim da neguje haos i am Snuggles 3:00, i fokus na svim isplativih kvaliteta male djece, jer ću uskoro vidjeti te slatke bebe prste početi pretvara u veliko dete stopala koji ne može želim više da hoda tako blizu mene.

Parenting a dijete nije lako. Ali dalje uđem u moju roditeljstva putovanje, više sam da je najbolje Snuggles često dolaze nakon najveće borbe.

Pratite Audra Rogers na Twitteru: www.twitter.com/RealHonestMom