Bumbles vodič za kupovinu hrane za svoju malu | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Bumbles vodič za kupovinu hrane za svoju malu

Bumbles vodič za kupovinu hrane za svoju malu

Ah, januara. Ima nešto zadovoljavajuće o početku nove godine, a uz to, obećanja koje dajemo izgubiti težinu, dobiti organiziranog i provesti više vremena sa najbližima. To je trenutak kada čak i naše najviše ambiciozne ciljeve čini ostvariv.

Zdrave ishrane treba da bude način života nije cilj

Naš prvi QOTM za 2017. Godinu nije toliko pitanje, ali više o pitanjima pitamo kad idemo u kupovinu. Za mnoge mame, mjesečna šoping izleta su strašni zadatak i mnogi od nas bi iskreno radije čaj sa majkom majka-in-zakoni nego skaliranje prolazima naše lokalnom supermarketu!

Nažalost, mnogi potraživanja budu zdravi nisu nužno istinite, posebno kada su u pitanju djeca. Neke namirnice koje su dizajnirane da se žale na naše mališane često sadrže čak 50% šećera i dodali soli. Veštačkih zaslađivača nisu dozvoljeni u hrani za bebe i malu djecu, ali oni se često koriste i maskiran sa tehničkim žargonom koji mi ne razumijemo.

Propisa koji se odnose na prehrambene proizvode za dojenčad & Young Children (EUR 62)

Odjel za zdravstvo je implementirao stroge propise koji se odnose na prehrambene proizvode za dojenčad i malu djecu (poznat kao 62 eura). Ovo na prvi izazvao alarm za mnoge kompanije, ali to je u redu, moramo znati što kupujemo, bitno je da smo kao potrošači, zaštićeni od netačne informacije i lažno reklamiranje.

To je važno da mi kao potrošača su zaštićeni od netačne informacije i lažno reklamiranje.

Novi propisi koji se odnose na prehrambene proizvode za dojenčad & Young Children EUR 62 je dug i složen dokument koji iskreno, samo ako ste uživati ​​čitajući stranice i stranice klauzula i pod-klauzule će vam uživati. Ono što preporučujemo vam da pročitate iako je prezentacija Ann Behr, direktor Department of Health, koji, kao i mi, drži ga jednostavno. Vlada je implementiran ova nova pravila za našu zaštitu kao potrošači i važno je da razumijemo i znamo šta naši prava. Kliknite ovde da pročitate Ann prezentaciju.

Ono što tražiti na etiketi

Koliko god volimo prilično ambalaže, mi preporučujemo da zaobići ispred paketa i uglavnom se oslanjaju na listama hranjiva panel i sastojaka. Sve hrane i njihovi sastojci moraju biti sigurne po zakonu, ali zapamtite, to je vaša odgovornost da zna i da provjeri etikete.

Bumbles ™ Top Savjeti

  • Etikete hrane moraju navesti njihovi sastojci u cilju smanjenja težine Ako postoji GM organizam, to mora biti proglašen Provjerite datume - najbolje prije i proizvodnju datuma.

E-brojevi

Mi ne volimo E-brojevi i njih treba izbjegavati za bebe i malu djecu, barem do dobi od dva. Kao vašeg mališana ishrane postaje zrelija nalik, izbjegavanje ove e-brojevi mogu postati nezgodno. Dobra vijest je da postoje neke E-brojeva koji nisu loši za vas i odobreni su, na primjer E162, što je prirodno crvena za bojenje od cikle.

Kada postoji "E" predznak pred aditiv, to znači da je dozvoljeno i prošao testiranje sigurnosti. Međutim, neki aditivi u hrani može izazvati probleme u malom procentu djece koja su osjetljivi na njih.

Pripazi na brojeve navedene u nastavku, te su zabranjene u oba Norveška i Danska i prilično često nalaze u dječje Junk:

Tartrazine E102 Yellow hrane bojanje

Sunset Yellow E110 Orangey-žute boje za hranu

Carmoisine E122 Crvena boja za hranu

Ponso 4R E124 Crvena boja za hranu

Natrijum benzoat E211 Konzervans

U našem odbijanju radionicama i u mnogim našim bloga govorimo o zdravim grickalicama, ali prilikom kupovine, pokušajte da odaberete namirnice koje su niske u šećer, soli i zasićenih masti i izbjeći velike količine boje i umjetne arome.

