Djedovi i djedovi pomažu djeci da se nose sa brigom o djeci | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Djedovi i djedovi pomažu djeci da se nose sa brigom o djeci

Djedovi i djedovi pomažu djeci da se nose sa brigom o djeci

Prema studiji Mayflower selidbe Insights, jedan od četiri odraslih s djecom je spreman da se približi svoje odrasle djece sada, u odnosu na godinu dana ranije.

I, polovina Amerikanaca vjeruje da su više potrebne Boomers u istom gradu kao njihova djeca i unuci nego što su bili prije pet godina. Slično je u nastajanju u Francuskoj, gdje je sve veći troškovi djece i vidio djeda i bake približava svojim unucima, tako da oni mogu pomoći brinuti o njima.

"Svaki dan naše Mayflower agenata širom zemlje kreću stotine porodica u svoje nove domove, a mnogi agenti kažu da oni vide više Boomers move biti blizu njihova djeca i unuci", rekao je Melissa Sullivan, direktor, marketinške komunikacije, Mayflower. "Ovi podaci ankete podržava trend da su naši agenti vide na terenu, i pomaže nam da ne samo analizirati gdje potez naših kupaca, ali shvatiti razloge zašto."

Baba i deda kreće da pomogne briga o unucima

Četrdeset posto ispitanika, rekao je svojim prijateljima i članovima porodice u dobi od 50 i više godina su se preselili u prošloj godini biti bliže svojoj djeci i unucima kako bi se brinu o unucima.

load...

Osim toga, jedan od pet Amerikanaca, rekao je svojim prijateljima i članovima porodice preselila jer njihova djeca potrebna dodatna pomoć sa svojom djecom, jer oba roditelja rade.

"I moj sin i kćer-in-zakon radu s punim radnim vremenom, a ni hteli da napuste posao kada je rođena moja unuka, ali isto tako ne žele da troše bogatstvo na dnevni boravak", rekla je Wanda Dobson, koji je nedavno preseljeni iz Rolla, Mo. U St. Louis biti blizu porodice i pružiti podršku s briga o djeci. "Želio sam da mogu da vidim svoju unučad odrasti, pa sam odlučio da se preseli u St. Louis da pomogne brige za bebu, a mama i tata su na poslu."

"I moj sin i kćer-in-zakon radu s punim radnim vremenom, a ni hteli da napuste posao kada je rođena moja unuka, ali isto tako ne žele da troše bogatstvo na dnevni boravak."

load...

Pomak u porodične dinamike

"Family dinamika dramatično pomak u proteklih 50 godina, uglavnom zbog sve većeg broja obitelji sa dvoje zaposlenih roditelja, visoka stopa razvoda, veliki broj je vanbračni parova i samohranih roditelja", rekao je dr Filip Cohen, profesor sociologije na Sveučilištu Maryland koji proučava domaćinstva i porodične strukture. "Svi ovi faktori doveli su do povećane potrebe za brigu o deci širom SAD-a i stoga je povećano oslanjanje na bake i deke za podršku."

Bumerang efekt - kad bježe kokošinjac, Milenijumovci vraćaju se kući

Studija Mayflower selidbe Uvidi su otkrili da jedan od četiri američka Millennials (od 18 do 34) se vratio u njihov rodni grad u proteklih pet godina.

Na pitanje zašto oni kreću kući, 68 posto Milenijumovci ispitanika naveo da žele biti bliže obitelji, prijateljima i značajan druge. Dodatnih 18 posto, rekao je da su se kretali da pomognu brigu za članove porodice.

"Nakon koledža, moj suprug i ja se preselio u Los Angeles za početak naše karijere", rekao je Ashley Luther. "Ali, kada smo htjeli kupiti kuću, odlučili smo da se vrati u naš rodni grad St. Louis, jer nudi mnogo više pristupačne troškova života i omogućava nam da budemo bliže porodice, kao što se smiri i razmisli o deci. "

Ashley i njen suprug nisu sami u sljedećim ovoj logici

Jedna trećina američkih Milenijumovci koji trenutno ne žive u svom rodnom gradu će razmotriti preseljenja u svom rodnom gradu u nekom trenutku u svom životu. Vrhu tri razloga za razmatranje potez će biti bliže obitelji, prijateljima i značajni drugi (67 posto), da se brine za obitelj (29 posto) i da se skrasi i osnuje porodicu (17 posto).

"Boomers su imali manje djece nego prethodne generacije, a samim tim i imali više vremena da se posvete njegovanje svoje odnose sa svojom decom. Ove jače veze vjerojatno su veliki faktor koji privlači Milenijumovci vratio da živi u svom rodnom gradu u blizini svojih roditelja", dodao je dr Cohen. "Mnogi od tih Milenijumovci Čini se da se vraćaju u svoja rodna da dobiju pomoć od svojih roditelja sa briga o djeci, ali tu je i veliki broj onih koji se vraćaju u brigu za svoje roditelje starenja."