Briga za bebine zube pre, tokom i nakon trudnoće | BA.DSK-Support.COM
roditeljstvo

Briga za bebine zube pre, tokom i nakon trudnoće

Briga za bebine zube pre, tokom i nakon trudnoće

Važno je da se brine o zubima vašeg djeteta od samog početka, uz dobre navike da prije usvoji, za vrijeme i nakon trudnoće

Stručnjaci iz Texas A & M University u UFrance su podsjetio buduće roditelje da zdravlje zuba svoje bebe je direktno pogođena stomatološke i oralno zdravlje majke.

U stvari, bakterije iz usta majke 'neminovno prenosi na svoje bebe nakon rođenja. Stručnjaci također zajednički vremenski okvir o brizi za dječje zube da pomogne roditeljima da u dobre navike od prvog dana.

Statistički, majke sa slabim oralnog zdravlja su u riziku za preuranjen i neuhranjene porođaja

American Dental stručnjaci podsjetio roditelje da je važno da se brinu o zube svoga djeteta od samog početka, uz dobre navike da prije usvoji, za vrijeme i nakon trudnoće. Kao i utiču na svoje zdravlje, stomatološke zdravlje trudnica mogu utjecati da je njena beba, stručnjaci stresa.

load...

Iako je trudnoća je put prepun medicinskim imenovanja, putovanje u zubara da bi provjeriti na usta i zuba zdravlje često previđa od mame-to-biti. Međutim, stručnjaci preporučujemo preglede prije, za vrijeme i nakon trudnoće identifikovati bilo šupljine ili štetne mikrobe, i procijeniti potrošnja mastima, high-šećera i rafiniranih-škrob hranu, koje su loše za zube.

Ključne preporuke za bebe stomatološke zaštite su kako slijedi:

Prvi put kod zubara u šest mjeseci

Stručnjaci preporučuje uzimanje bebe za prvi zubara u dobi od šest mjeseci do godinu dana. Ovo bi trebalo biti praćeno imenovanja svakih šest mjeseci.

Koristite prst ili meku krpu za čišćenje zubi

Kada se pojave prvi zubi beba oko šest mjeseci, roditelji su pozvani da ponovo koristite meku krpu za brisanje zuba prije i poslije feedova (ili obroka), pred spavanje da uklonite bilo koji plaka i bakterija.

load...

Oni preporučuju i masiranje desni bebe s malim prstom da ih koriste za potrebe predmeta osim bradavica u ustima. To može pomoći da se pripreme za svoje prvo putovanje u zubara.

No zaslađenih tekućina u boci bebe

Punjenje boca beba sa slatkih pića ili voćnog soka, a zatim pustiti ih da odu na spavanje je siguran-vatra način da se garantuje karijesa i gubitka, navodi se u stomatologa.

Čisto mlijeko zube s malom četkicom za zube

Roditelji mogu početi čišćenje mlijeko zube svoga djeteta mekom četkica za zube s malom glavom i velikim ručka u blagoj masaže akciju. Posebna paste za zube novorođenčadi su sigurni za upotrebu, ali stomatologa preporučuje izbjegavanje fluorida paste za zube dok dete je dovoljno star da ga ispljunite, koja je obično oko tri ili četiri godine. Gutanje fluor je štetan.

Pružena ruka za dva puta dnevno četkanje

To nije uvijek lako, ali roditelji treba da pokuša da bi bili sigurni da peru zube svoga djeteta - ili pomoći njihovo dijete peru zube - dva puta dnevno sve dok ne budu u stanju da to urade sami, obično na oko sedam ili osam godina.

Saveti za negu zuba djeteta iz American Academy of Family Physicians je dostupan ovdje: http://familydoctor.org/familydoctor/en/kids/eating-nutrition/teeth-teething/dental-hygiene-how-to-care-for- your-Childs-teeth.printerview.all.html