Dojenje: Korisni saveti za majke za negu | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Dojenje: Korisni saveti za majke za negu

Dojenje: Korisni saveti za majke za negu

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, ako svako dijete je dojeno u roku od sat vremena od rođenja, s obzirom na samo majčino mlijeko za prvih šest mjeseci, a nastavak dojenja do dobi od dvije godine, oko 800 000 dijete živi će se sačuvati svaki godine1.

Majčino mlijeko sadrži sve vitamine i hranjive tvari vaša beba treba u prvih šest mjeseci života, a takođe ispunjen supstance bolesti bore da biste zaštitili bebu od illnesses2.

"Kako vaša beba udobno dojiti zahtijeva praksu i strpljenje", kaže Marié Hattingh, Klinika direktor i rođenja Osnove koordinator iz Genesis Klinike. Ispod Hattingh dijeli nekoliko korisnih savjeta kako bi se olakšao proces.

load...

Istraživanja i prakse

Prenatalna klase obično uključuju "kako" video, kao i ljude da proba sa lutkama kako bi se omogućilo da bude udoban s procesom. Prenatalna klase su također dobri za povezivanje s drugim novim mame-to-be koji može biti neprocjenjiv izvor podrške ukoliko imate pitanja ili problema.

Koža na kožu

U prvih nekoliko dana, kada je to moguće, postavite vaše bebe na grudi, stomak na stomak, svlači dole u pelene. Koža na kožu kontakt u ovom trenutku je poznato da stimulišu te instinkte, ohrabrujući svoju bebu tražiti dojke i za početak hranjenja, obično u roku od sat ili dva birth3.

Get udoban

Jednom kada počnete dojenja, važno je da ono što je dobro za vas. Pronađite opušten položaj u kojem možete ostati malo. Postoje brojne položaje i ove uključuju: polegnut (obično oko 45 stupnjeva), kolijevka i cross-over držite da spomenemo samo few5.

load...

Za podršku, preporučuje se da sjedite u udobnu stolicu sa naslonima za ruke i koristiti jastuke da pruži dodatnu podršku leđa i ruke.

Korisne savjete o tome kako stimulirati rezu i započeli breastfeeding6

  • Glave i tijela vaše bebe bi trebalo da bude u ravnoj liniji Držite tijelo svoje bebe blizu tvoje, pod pravim uglom na vaše tijelo To stimulirati, dodirnuti vaše bebe usta, usne i brade sa svojim bradavica Vrh nosa vaše bebe bi trebao biti suprotan tvoj bradavica glava Vaša beba će prirodno nagnite unazad i usta će otvoriti široku Cilj bradavica na vrhu usta bebe, s donje usne daleko od baze bradavice Donesi bebu sa svojim grudima ne obrnuto Vaša beba će sisati brzo da stimuliše let-down refleks, a onda uspori kao mlijeko počinje da teče

Pokušajte da doji čim vaša beba rođena

Što ranije počnete dojenja, veće su šanse da ćete biti u mogućnosti da iskoriste urođene sposobnosti vašeg djeteta rezu na. To će učiniti proces lakše za oboje, kao i zadržati svoj dovod mlijeka jak.

Budite u potrazi za nevolje

To je uobičajeno za nove mame da se osjećaju malo bol ili nježnosti s dojenja, posebno u početku, ali bol ne bi trebalo da traje predugo long.5

Obratite pažnju na to kako vaša bradavica izgleda kada vaša beba odvaja. Ako je komprimirani, napukla ili krvarenje, pogledajte babica ili doktor u najkraćem mogućem roku.

Kada treba prestati dojenja?

Svom djetetu, dojenje je više nego samo hranu. To mu daje osjećaj udobnosti, kao i osjećaj bliskosti s tobom. Ako neka se predaju svojim tempom, vi ćete biti manje vjerojatno da će naići na probleme u future.8

"Kada je vaše dijete dovoljno star da konzumiraju hranu (između četiri i šest mjeseci) i želite da se zaustavi dojenje ranije, pokušajte i ponuditi mu formulu ili hranu za bebe prije dojenja. Jednom kada vaša beba jede širok spektar namirnica, možete naći da smanjim dojenje prirodno. ", Zaključuje Hattingh.

Reference:

1 http://www.who.int/features/factfiles/breastfeeding/en/

2 http://www.babycenter.com/0_how-breastfeeding-benefits-you-and-your-baby_8910.bc

3http: //www.unicef.org.uk/BabyFriendly/Health-Professionals/Care-Pathways/Breastfeeding/Birth/

4 http://www.fitpregnancy.com/baby/breastfeeding/first-48-hours-after-birth

5 http://www.parents.com/baby/breastfeeding/tips/tips-getting-baby-breastfeeding/

6 http://www.bona.co.za/a-breastfeeding-introduction-to-your-new-arrival/

7 http://breastfeeding.about.com/od/CommonProblems/qt/Cabbage-Leaves.htm

8 http://www.babycentre.co.uk/a3272/how-should-i-stop-breastfeeding