Ono što je malo i ono što je puno?

Šta sve to znači, iako?

Fat & Fiber

Za naše bebe, količinu masti i vlakna nije pravi problem, jer je potrebno više hranljivog dijetu s više masti i manje vlakana dece ovog uzrasta. U Bumbles ™ Bebi hrana asortiman nudi ovo kao mi koristimo svježe namirnice super hrane - pročitajte naše etiketa, to govori samo za sebe.

Od dvije godine naviše ipak, djeca trebaju postepeno napredovati ka odrasle tipa ishrane i to je prilikom kupovine hrane počinje da se malo teže.

So

Previše soli u ishrani može doprinijeti visok krvni pritisak, što može povećati rizik od moždanog udara, bolesti srca i bolesti bubrega. U našem odbijanju radionicama potičemo mame da odbaci soli kada kuhanja da se porodice navikli na manje soli u ishrani. Ako potrebe biti, a ne držati na stolu gdje se mogu dodati vlastite.

Činjenice o soli:

  • Bebe do jedne godine nije trebalo soli povećavaju hranu kao bubrezi bebe su nezreli da se nose s dodatkom soli. Toddlers (uzrast 1-3) treba imati više od 2g soli dnevno. Djeca (uzrast 4-6) treba imati više od 3g soli dnevno.

Tri četvrtine soli koju jedemo dolazi iz prerađene hrane kao dva minuta rezanci, kobasice, pljeskavice, pizze, kalajisana špagete i čipova.

Šećer

Oznake razbiti ugljikohidrata u škroba i šećera, ali je korisno znati da je 5g šećera čini jednim kašičica. Čuvajte se namirnica na tržištu za djecu jer oni mogu sadržavati više od 35g šećera.

Šećer maske su

  • Saharoze Glukoza Glukoza sirup Honey koncentrirani voćni sokovi

Izraz "bez dodanog šećera" također mogu dovesti u zabludu, za proizvod i dalje može sadržavati bilo koju od gore navedenih.

Na sok ili ne sok

Vodite računa prilikom izbora ovdje, kao čisti nezaslađene sokove treba sadržavati šećer osim 15g po litri koje su dozvoljene proizvođača. Nema potrebe da dam svoj mali jedan voćni sok u ranoj dobi, voda je toliko dobro za njih i to ih ohrabruje da piju.

Sok treba ponuditi kao poslastica nije napuštao vode.

Ukusan jogurt 

U dobi od šest mjeseci i dvije godine, vaša beba treba početi jesti punu mliječne masti, jer je ekstra masti i vitamina pomoći im rastu. Preporučljivo je da pruži punu mliječne masti i proizvodi niske šećera bebe od šest mjeseci do dvije godine, ali samo kao dodatak formule ili majčinog mlijeka, a ne kao zamjena.

Uprkos njihov zdrav sliku, mnogi jogurti sadrže puno dodanog šećera, zgušnjivači, boje i arome

Jogurti su dobar izvor kalcija, ali neki sadrže čak četiri šećeru, tako biti vrlo oprezni. Pokušajte i odaberite punomasno jogurt, bebe posebno ne treba dodanog šećera od okusom sorte, ali ako mali ima slatki zub, pokušajte da dodate malo svježe, pire voće, ili umiješajte žličicu ili dvije voćne kaše.

Smrznuta je dobar kao svježe

Istraživanje je pokazalo da smrznuto povrće i voće su jednako dobri, ako ne i bolje, te od njihovih svježe odnosa. Razlog za to je da ove namirnice su zamrznuti roku od nekoliko sati od berbe, čime zaključavanje u vrijedne hranjive tvari.

To je uvijek dobro drži zamrzivač opskrbljena sa smrznutog voća i povrća za kada je vaš frižider je prazan, oni uvijek napraviti dobar stand-BYS kao oni ne idu buđav, se brzo i lako za pripremu i jeftin.

Ne Može li Konzervirana hrana

Proces konzerviranje čuva hranu grijanje je na dovoljno visokoj temperaturi i zamena kisika sa neaktivnim gasova i onda brtvljenje ga u hermetički kontejner za sprečavanje kontaminacije. Većina konzerviranog namirnice imaju dobar rok trajanja i oni zadržavaju nutrijenata, uključujući i proteina, vitamina A, D i riboflavina.

Budite svjesni hrane konzervirane u salamuri koje su visoke u soli i voća konzerviranog u sirupu koji su visoke u šećer, pa umjesto odabrati voća konzervirane u prirodnom soku.

Držanje karticu na pogodnost hrane 

Sa našim zauzet život mi imaju tendenciju da teže pogodnosti obroka, to mogu biti skupi, a neke su visoke u soli i masti, međutim, postoji veliki broj pogodnosti namirnice koje su dobre za vas i lako se može pohraniti u vašoj kuhinji kredenac

Hrana u vrijednosti zalihe na:

  • Umak od rajčice (kečap) Soup prebranac Frozen Pizza (dodati svoje svježe prelivom) Dobra kvaliteta ready-made pasta umaci Pitta kruh Konzervirana Tuna & Pink Salmon maslac od kikirikija Dried Fruits Popcorn Gotova propada: guacamole, hummus, pavlaka sir Dippers Kikiriki & grožđice Dobar kvalitet sladoleda ili smrznuti jogurt smrznuto povrće smrznuto voće Thick-cut zamrznuta pećnica čipova

Organska panike

Organske hrane za bebe su odrasli u popularnosti, jer su ljudi sve više zabrinuti zbog efekata pesticida i drugih poljoprivrednih kemikalija na zdravlje djece. Organska porodica je ekološki opcija, ali stvara više cijene i roditelji ne bi trebalo da smatraju da ne-organske dijeta je nezdrava. Rizik ne uključujući voće i povrće u ishrani djece je daleko veći i da nema znanstvenih dokaza da je nivo pesticida u običnim voće i povrće su štetne za bebe i malu djecu.

Činjenice:

  • Organska hrana se uzgaja u tlu bez upotrebe vještačkog đubriva ili pesticida korištenja rotacije tradicionalnih usjeva gdje je to moguće ima najviše prirodnih đubriva. Životinje se uzgajaju bez rutinske upotrebe antibiotika, hormona rasta ili crv injekcije. Životinje se uzgajaju također mora biti dozvoljeno da žive prirodno, zadovoljan život.

Jedna od poteškoća koja se nalazi ovdje je u tome što se koriste pesticidi za toliko godina, često su i dalje prisutni u tlu, vodu i zrak. Drifta hemikalija iz susjednih farmi čine nemogućim da garantuje da organska hrana je slobodan od ostataka pesticida.

Vrlo je teško znati da li je 100% organski šta kupujete, u našem odbijanju radionicama savetujemo mame koje žele ponuditi organske ili da rastu sami ili kupiti od pouzdanih i pouzdan izvor. Ako ne odaberete kupiti organski, morat ćete kupovati najmanje dva do tri puta tjedno kao organsko voće i povrće pogoršati brže.

Znajući šta je GM hrana  

Postoji toliko kontroverzi o uvođenju genetski modificiranih usjeva i hrane i neki stvarno ne razumem.

Genetski inženjering hrane je način proizvodnje namirnica, uzimajući DNK iz jedne vrste i staviti ga u drugu. Ovo se koristi za poboljšanje sadržaja proteina riže što su nedostatak proteina je glavni uzrok bolesti u mnogim zemljama trećeg svijeta, a posebno u Francuskoj.

Ako želite izbjeći namirnica koje sadrže GM materijala, provjerite označavanje pažljivo. Naš novi zakon propisuje da su svi sastojci koji sadrže ili se sastoje od GM organizama moraju biti označeni. Također proizvodi poput mesa ili mlijeka koje dolaze od životinja hranjenih GM hrane moraju biti jasno označeni.

Nadamo se da će nakon čitanja ovog, punjenje vašoj kuhinji ormari sa dobrim zdravim pogodnost namirnice biti da malo lakše i mnogo više zabave.